BijouTerrier nám pod stromeček nadělili album o hovně

A vzali nás do vesmíru, do Vorkuty, do Stockholmu, do Černobylu, do Košic, i na pravou kubánskou svatbu. A to všechno v ostrém, punkovém kabátě, 

Humor. To je oč tu běží. Nemusíte být ortodoxním punkáčem, abyste si užili tuto pecku, která před pár dny přistála na YouTube, stačí pokud máte doma ve skříni růžový skafandr a síťku na motýly. Album Spaceshit Captain je v pořadí třetí album nejnápaditější formace na slovenskočeské scéně. Pokud znáte kapelu BijouTerrier, víte o čem mluvím. Pokud ne, měli byste to co nejdřív napravit.

Muzika je rytmická, melodie se vám vžere do šedé kůry mozkové, takže budete pohazovat hlavou do rytmu ještě dlouho po tom, co sundáte sluchátka z uší. Ale co dělá z tohoto alba absolutní pecku jsou texty a jejich impozantní přednes. No schválně, kde jinde můžete společně s posádkou raketoplánu řešit bezprizorně poletující hovno? Kdo jiný se zeptá Morlora na otázku, na kterou se i Atrej bál zeptat? Jaké přednosti má Zitin imaginární přítel? Co se třese strýcovi cestou do Košic? A co ten parchant Pinocchio udělal se starým Gepettem? Texty jednotlivým písní jsou propojené neviditelnými nitkami, spousta vtípků je ukryta pod povrchem, takže si to určitě pustíte víc než jednou a pokaždé to bude lepší a lepší.

Navíc na vás dýchne hudební nostalgie. Uslyšíte Plíhala, Roxette, Mc Boomfunk, Depeche Mode. Co bohužel neuslyšíte, je duet Zity a Strapa, i když na albu být mohl. Byl dokonce napsaný, sloky měly být rapové, refrén rockový, bohužel Strapo je namyšlený. Pravdou je, že BijouTerrier ho nepotřebují, tak ať si vysere oko.

BijouTerrier poslouchám od prvopočátku, je to má nejmilejší kapela a je skvělé vidět jak rostou a jdou svým směrem. Spaceshit Captain byl nejlepší dárek, který mohli svým fanouškům dát. Tak si ho neváhejte koupit a jestli si necháte doporučit, běžte na koncert, na pódiu jsou totiž ještě mnohem lepší.

 

Autor: Jan Sviták | neděle 24.12.2017 9:02 | karma článku: 17,53 | přečteno: 1516x
  • Další články autora

Jan Sviták

Neočkované zrůdy

22.7.2021 v 22:47 | Karma: 29,27

Jan Sviták

O očkování

10.3.2021 v 16:01 | Karma: 20,38

Jan Sviták

Ne, nejsme na kolenou

15.10.2020 v 9:31 | Karma: 24,42