Fraška o Mikešovi

Romský aktivista Václav Mika by rád zakázal Mikeše. No vida, to tu ještě nebylo! šeptají si strejdové na náměstí a uživatelé Facebooku zakládají skupiny na podporu nebohého kocoura, který  jako by se najednou ocitnul na pokraji vyhynutí. Nechte nám Mikeše! volají   a já žasnu a nevěřím… Josef Lada byl rasista.

Jak mi to mohlo nedojít? Učitelky na základní škole mi vnucovaly rasistickou literaturu pod pláštíkem české klasiky! No fuj! V záchvatu spravedlivého rozhořčení jsem se vrhla na svou knihovnu rozhodnuta odhalit všechny další možné nepravosti schované v „klasické literatuře pro děti…“, tedy literatuře, která formovala mou dětskou duši….a nestačila jsem se divit.

Už jsem viděla Ligu proti obezitě protestující proti pohádce O Otesánkovi (Otesánek  přece není vhodný příklad pro děti ve vývinu, když to dítě jedno nevycválané zbodlo, na co přišlo!). Zakázat! Nebo alespoň přejmenovat! Přetřít načerno! (Vlastně načerno néééé…) A co teprve Svaz myslivců protestující proti postavě myslivce v Červené Karkulce? Myslivci přece nikomu břicha nepárají! Ani psa by omylem nezastřelili... A co teprve chudák vlk! Ochránci přírody už se šikují…

Navrhuji naházet pohádkové knížky na hromadu a spálit! Jsou plné ideových nepřesností a krutostí… a co třeba zakázat i koledy…všichni přece známe “Co ty, černej, stojíš vzadu, vystrkuješ na nás bradu?”….to je přece jasná šikana!!!! Zakázat, křičím! A rovnou celé křesťanství! Rasisti jedni!
Už jsem si zvykla, že když si koupím oříškovou čokoládu, tak mě na obalu varují, že by MOHLA obsahovat stopy oříšků, ale co je moc, to je moc! Zvedám prapor zdravého rozumu a jako Johanka se v čele zástupu, jehož  nepřehlédnutelnou část tvoří afričtí černoši (vždyť Mikeš byl kocour černý jako bota – takže jejich!) vrhám do boje proti aktivistům typu pana Miky! Rozum do hrsti, lide! Národe! Fakt, že žijeme v Kocourkově, ještě neznamená, že jsme se všichni zbláznili.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Adriana Suska | pátek 16.4.2010 18:26 | karma článku: 26,85 | přečteno: 2522x
  • Další články autora

Adriana Suska

Lovestory

25.7.2013 v 17:28 | Karma: 17,94

Adriana Suska

Kde já bych bez tebe byla...

13.6.2012 v 16:55 | Karma: 13,35

Adriana Suska

Kodex nevěrníka

5.8.2011 v 23:41 | Karma: 37,76