Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Rádi provokujete hysterické cvoky? Začněte kouřit......

Kdysi dávno byly doby, kdy jsem si opravdu myslel, že by možná nebylo od věci přestat kouřit. Snášel jsem si sám sobě různé argumenty, od ranního kašle po večerním pijáckém překouření počínaje, až po přesvědčení, že to snad škodí zdraví a zkracuje již tak krátký život.

foto: Jan Švarc

Zdá se mi, že ty doby už jsou definitivně v nenávratnu. S exponenciálním zvyšováním počtu protikuřáckých hysterických magorů úměrně klesá mé odhodlání s cigaretami a dýmkou seknout. A ve chvíli, kdy jsem se dozvěděl, že do statistiky předčasně zemřelých kuřáků je započítán i stoletý dědeček, který po úspěšně prokouřeném životě v poklidu zesnul ve spánku na zástavu svého sto let spolehlivě fungujícího srdíčka, mé původní odhodlání se limitně blíží nule. 


Každý by si osoboval právo řídit váš život. Nekuřácký aktivistický zelený blb nejde záměrně do nekuřácké hospody vysrkat si svůj zelený čaj a sežrat denní dávku obilných klíčků. Ne, on just musí přijít do normální putyky, kde všechny kolem sebe bude svým ostentativním nekuřáctvím otravovat. Pak si založí blog, kde nás všechny oblaží objevným sdělením, že "normální je nekouřit". Omyl pane, tabák, cigarety, doutníčky, dýmky, ba i dědečkova fajfka patří k naší kultuře. K naší kultuře patří venkovské hospůdky i zahulené bary v centru metropole. Patří k ní štamgasti, mariáš, snad i dokonce sem tam nějaká ta bitka. Rozhodně k ní nepatří hystericky projevované nekuřáctví.


Pokud si myslíme, že v zájmu zdraví je spotřebu cigaret omezovat, děláme to nejhorší, co vůbec dělat můžeme. Normální reakcí normálních lidí proti kategoricky stanovovaným zákazům je vzdor. A to platí nejen pro dospělé, ale především pro děti. Je zcela logické, že přes masivní hysterickou a hloupou protikuřáckou kampaň se počet kuřáků ve věku mladistvých zvyšuje a nadále zcela jistě zvyšovat bude. 


Pracuji v celkem úspěšné firmě, všichni ve velké kanceláři jsme náruživými kuřáky. Popelník u počítače a popel v klávesmici je absolutní samozřejmostí. Pokud přijímáme nového zaměstnace, první a logickou otázkou na uchazeče je, zda kouří? Samozřejmá odpověď, předem daná přiblblou protikuřáckou masáží zní, že samozřejmě nikoliv. Jaké je ovšem překvapení uchazeče, že o jeho práci opravdu není zájem. K tomu mohou vést dva důvody, buď lže jako když tiskne, anebo je skutečně nekuřák a v případě jeho přijetí by v podstatě dokázel zlikvidovat doposud úspěšnou firmu, pokud by se k tomu dle slavného socialistického zákoníku práce odhodlal. Dosavadní zaměstnanec, který v pohodě a efektivně maká jako šroub a smí si zapálit kdykoliv se mu zachce, by poté trávil nezanedbatelnou část pracovní doby na mraze a u počítače by pracoval s vědomím, že nemůže kouřit a jen by čekal na konec pracovní doby. Zaměstnáváním kuřáků firma dosahuje nebývalých výkonů, nemá ani pražádný problém s případnou dobrovolnou prací přesčas. Zaměstnaci jsou vždy velmi ochotní a loajální. Chraň nás bůh od militantních nekuřáků.... Opravdu nechceme zkrachovat.


Protikuřácká kampaň vede i k takovým absurdním situacím, kdy svobodomyslný člověk, který celý život nekouří, uvažuje o tom, že by kouřit začal. Jen proto, aby s gustem mohl vyfouknout voňavý kouř do ksichtu onoho dnes běžného militantního protikuřáckého blba.


