Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Z

Zapata

25. 7. 2008 20:41
A ještě bych dodal,

... tím čím prochází ČSSD dnes, prošla ODS po roce 1998.  Zdá se, že pokud je politická strana příliš dlouho na vrcholu stává se příliš přitažlivou pro ty, co vidí v politice jenom svoji kariéru.

0 0
možnosti
Z

Zapata

25. 7. 2008 20:39
Když už jste zmínil toho Paroubka...

.. a jeho povolební projev, připomenul bych Vám  ukřivděné výstupy, toho času předsedy Václava Klause po tzv. sarajevském puči. Ve srovnání s tím je i Paroubek břídil.

0 0
možnosti
JV

lorax

25. 7. 2008 12:15
Proč mohou lidi volit levici...

Nikomu tu opravdu nedochází, že lidé mohou volit levici i z jiných důvodů, než že nemají na chleba? Že i VŠ vzdělaní lidé v ní mohou vidět východisko? Mnoho lidí s nadprůměrnými příjmy uvažuje podobně: pravice znamená v českém případě "odvádím hodně, dostanu něco jen když jsem v posledním tažení". Zatímco levicový přístup je "odvádím hodně, když jsem OK nedostanu nic, jakmile se dostanu do situace ohrožení, i když ještě neryju ústy po zemi, je mi pomoženo. Takže je pro nás vlastně výhodnější tenhle přístup, kdy jsme sice značnými plátci do rozpočtu - všech různých daní a pojištění, ale máme šanci spíše si část zaplaceného přetransferovat zpět, pokud nastane obtížná situace. Ovšem v přístupu současné pravice nikoli, to by se musely snížit i odvody a to se jaksi nějak moc neděje, to nové "snížení daní" spolu se zrušením společného zdanění a zvýšením DPH nepřineslo rodinám prakticky žádný efekt. Tož tak - a proto i výšepříjmoví vzdělaní lidé mnohde volí v ČR levici. A že jich známe dost .

0 0
možnosti

lachtan

26. 7. 2008 1:16
Re: Proč mohou lidi volit levici...

Ano, existuje (ve volbách většinou zanedbatelný) určitý počet tzv. levicových intelektuálů. Často se stává, že velmi obohacují naši kulturní scénu, nicméně o politice a ekonomii mají velmi zkreslené a velmi naivní představy. Přesto i oni mají své místo a v porevoluční době sehráli i kladnou roli ve vedení státu.

Jinak pravice by velmi ráda snižovala i odvody, nicméně volby dopadly tak jak dopadly a i to, co dělají, firmám velmi pomohlo, přestože je to zlomek toho, co by bylo třeba.

0 0
možnosti
S

Semper2

24. 7. 2008 18:40
Když srovnávat, pak jedině s Gottwaldem, Reicinem,

Karmu jste obdržel, ovšem srovnávati Paroubka s Le Penem ? To odmítám. To si Jean Marie nezaslouží. Příliš podléháte demoliberálním a neomarxistickým médiím.

0 0
možnosti
V

veskawesi

24. 7. 2008 16:57
caramba

Malinko si dovolim zastat se topolanka. On ma totiz na rozdil od paroubka jiny styl. Ze urazi je fakt, nevim proc to resi zrovna volici levice. Co si vzpominam ja, zavedl tento politicky styl mesije Zeman (budte uprimni, ano) . Jeho drzosti jsou spise provokace typu tridniho saska, trochu buranek, ale obcas k smichu (prostrednik atd). kdyz neco zahlasi paroubek jde mi spis mraz po zadech.Nesmeje se nikdo!! ani ty!

A nezapomente, i kdyz topolanek vypada ze neumi do 5ti pocitat, vyhral jako predseda ODS co se dalo, vyhral vsechna klicova hlasovani, prosadil prezidenta navrzeneho ODS.

