Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

pingodik

28. 4. 2008 13:19
Romský památník

Když se dívám na snahy některých poslanců a ochránců národnostních menšin o vybudování památníku na mítě koncentračního tábora (teď je tam mediálně známý vepřín), tak mě pokaždé zaujme jedna věc. Na demonstraci je více poslanců, politiků a zmíněných romských aktivistů, než cikánů. Proč?

Protože je cikánům celý památník totálně ukradený! (Tak a je to venku, teď diskutujte!)

0 0
možnosti

lubossula

28. 4. 2008 16:49
Re: Romský památník

jednu z pricin bych videl ve skutecnosti, ze valku prezilo cca 500 puvodnich ceskych Romu. Obrovska vetsina ROmu a zejmena tech nejproblematictejsich, k nam prisla na konci ctyricatych let a dele  z rumunska a  madarska pres  slovensko. Byli sem presidleni v ramci vylidnovani pohranici a obsazeni mene kvalifikovanych mist v tezkem prumyslu, hornictvi a zemedelstvi. Tito lide nemaji k temto mistum prazadny vztah.

0 0
možnosti

pingodik

29. 4. 2008 12:59
Re: Re: Romský památník

Tak mi řekněte, kdo a proč o památník stojí????

0 0
možnosti

lubossula

29. 4. 2008 14:17
Re: Re: Re: Romský památník

no pamatnik by tam mel byt nejen proto, ze tam byli masakrovani Romove, ale hlavne proto, ze to byli obcane tohoto statu. Byli tam internovani a vezneni, stejne jako neromsti vezni v terezine, pankraci, ci spilberku. A hodne o to stoji potomci tech puvodnich ceskych ROmu. Ale jak rikam, tech je hodne malo, mysleno jako poctem osob.

0 0
možnosti

Pepan A2

29. 4. 2008 17:58
Re: Re: Romský památník

Pokud k nám přišli po druhé světové válce, pořád měli prakticky půl století, aby se přizpůsobili. Vietnamci k nám přicházeli až po roce 1975 (konec války ve Vietnamu). Byli to lidé,jejich jedinou kvalifikací bylo umění bojovat a přes to oni se začlenili, i když jejich mentalita je naší mnohem vzdálenější. Proč to nejde u Romů? Ono je to jenom o snaze chtít. Pokud někdo nechce, nejde s tím moc dělat, protože náš systém tyto lidi bude živit i když nehnou prstem. Proč romské děti nemají zájem o vzdělání, zatímco vietnamské patří ve škole k premiantům? Proč Romové okupují sociálky, zatímco Vietnamce na pracáku neuvidíte?

0 0
možnosti
  • Počet článků 409
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2243x
Možná samorost. Možná snílek. Život stavím nad ideologie.