Je samozřejmě možné, že kouření velmi škodí zdraví, stejně jako je možné, že existuje globální oteplování. O obojím však poněkud pochybuji. Obojí považuji především za novodobé "ismy", vedoucí pouze a jen k omezování svobody lidí pod zdánlivě logickými argumenty. To vše nás vede do absolutního područí socialistického státu (nebo snad soustátí?).


Budu tedy nejspíš kouřit dál, nadále nebudu mít rád militantní nekuřáky stejně jako zelené žabičky, které by rády dostaly světa běh pod svoji absolutní kontrolu.


Normální je kouřit..... A basta..

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Jan Švarc | neděle 16.11.2008 9:55 | karma článku: 30,36 | přečteno: 3063x
  • Další články autora

Jan Švarc

Labutí píseň blogů na iDnes

Když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají......Tak na jednom z minulých blogerských setkání jsme se dozvěděli, jak jsou pro iDnes blogy důležité, jak jsou pevnou součástí portálu, jak si redakce blogerů váží. Sám velký šéfredaktor pan Hanák tyto věci opakoval několikrát. I všelijak jinak nám med kolem huby namazali..........

1.7.2009 v 15:32 | Karma: 27,03 | Přečteno: 1945x | Diskuse| Politika

Jan Švarc

Hrozí od Paroubka nová totalita?

Socialistické hnutí, jako společný základ dnešních sociálně demokratických i komunistických stran, se v Evropě začalo objevovat přibližně před nějakými 200 lety. Ideologickým základem bylo přesvědčení, že instituce soukromého vlastnictví je od základu nespravedlivá, že vede k vykořisťování člověka člověkem.

31.5.2009 v 11:31 | Karma: 37,27 | Přečteno: 2504x | Diskuse| Politika

Jan Švarc

Omeleta u Anděla - fotoblog

Ač pravičák jak poleno, také jsem včera pár zásahů vejcem schytal. Může za to moje reportérská zuřivost, když jsem se v honbě za nejlepšími záběry dostal do ohniska palby. Každopádně mohu říci, že zásah vajíčkem vůbec nebolí a celkem mě neubylo. Coby člen ODS jsem se žádného házení samozřejmě neúčastnil, zvolil jsem raději reportérskou nestrannost.

28.5.2009 v 18:10 | Karma: 31,78 | Přečteno: 2139x | Diskuse| Fotoblogy

Jan Švarc

Asociální sociální stát

Paroubek a jemu podobní marxističtí inženýři mají svojí odpornou, tlustou a nevymáchanou tlamu plnou blábolů o "sociálním státu", jak je to ale doopravdy?

17.3.2009 v 23:23 | Karma: 34,34 | Přečteno: 2396x | Diskuse| Politika

Jan Švarc

Exekuce hotovosti a pobírači dávek

Ombudsman Otakar Motejl i ministr Michael Kocáb se rozněžňují nad chudinkami pobírači sociálních dávek s tím, že prý postup exekutora je nezákonný a obírá postižené spoluobčany o jediné prostředky k existenci.

7.3.2009 v 11:04 | Karma: 46,18 | Přečteno: 11318x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

iDNES Premium jen za 49 Kč na 3 měsíce. Získejte i vstupenky na MS v hokeji

3. května 2024

Před blížícím se mistrovstvím světa v hokeji přichází iDNES Premium s mimořádnou akční nabídkou....

Poslanci omezí prodej půdy cizincům, změní zákon po havárii na Bečvě

3. května 2024  5:16

Sněmovna má v pátek na programu vyšší ochranu nejlepší zemědělské půdy, novelu vodního zákona...

Nová odhalení z fakulty: studenti viděli vraha dřív, policie byla v budově víckrát

3. května 2024

Premium Masový vrah David K., který v prosinci při střelbě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v...

Na důchodce zaklekli, chalífát neřeší. Němce děsí mdlé reakce jejich politiků

3. května 2024

Premium Snímky stovek radikálních islamistů demonstrujících v ulicích severoněmeckého Hamburku, kteří...

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...

  • Počet článků 53
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7102x
56 let, advokát žijící v Praze. Věnuji se především trestnímu právu. Moje stránky najdete zde.