Může být homosexuál učitelem?

Hovoří neustále o svobodě. O svobodě téměř absolutní a pro všechny. Tu a tam se ovšem nechtěně provalí, že to jsou oni, kdo by rádi dle předem stanovených parametrů svobody přiznávali či naopak upírali.

Nedávno jsem si dovolil v diskusi na blogu jistého bývalého místopředsedy strany, která je pro mne nevolitelnou a jak nasvědčují její dlouhodobé volební výsledky, není volitelnou víceméně pro nikoho poznamenamenat, že je alarmující, že jistý všeznalec z "hradní partičky", který jisto jistě nepochází z opice, je pro aktivní neonacisty svými názory tak zajímavý, že jeho články přebírají na svůj web. Bývalý místopředseda strany, která má svobodu v názvu, tuto moji poznámku komentoval tím, že je spíše alarmující, že pracuji tam kde pracuji ve funkci, kterou zastávám. V přímém přenosu pan Matějka předvedl, jak to vlastně s tou svobodou myslí.

Velmi podivně chápe svobodu i Michal Semín, který tu a tam za stejnou stranu, které dříve pan Matějka místopředsedoval kandidoval. Ten na svém blogu bez začervenání prohlásil, že "škola má právo, odvozené od povinnosti rodičů svoje děti vychovávat k mravnosti, odmítnout za kantora člověka, který má protipřirozené sklony". Myslí tím homosexuály. Rozohnilo ho prohlášení komisařky pro spravedlnost a lidská práva Viviane Redingové, která uvedla, že "homosexuální orientace učitele nesmí být důvodem k jeho profesní diskriminaci".

Michal Semín jistě má právo na názor, že člověk orientovaný na stejné pohlaví by neměl být učitelem. V tom případě ovšem i já mám právo si myslet, že stejně orientovaný člověk by neměl být ani knězem a dokonce snad ani obsluhou na veřejných pánských toaletách. Homosexuálně orientovaný učitel, pokud je zároveň i pedofilem jistě má spoustu příležitostí, jak své zvrácené pedofilní choutky naplnit. Přibližně stejné možnosti má ovšem i kněz či obsluha toalet, poud by byli stejně zvrhlí.

Pokud ovšem pan Semín trvá na svém stanovisku a pokud bych na něm trval i já, musíme oba ve shodě připustit, že něco jako "svoboda" je nám oběma tak vzdáleno, že raději to slovo z úst vůbec nevypouštět. A to z jasného důvodu. Odpíráme oba právo výkonu povolání na podkladu odlišné sexuální orientace a předpokládáme, že krom dle mne "vrozené" a dle pana Semína "protipřirozené" orientace, že dotyční by své touhy aplikovali v rámci své profese na dětech.

Zkusme si položit otázku, jak bychom takový zákaz povolání já a pan Semín aplikovali. Lze úspěšně předpokládat, že adepti na učitelství, kněžství či obsluhu veřejných toalet by svoji orientaci za těchto okolností tajili. Nebylo by tedy zbytí. Každý uchazeč o tato povolání, a možná ctihodný čtenář jistě aktivně přispěje dalšími profesemi, by musel v rámci vstupní lékařské prohlídky absolvovat nezávislé vyšetření na falografu. Tam by se jasně poznalo jak na tom kdo je. A pak bychom mohli v pohodě selektovat. A mohli bychom časem selektovat i jiné, třeba koktavé nebo slabozraké, vegetariány či astmatiky.... Kohokoliv nás napadne....

Já ovšem selektovat nechci. A pan Matějka a pan Semín, ať si to ve své svobodymyslné hlavě srovnají sami se sebou a se svým svobodostranickým svědomím.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Lubomír Šula | čtvrtek 18.11.2010 12:58 | karma článku: 20,23 | přečteno: 2999x
  • Další články autora

Lubomír Šula

Lež, manipulace či omyl?

15.4.2014 v 10:10 | Karma: 13,79

Lubomír Šula

I my máme své Indiány

9.11.2013 v 10:48 | Karma: 17,23

Lubomír Šula

Láska ve stínu ostnatých drátů

8.11.2013 v 14:30 | Karma: 13,97