Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
V

Vikina

7. 2. 2010 14:23
Žádná lež, jen ohlepduplnost

pakliže jdu už čirou náhodou s nějakou kámoškou do podniku, kam se svou chotí jaksi nechodím, páč to máme doma zařízené jinak, pak už z čistě lidského hlediska pochopím, že by se choť (oprávněně) pěkně naštvala, což nechci. Takže ji naštvání ušetřím. Nemluvě o dalších, spíše podvědomých aspektech lidského (zde ženského) jednání či uvažování. Ženy jsou prostě sebestřednější a rády si domýšlejí věci, které by mužské nenapadly. Asi to souvisí i s tím, že dobře vědí, čeho jsou jiné ženské (a Androška zejména :-P) schopny - to na rozdíl od mužských naivů - proto preventivně vyrobí scénu. A protože muži tohle postřehli, a scény nemají rádi, tak se zařídili. Ostatně, ženské lžou mnohem častěji a pohotověji, často také kvůli prevenci - aby ten jejich doma nebublal jak papiňák, když si např. koupí další NAPROSTO nezbytnou halenku (čtvrtou v měsíci).

0 0
možnosti
ZK

SID09

7. 2. 2010 14:57
Re: Žádná lež, jen ohlepduplnost

R^!!;-D

0 0
možnosti
DR

sorbox

7. 2. 2010 5:15
Přesně opačně

Tohle jsem zažil s nejmenovanou dívkou, která do telefonu lhala jako když tiskne (s kým je a co dělá) a na mou otázku proč to děla?

"On by to jinak nepochopil" ... stručná odpověď. 

Nemám rád lži. Ať už jsou pochopitelné nebo ne přišel jsem o kamarádku ... Protože si najednou člověk uvědomí, a mně taky lže, protože bych to jinak nepochopil?

Hezký Adri...

0 0
možnosti
ZK

SID09

7. 2. 2010 15:01
Re: Přesně opačně

Jejda takových je, to příjdeš asi ještě o další kamarádky, o kterých to ještě nevíš ;-D

0 0
možnosti
E

eNden

6. 2. 2010 18:18
Jsem z jiné doby.

Shodou okolností jsme před nedávnem s kolegou probírali podobné téma: Kousek ze Skype:

ON: Tobě se prostě nelíbí, že chlapi uvažují logicky a jsou schopni ženskou logickými argumenty "přišpendlit" Takto nelze se ženami jednat. Logicky myslím.

A to pravidlo platí i takto: Když si pomyslíš, že ti dva spolu spí, tak SPÍ. A to platí VELMI SPOLEHLIVĚ!

Tak to vidíš Adri, logicky se se ženskou prý jednat nedá :-)

Tak Ti alespoň posílám karmu.

0 0
možnosti
AS

Adriana

7. 2. 2010 17:55
Re: Jsem z jiné doby.

Díky za karmu...  ale jinak neznám moc žen, která by si myslela, že se její muž chová logicky ;-)

0 0
možnosti
Q

Quant

6. 2. 2010 10:15
naštěstí

Naštěstí mou paní nemusím ponižovat vymýšlením si nějakých pitomých výmluv, protože je si sama vědoma svých kvalit a míra důvěry mezi námi je značná.

Ostatní muže ovšem chápu a vidím jejich postup podobně jako když lékař má pacientovi sdělit nějakou nepříjemnou pravdu, která by zatočila s pacientovou psychikou. Říká se tomu milosrdná lež. Pokud není žena schopna přijmout fakt nezávazné večeře s kamarádkou jinak než přes emoční výlevy, pak je tento postup ze strany muže pochopitelný a omluvitelný.

0 0
možnosti
EH

zlyjazyk

6. 2. 2010 11:30
Re: naštěstí

Docela souhlasím,má to ale býti oboustranné.Pokud by muž mohl a žena ne,pak je něco v nepořádku. A taky pokud jde na večeři s kamarádkou ,a se svojí ženou nikdy,pak to taky nějak skřípe,že?

0 0
možnosti
W

Wendolene

4. 2. 2010 22:05
Ne, to neni muzska logika, ale strach

Maloktery clovek totiz chape, ze existuje pratelstvi mezi muzem a zenou, aniz by tam bylo cokoliv fyzickeho. Kdyz by rekl manzelce, ze jde za kamaradkou, manzelka by to nemusela brat v pohode, a tak misto aby vas s ni seznamil, aby poznala vas vztah, tak zbabele lze. Proc ho nepozadate, at vas seznami s zenou? Protoze vam je jedno, co on dela a jak se chova k manzelce. Protoze vy jste svobodna a neumite se vzit do vztahu dvou lidi. Myslite, ze vam by to nevadilo, kdyby si manzel odskocil na vecu s kamouskou? Vetsine lidi ano.

