To nemají poslanci nic důležitějšího na práci?

V tomto státě nefunguje skoro nic. Poslanci vyrábějí jeden zákon za druhým, který někdy ještě není účinný a již je novelizován. Pak následuje řada novelizací za sebou. Někdy se v tom s prominutím ani prase nevyzná. Na pitomosti je ovšem užije.

Poslanci mají projednávat novelu zákona, který ma omezit hlučnost reklam v televizním vysílání. Ano. I já jsem zaznamenal, že hladina hlasitosti u reklam je vyšší, než v pořadu, který je reklamou přerušen. Extra mi to nevadí. V době, kdy reklama běží, vypínám pozornost směrem k obrazovce a dochází pak k případům, kdy jsem známými tázán, jak je možné, že ten či onen produkt neznám z reklamy. Neznám. Skutečně ji nevnímám.

Jestliže ji dokáži nevnímat, asi to s tou hlasitostí nebude zas až tak hrozné. Zatím hladina hlasitosti není taková, že by mne to nutilo sahat v době vysílání reklamního bloku po ovladači.

Na druhou stranu rozumím, že některým ten "kravál" může vadit. Pokud mají hlasitě puštěný pořad, jistě ještě hlasitější reklama může být obtěžující. Pak se možná ovladač hodí, ovšem hodilo by se jim asi spíše nemuset vůbec vstávat z gauče.

Většina televizních kanálů je privátní. Je jen a jen na provozovatelích těchto stanic, jakým způsobem se chovají ke svým divákům, jak moc je chtějí hlasitostí reklamních spotů obtěžovat. Je v zájmu majítelů stanice své klienty nenaštvávat, aby divák byl spokojený a neodcházel jinam z důvodu obtěžujících reklamních bloků.

Vypadá to, že poslanci v době krize, v době kdy pustili do světa řadu reformních zákonů, kde se o dokonalosti nedá mluvit ani náhodou, že hodají řešit pitomosti a věci, které nejsou vůbec podstatné.

Chápu. Vymyslet novelu zákona tohoto typu nestojí tolik úsilí jako odstranit stupidity a nedokonalosti již platných norem, které náš život ovlivňují dnes a denně podstatně více.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Lubomír Šula | čtvrtek 19.1.2012 11:50 | karma článku: 16,05 | přečteno: 1265x
  • Další články autora

Lubomír Šula

Lež, manipulace či omyl?

15.4.2014 v 10:10 | Karma: 13,79

Lubomír Šula

I my máme své Indiány

9.11.2013 v 10:48 | Karma: 17,23

Lubomír Šula

Láska ve stínu ostnatých drátů

8.11.2013 v 14:30 | Karma: 13,97