Jak jsem nepřijela na sraz blogerů v poršáku

„Tak příští týden jedeme na víkend v poršáku.“ napsal mi na Skype. To mě zarazilo. Myslela jsem, že to automaticky padlo. Tak to přece chodí, když to mezi dvěma lidmi nevyjde, ne? Zruší se naplánovaná dovolená, vrátí se půjčená cédéčka, společně koupená kočka se rozpůlí…

„To nemyslíš vážně? Vyhráli jsme ho snad spolu, ne? Tak pojedeme spolu…“ řekl rezolutně. Zase jsem zírala, jak je ten chlap neuvěřitelně fér. Škoda, že naše pohledy na svět jsou tak nějak jinačí.

Měl to být ten výlet, kdy stavíte každých pět kilometrů a milujete se na předním sedadle, na zadním sedadle (kdyby dvoumístné porsche nějaké mělo), na střeše auta (střešní okénko zavřené), ve stoje uvnitř auta (střešní okénko otevřené), na kapotě, pod autem (kdybyste se tam vlezli)… Chtěli jsme se obléct jako filmové hvězdy a prostě si užít jízdu!

Porsche jsme vyhráli v podstatě za jeho maminku, které se nechtělo na party Vodafone pro firemní zákazníky, tak jsme šli my. Byli jsme asi jediní, kdo si celou party užíval a porsche bylo to poslední, co nás zajímalo. Byli jsme rádi, že jsme spolu. Popíjeli jsme, tancovali a krásně jsme se bavili… a pak to přišlo…losovalo se. Měli jsme ďábelské číslo 339! Vylosovali malý černý lístek.

"Třřřřřiiiiissssta...." napínal komentátor.. M. se na mě podíval takovým tím stylem: Holka, nedělej si moc naděje…..

"Třiiiiistttaaa Třiiiiceet....!" Teď se napřímil on. Najednou jsme byli v první desítce! Pán přerušil losování a zeptal se nejbližšího pána u pódia, jaké má číslo přívěšku Porsche.

"332" odpověděl ten pán.

"Tak to bohužel nevyhráváte, ale můžu říct, že to číslo je větší než pět!" zahlaholil moderátor.

"Ty jo, už jsme v první čtyřce!" svítila mi očka. M. se zdál být v klidu. A pak to přišlo:

"339!"

"Jóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó" zařvali jsme a objali se. Vyhráli jsme poršáka na víkend!

Nevyšlo to, a než jsme našli vhodný termín na výlet, my už nebyli „my“, takže jsem myslela, že všechno automaticky padlo. Ale nepadlo. M. byl fér, jenže termín, který vybral, jsem byla v práci a navíc v pátek byl sraz blogerů.

„Tak já tě tam aspoň odvezu! Udělám ti parádní entrée!“ řekl. Usmála jsem se. To zas budou řeči!

Druhý den volal. Agentura, co pořádala tuto akci, je v insolvenčním řízení, tedy vůbec nekomunikuje, tedy žádné porsche nebude.

„Porušili jsme naši karmu…“ okomentoval to. Musela jsem se smát.. Na sraz jsem jela tramvají.

 

 

Věnováno M. za to, jaký je. (támhleten hezkej chlap...on už bude vědět :-)

Autor: Adriana Suska | sobota 13.6.2009 15:24 | karma článku: 20,20 | přečteno: 2518x
  • Další články autora

Adriana Suska

Lovestory

25.7.2013 v 17:28 | Karma: 17,94

Adriana Suska

Kde já bych bez tebe byla...

13.6.2012 v 16:55 | Karma: 13,35

Adriana Suska

Kodex nevěrníka

5.8.2011 v 23:41 | Karma: 37,76