Pan prezident není z opice nebo rozhodně z jiné opice než já

Pan prezident prý není z opice, ani pan Hájek není z opice. Darwinova evoluční teorie je prý omyl. Může být.  

http://www.bushorchimp.com/  (Ačkoliv u George Bushe mladšího jsem několikrát zaznamenala projev, výraz i gesta ne nepodobné těm šimpanzím). Koneckonců je to jenom teorie a na teoriích je hezké, že se o nich dá polemizovat. Tahle byla zdrojem naší zábavy celý víkend.

Osobně mě Darwinova evoluční teorie nijak neuráží, opice mám ráda, zvířata to jsou hravá a inteligentní, se silnými sociálními vazbami. Jen pokud bych si mohla vybrat, byla bych radši ze šimpanze než paviána.

Zajímavé by také bylo porovnat výsledky šimpanzů a lidí v testu inteligence - správný tvar do správné díry. Ruku na chlupaté gorilí srdce - neříkejte, že jste se nikdy nesnažili nacpat hvězdičku do díry ve tvaru kolečka. Na tohle téma jsme se bavili celý víkend, a když přišla u snídaně řeč na pana prezidenta, kamarád, který si právě loupal banán, prohlásil:

"Já s Hájkem souhlasím. Pan prezident Klaus není z opice nebo rozhodně z jiné opice než já!" Řvali jsme smíchy. U snídaně jsme probrali kde co, a tak došlo i na drby ve stylu kdo, kde s kým a jak.

"Její bývalý byl prase." řekla L. o expartnerovi své kolegyně.

"Takže nebyl z opice....?!" reagoval na to kamarád. Lámali jsme se smíchy.

Víkend nám hezky plynul a o pár hodin a piveček později, když si šel S. ven zapálit před chatu, našel tam našeho dalšího kamaráda sedícího na bobku, jak mluví s babičiným bišonkem. Říkal mu:

"Ty jsi pes! Ty nejsi z opice. Jsi pes! Vyrovnej se s tím!" Bišonek nechápal. Tvářil se jakoby mu právě řekli, že Ježíšek neexistuje.

Když jsem byla malá, babička mi říkala: Ty jsi moje kozenka, ale máma měla o mém evolučním vývoji jasno už dávno. Odmala mi říkala: ty jsi taková moje opice...

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Adriana Suska | neděle 21.6.2009 17:42 | karma článku: 18,27 | přečteno: 1834x
  • Další články autora

Adriana Suska

Lovestory

25.7.2013 v 17:28 | Karma: 17,94

Adriana Suska

Kde já bych bez tebe byla...

13.6.2012 v 16:55 | Karma: 13,35

Adriana Suska

Kodex nevěrníka

5.8.2011 v 23:41 | Karma: 37,76