Naštěstí Natálka neumí číst

Neumím si totiž představit, co by si to malé nebohé děvčátko o tomto světě myslelo, kdyby číst umělo. Vydržel jsem dlouho nekomentovat výlevy některých těch, kteří přece vůbec nejsou nenávistní, kteří vůbec nejsou rasisté. Oni přece jen nazývají věci pravými jmény. Naštěstí normálnímu člověku je jejich “pravojménová” řeč naprosto cizí. Patřím mezi ně.

Není asi příliš třeba připomínat Natálčin příběh. Nyní stojí před spravedlností aktéři  toho všeho. Každý ví o co jde, co se dívence přihodilo. Každý si umí představit jaký bude její další život a že na událost z loňského jara jí nebude dovoleno nikdy zapomenout. Smutnou “památku” na ni bude vláčet celým svým životem. Normální člověk musí prohlásit: Bylo to zvěrstvo, pachatelé jsou zrůdy”. A tečka. Nic dalšího k tomu není třeba dodávat. Neexistuje nic, co by tento čin mohlo zlehčit, vysvětlit nebo omluvit.

Přesto, když se prodíráte diskusemi na internetu, naleznete spoustu příspěvků, nad kterými zůstává zdravý rozum stát. Věřím, že je těžké přiznat si, že mezi námi, kteří se tak rádi a často  a někdy zcela bezdůvodně nazýváme “slušnými” lidmi, existuje tak odporná lidská sebranka, která je něčeho takového schopná. To ale ještě neznamená, že budeme hledat hloupé a bezcitné přičiny, které mají z této sebranky někdy snad dokonce udělat oběti čehosi.

Jsem přesvědčen, že většina tohoto národa jsou slušní lidé. Jsem přesvědčen, že nechutnosti pod články o zdravotním stavu Natálky nebo nyní o projednávání jejího případu před soudem  nejsou většinovým názorem občana tohoto státu. V opačném případě by to svědčilo o naprostém rozkladu i těch nejzákladnějších morálních hodnot, na kterých tato civilizace stojí a o naprostém lidském úpadku těch, kteří nás často hodlají tak urputně bránit před vybájenými či skutečnými muslimskými nájezdníky.

Jestliže naší evropsko křesťanské kultuře civilizaci hrozí zánik či rozklad nebude jeho příčinou nikdo jiný než Evropan či Čech samotný. A to jen a jen proto, že se virtuálně ohání křesťanskou kulturou a morálkou, kterou sám již dávno zmuchlal a hodil do koše a ta se tak stala jen opět virtuálním bičem proti kulturám jiným.

Svoji kulturu nezachráníme vymezováním se proti jiným. Zachráníme ji především uchováváním vlastní kultury, tradic a morálky. Historicky právě díky tomu jsou tu Židé stále i přes pronásledování trvající tisíce let. Nepřítel na nás nečíhá zvenčí, ten je v nás.

Úsudky některých u článků o nebohé Natálce jsou s evropským a křesťanským pojetím morálky v ostré kolizi. Plíživě ji rozkládají.

Autor: Lubomír Šula | čtvrtek 13.5.2010 7:58 | karma článku: 39,23 | přečteno: 6169x
  • Další články autora

Lubomír Šula

Lež, manipulace či omyl?

15.4.2014 v 10:10 | Karma: 13,79

Lubomír Šula

I my máme své Indiány

9.11.2013 v 10:48 | Karma: 17,23

Lubomír Šula

Láska ve stínu ostnatých drátů

8.11.2013 v 14:30 | Karma: 13,97