Paroubek prohral kde co, neudrzi si vlastni poslance a presvedcuje obcany teto zeme, ze pokud bude zvolen, BUDE spolupracovat s KSCM. I kdybych si nasnade rekl, ze chci zmenu a nebudu volit ODS, nechci pripustit ze muj hlas (neprimo) pomuze komunistum do vlady. Doufam ze si toto nebezpeci uvedomuje co nejvic lidi. malo se o tom mluvi ale jsme takovy kousicek od tohoto pruuuseru.  Opravdu to chcete?

0 0
možnosti
JU

urbi001

25. 7. 2008 13:30
Re: caramba

tak jestR^

0 0
možnosti
PM

mfdnes-bulvar

24. 7. 2008 12:35
no vyborne

skvely clanek, fakt ze joR^

0 0
možnosti
M

markr

23. 7. 2008 7:20
Já vám povím, kdo je lůza!

Všichni ti tykající, urážející, přisprostlí křupani, kteří se realizují v komentářích v různých diskusních fórech. Todd Berrtuzzi, P. Farsky a další výkvěty českého internetového intelektuálního života. Zamindrákovaná spodina, jejíž stopy se objevují pod mnoha články tam, kde je možnost komentovat. Chátra, odmítající jakákoli pravidla, kvůli které dostává svoboda slova na frak. Frustrovaní jedinci, cítící potřebu "osladit" to každému, kdo si dovolil projevit svůj názor.

P.S. Čímpak jste graduovaný, pane P. Farsky? RSDr?

0 0
možnosti
P

P.Farsky

23. 7. 2008 9:58
Re: Já vám povím, kdo je lůza!

Popsal jste mě úplně přesně, až Vám vaši jasnozřivost závidím.

Dopustil jste se jediné malé nepřesnosti.

RSDr. ještě nejsem, ale snažím se titul získat v distančním studiu. 

0 0
možnosti
MA

Martin Adámek(adamek.blog.idnes)

23. 7. 2008 2:25
Je velky rozdil mezi tema dvema?

ad "S Paroubkem ČSSD přestala být demokratickou politickou stranou"

nojo, jenze co ODS s Topolankem?

To je u demokratickych stran normalni, ze si jeji clenove na sjezdu ani nemuzou vzit slovo? A uroven vychovani a vystupovani maji Paroubek s Topolankem bohuzel taky dost podobnou...

Vzdyt mezi tou "luzou" (v parlamentu a okoli) neni koho vybrat !

Clovek si vybere stranu podle volebniho programu, a kdyz pak vidi, jak se jeji sef chova pri projevu, jaky treba ukazuje gesta na kameru nebo jak mluvi, tak by nafackoval - bud jemu, nebo aspon sobe, za ten volebni hlas. Pokud jde o respekt k demokracii a vystupovani, tak si (coby strany) nemate co vycitat. Bohuzel.

0 0
možnosti
LH

ant.

23. 7. 2008 0:47
...to je řečnická otázka, že ano?...

...;-D;-D;-D...

0 0
možnosti

vodní želva

23. 7. 2008 0:25
Panebože chlape,

jste budoucí právník a  ten si nemůže dovolit  hovořit jako Vy, protože právník musí vyjít s každým, pokud tedy nehodláte kandidovat za ODS  na nějakou politickou funkci. Vždyť na ty Vaše příklady nepřijatelného chování politiků ČSSD se nechají okamžitě najít identické příklady chování politiků ODS.  

0 0
možnosti
LH

ant.

23. 7. 2008 0:41
...hmmm - zajímavý názor...

...tak schválně - uveďte nějaký identický příklad,rovnající se projevu s.paroubacka po volbách v r. 2006...a také byste mohl napsat, který politik ODS mění své názory podle průzkumů veřejného mínění tak pružně, jako jistý nejmenovaný politik z čssd s " tělem dvacetiletého hrocha"...8-o;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 53
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7102x
56 let, advokát žijící v Praze. Věnuji se především trestnímu právu. Moje stránky najdete zde.