Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Lanta2004

20. 7. 2008 22:04
A jakpak byste si to představoval?

Takhle jezdit si jakoukoli rychlostí bez omezení,parkovat si kde je vám libo,s plnejma čárama si hlavu nelámat,čarvenou na semaforu brát jen jako barvičku pro obveselení atd atd atd - to by bylo něco,že?Že by to na silnicích vypadalo jako v totálním blázinci a že byste se do centra měst pro samá zaparkovaná auta nedostal ani pěšky,to už vás jaksi netrápí,že?Hlavně,že by vás nikdo "nebuzeroval"Ach jo:-/Rv

0 0
možnosti

lachtan

20. 7. 2008 22:17
Re: A jakpak byste si to představoval?

Ale to je přece samozřejmé, že takto ne :-) To je druhý extrém. Ale parkování se přeci nedá řešit tak, že zakážu parkovat všude (viz třeba Dělnická a okolí), dodržování pravidel nebudu řešit tak, že budu fízlovat permanentně všechny. Začíná to být až absurdní.

0 0
možnosti
PK

Lanta2004

20. 7. 2008 22:39
Re: Re: A jakpak byste si to představoval?

Problém s parkováním v centru Prahy se řešit musel.To uzná každý,kdo se v Praze nějakou tu dobu pohyboval a pohybuje.Ono moc dobře na turisty,ale ani na domácí nepůsobí,když je centrum města zaflákaný auty přez něž není pomalu videt na památky a kulturní stavby.O tom,že se centrem nedalo pomalu ani projít už nemluvím.Kdo se někdy byl projít v okolí Staromáku směrem ke Karlovu mostu a dál na Malou stranu,pak pochopí o čem píšu.

Jen pouhý mýto by to nevyřešilo.Dnes už nikoho nějaká tak koruna nerozhodí a co by každej udělal pro pohodlí,že - já osobně se rád projdu centrem bez aut a auto nechám klidně na odstavným parkovišti;-)btw.Známej bydlí na Spartě a nemůže si rezoidentní stání vynachválit.Od tý doby co to a sedmičce zavedli parkuje v klidu každej den před barákem.Do tý doby to pro něj byl obrovskej problém,nebot okolí bylo obsazený "luftákama"

0 0
možnosti

lachtan

20. 7. 2008 22:55
Re: Re: Re: A jakpak byste si to představoval?

Jistě, že se parkování muselo řešit. Ale je nutné udělat i parkovací místa pro nerezidenty, za které si zaplatí (a opravdu ne tak, že si budou muset jet někam na úřad složitě kupovat kartu). Váš známý má štěstí, že shodou okolností tam má vedeno i trvalé bydliště. To skutečně hodně velké procento tam bydlících lidí nemá, institut trvalého bydliště je již dávno přežitý a zcela nefunkční. Váš známý začne mít problém ve chvíli, kdy tam nebudou moci zaparkovat řemeslníci a podobně. Řešit se to muselo, ale vyřešilo se to nejhorším možným způsobem.

0 0
možnosti
PK

Lanta2004

20. 7. 2008 23:05
Re: Re: Re: Re: A jakpak byste si to představoval?

Ale ale...na spoustě míst v centru se parkovat za poplatek dá,případně jako velký parkoviště slouží i parkingy obchodních domů v centru.Jenže vy si asi představujete,že budou parkovací hodiny před každým barákem.Tak to vás vyvedu z omylu  -  nebudou a nejsou už skoro nikde v Evropských metropolích;-)

0 0
možnosti

lachtan

20. 7. 2008 23:14
Re: Re: Re: Re: Re: A jakpak byste si to představoval?

Já také nemluvím o centru, třeba po Praze 1 se zaparkovat dá většinou pohodě. Mluvím o těch nových zónách, například zcela extrémní situace je právě Praha 7, kde v několika oblastech prostě nezbývá, než zákaz porušit. Konkrétně třeba okolí Dělnické.

0 0
možnosti
PK

Lanta2004

20. 7. 2008 23:22
Re: Re: Re: Re: Re: Re: A jakpak byste si to představoval?

No a jakej je problém to nechat někde u Palmovky( to je už osmička) a dojet tu jednu stanici tramvají do Dělnický?Chápu - to pohodlí a lenost se holt překonávají těžko

0 0
možnosti
PK

Lanta2004

20. 7. 2008 23:24
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: A jakpak byste si to představova

Pardon - dvě stanice.Na mostě je ještě jedna na kterou jsem ted jaksi pozapoměl.Ovšem to na situaci nic nemění

0 0
možnosti

lachtan

20. 7. 2008 23:25
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: A jakpak byste si to představova

No, to bych třeba mohl večer, pokud jedu na večeři, ale opravdu ne, když musím objed pracovně za den X míst a musím leckde být načas. Parkování opravdu nelze řešit tak, že se v celé jedné oblasti zcela zakáže. To je naprosto neobhajitelný nesmysl.

0 0
možnosti

lachtan

20. 7. 2008 23:26
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: A jakpak byste si to předsta

fujtajbl, objet samozřejmě :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 53
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7102x
56 let, advokát žijící v Praze. Věnuji se především trestnímu právu. Moje stránky najdete zde.