Šula prorokem

Zítra bude jasno. Český slavík 2008 si opět zalétá nad Českem. Čekají nás spíše překvapení nebo na předních místech se nic zvláštního nestane?

Nemá smysl přeceňovat smysl této ankety. Jde o anketu fanouškovskou, tedy jde o nejpopulárnější interprety, nikoliv o ty nejlepší. Přesto má tato letitá anketa mezi ostatními rozhodně své místo. Myslím, že je důležitou zpětnou vazbou pro interprety, ale i jejich partnery v podobě hudebních vydavatelství a rádií. Pravidelní čtenáři mých článků jistě tuší, že nejvíce jsem napjat z toho, jak letos dopadne benjamínek naší pop scény – Ewa Farna.


Ve všech kategoriích jsou nominování interpreti zvučných jmen. Jedná se o interprety, kteří již nějaký ten pátek na našich podiích působí. V tom tedy žádné překvapení, možná i bohužel, očekávat nelze. Překvapením může být jen pořadí umístění. Pokusím se zde uvést mé tipy, v diskusi uvítám vaše vidění a zítra večer budeme všichni moudřejší.


V kategorii skupin jsou nominování Kabát, Čechomor, Divokej Bill, Chinaski, Kryštof a Olympic. Jako jasného vítěze tipuji hospodsko rockový Kabát, jehož postavení ovšem mohou atakovat  Chinaski. Nikoliv, že by přinesla tato skupina něco nového a zásadního. Ovšem tragicky přišla o svého bubeníka, o této smutné skutečnosti se hodně psalo a může se to projevit na vzestupu popularity kapely. Přesto si myslím, že Chinaski získají nakonec stříbrnou trofej. Tu bronzovou získá dle mého názoru Kryštof.


V kategorii zpěváků jsou nominování Dan Bárta, Petr Bende, Karel Gott, Petr Kolář, Richard Krajčo a Daniel Landa. Očekávám výsledky totožné s loňským ročníkem. Tedy první místo získá Karel Gott, druhé Petr Kolář – výborný zpěvák, jen škoda k jakému se přiklonil repertoáru. Bronz asi získá nezpěvák Daniel Landa, nevyloučil bych ani eventualitu, že Landa může Koláře přeskočit.    


V kategorii zpěvaček jsou nominovány Iveta Bartošová, Lucie Bílá, Ewa Farna, Aneta Langerová, Helena Vondráčková a Lucie Vondráčková. Jasným vítězem se jeví Lucie Bílá. Jasné outsidery této šestice vidím v Ivetě Bartošové, která neučinila v poslední době nic zásadního krom mediálně propírané svatby, a v Anetě Langerové, kde promotéři hlásí katastrofální propad v návštěvnosti jejich koncertů. Druhé místo zřejmě obsadí Lucie Vondráčková, pracovitá toť slečna, ale mé maličkosti její tvorba vůbec nic neříká. Bronzovou příčku dle mého názoru obsadí Ewa Farna, rocková dračice z Vendryně. Nevylučuji ani eventualitu, že tato patnáctka může nakonec být i druhá.   


Tolik tedy mé soukromé tipy v těch základních kategoriích. Jak moc jsem se trefil, to bude jasné již za několik málo hodin.


A jak to vidíte vy?

Autor: Lubomír Šula | pátek 12.12.2008 17:53 | karma článku: 8,95 | přečteno: 888x
  • Další články autora

Lubomír Šula

Lež, manipulace či omyl?

15.4.2014 v 10:10 | Karma: 13,79

Lubomír Šula

I my máme své Indiány

9.11.2013 v 10:48 | Karma: 17,23

Lubomír Šula

Láska ve stínu ostnatých drátů

8.11.2013 v 14:30 | Karma: 13,97