Usvědčující dokument

V těchto dnech vzpomínáme ukončení nejstrašlivějšího válečného konfliktu v historii lidstva. Vzpomínáme nejstrašnějších krutostí, které kdy člověk spáchal na jiném člověku.

To vše má na svědomí německý nacismus. Ideologie, která vzešla z nitra německého národa. Národa, který do té doby byl národem vzdělaných, inteligentních  a schopných lidí. Bohužel se ukázalo, že pod vlivem maniackého monstra se takto kultivovaný národ lehce změní v národ též všehoschopný.

Hrůzy nacistických koncentračních táborů jsou dobře známé. Je třeba neustále upozorňovat na to, kam lidská zvířeckost až může dojít. V nacistických koncentračních a vyhlazovacích lágrech zemřelo na pět milionů lidí, z toho téměř čtyři pětiny Židů. Evropské židovstvo bylo téměř vyhlazeno.

Nabízím dokumentární film, který režíroval A. Hitchcock. Snímek je nejobsáhlejším filmovým dílem o osvobození nacistických koncentračních táborů. Přesto, že film trvá něco přes padesát minut, doporučuji ho i těm, kterých žaludek nesnese ledacos. Film ukazuje běsnění národního socialismu ve své nahotě. Nebere si servitky. Měl by být mementem všech, kteří již nepamatují. Měl by být mementem k tomu, aby se nikdy již nic takového nemohlo opakovat, měl by být mementem celému světu, že národní socialismus je třeba likvidovat tam, kde se ukáží jeho sebemenší projevy. Třeba si k tomu přizvat i Deratizátora.

Alfred Hitchcock - Holocaust documentary

Autor: Lubomír Šula | neděle 9.5.2010 13:20 | karma článku: 14,43 | přečteno: 1100x
  • Další články autora

Lubomír Šula

Lež, manipulace či omyl?

15.4.2014 v 10:10 | Karma: 13,79

Lubomír Šula

I my máme své Indiány

9.11.2013 v 10:48 | Karma: 17,23

Lubomír Šula

Láska ve stínu ostnatých drátů

8.11.2013 v 14:30 | Karma: 13,97