Je to stejne i naopak, manzelka vetsinou lze manzelovi, ze ma nejakeho kamarada, protoze manzel si hned mysli, ze kamarad taky rad...pritom existuje ciste pratelstvi mezi dvema lidmi opacneho pohlavi, ale nekterym lidem to nevysvetlite.

P.S. Jsem vdana a ja i muj muz mame pratele opacneho pohlavi, jenom pratele.

0 0
možnosti
W

Wendolene

4. 2. 2010 22:55
Re: Ne, to neni muzska logika, ale strach

Vetsina lidi neni dusevne vyspela na to mit pratele opacneho pohlavi a chapat tento jev...vzdy zalezi na individualnich lidech...

0 0
možnosti
J

Jack777

4. 2. 2010 16:10
...

On to řekl, protože dobře zná logiku některých žen ;-D. To, že vám to nevadí, neznamená, že to nevadí někomu jinému. Jinak něco jako typická ženská nebo mužská logika neexistuje. To by se dalo říct, že máte logiku jako jeden můj kamarád, tzn. mužskou logiku :-)...nebo naopak...

0 0
možnosti
AS

Adriana

4. 2. 2010 16:18
Re: ...

někdo tady dole napsal, že logika je jenom jedna a to ta matematická - když vezmeme v úvahu, že matematika je vlastně dohoda o číslech, tak asi tak je to s ženskou a mužskou logikou ;-)

0 0
možnosti
RR

udor

4. 2. 2010 15:55
zamyšlení

Spíše je zvláštní, že Vy se podivujete nad tím, že neřekl pravdu, jako to, že on lhal. Jako by vám imponovalo, že lhal, protože si myslí, že jste pro jeho manželství nebezpečná.;-)

0 0
možnosti
AS

Adriana

4. 2. 2010 16:06
Re: zamyšlení

To je docela zvláštní pohled na věc....mě to spíš trochu dotklo, že mě staví do pozice, kdy jakože dělám něco špatného....i když "dotklo" asi není úplně správný výraz...

prostě ta představa, že tam jeho žena čistě náhodou nakráčí a já tam budu za Nováka se mi nelíbila... A úplně bych chápala, že by byla právem naštvaná...

Kdyby měl důvod mě tajit, tak by jeho lež byla asi opodstatněná nebo minimálně pochopitelná.... ale takhle mi to přišlo zbytečné...

0 0
možnosti
JK

Jan Krauskopf

4. 2. 2010 14:24
:-)

Já kamarádky za kamarády nevydával. Ale né proto, že jsem tak morální, ale proto, že jsem obecně línej si pamatovat, co jsem komu nalhal :-)

Mimochodem pokud chlap (nebo ženská) vydává kamarádky za kamarády (a naopak), tak je to většinou kvůli tomu, že 1) nemá čistý svědomí, 2) sám by měl problém, kdyby jeho partnerka (partner) někam vyrazila (vyrazil) s kamarádem (kamarádkou).

 

0 0
možnosti
GMI

Glock Mark II

4. 2. 2010 15:30
Re: :-)

Také máte problém si pamatovat vlastní lži? A já myslel, že jsem jediný  .... DíkyR^;-)

0 0
možnosti
GMI

Glock Mark II

4. 2. 2010 13:06
Já bych řekl, že nejde o mužskou logiku, ale ...

... o mužskou pohodlnost. Než si přidělávat starosti u domácího výslechu (a ani na ten nemusí dojít), tak neškodná lež ušetří jednomu čas a druhé nervy. Manželství je série větších nebo menších krizí, nikdy není nebe bez mráčku .... Vydávat kamarádku za kamaráda může mít naprosto odlišné důvody, záleží na okolnostech. Byl bych opatrný se soudem, protože prostě nevím dostatek informací o současném stavu manželství S.M. (přiznávám, mám v tomto profesionální deformaci objektivity).

Není 1 pravda ....

0 0
možnosti
AS

Adriana

4. 2. 2010 13:08
Re: Já bych řekl, že nejde o mužskou logiku, ale ...

no já jen vím, že se mnou ten člověk nechodí na zálety, ale prostě si pokecat...

0 0
možnosti
  • Počet článků 56
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3983x
Žena

Seznam rubrik

Oblíbené knihy