(Vy) Nucený přesun

"Český Woodstock" se stěhuje. Co ho k tomu vede?

Autor: Geronimo agency

Pro ty z Vás kdož nevědí, co to vlastně ten český Woodstock je, jedná se o jeden z neznámějších tuzemských hudebních festivalů, Trutnov Open Air Music Festival ( viz. http://www.festivaltrutnov.cz/ ).

Po řadě let života festivalu na trutnovském Bojišti se však objevil problém. Už nějakou dobu se hovořilo o tom, že daleko lepší než hudební festival by byl třeba takový obchodní dům. Festival je tu jen pár dní v roce, navíc přinese spoustu alkoholicky i jinak upravených individuí. Zato takový supermarket, to je jiná, ten je tu pořád a má vlastně jen samá pozitiva - můžeme tam nakoupit, utratit peníze, mrhat časem, nasávat konzumní atmosféru, no prostě všechno to, co moderní člověk má tak rád. Tak proč na místě stanového městečka jeden takový nepostavit, řekl si majitel pozemku (nebudu jmenovat, ... www.osnado.cz ), a už to vypadalo, že jedna nejmenovaná firma ( www.obi.cz ) získá nové prodejní plochy...

Jenže ouha. Ono to na festivalu není jen samý ožrala jak si kdekdo myslí. Ono to vždycky nejde jen tak lehce si rozhodovat o nás bez nás. A tak se lidé okolo festivalu rozhodli bojovat. Jenže když se proti Vám postaví státní byrokratický moloch, moc se toho dělat nedá. Město holt jednou rozhodlo, že se tam bude stavět, tak se bude stavět! Pánové z festivalu si mohli podávat připomínky při projednávání návrhu a jelikož tak neučinili, ať nebrečí. A basta! Proti vůli z hůry se protestovat nesmí!! Navíc si přeci mohli ty pozemky od soukromníka koupit, když tak moc chtějí ty své zablácené stany! No samozřejmě že mohli, určitě bude jednoduché přepatit mezinárodní koncern. A navíc by to taky musel někdo vědět.

Ovšak snaha přinesla své ovoce. Podporu pokračování festivalu na Bojišti vyjádřila nejen naprostá většina návštěvníků festivalu (kdo nevyjádřil, tak v duchu určitě také podporoval), někteří umělci a také jeden nejmenovaný velký náčelník ( http://www.vaclavhavel.cz/ ).

Toto vzepětí způsobilo velký obrat v chuti velkoprodejce umístit svou prodejnu zrovna sem. Ikdyž ten to samozřejmě nepřizná, je více než zajímavé, že nedlouho po skončení festivalu, se dříve velmi dobře rozjednaná jednání mezi majitelem pozemku a velkoprodejcem, najednou zadrhla.

Pokud si myslíte, že vše končí Happy Endem, musím Vás zklamat. Ikdyž možná ne. Market nebude, to už je dnes jasné, přesto se stavět bude. Podle vyjádření města je plán jasný, místo je velmi vhodné pro zástavbu rodinnými domy, investor zatím není znám, ale stavět se začne jistě brzy.

A co mi fanoušci hudby, kam se nyní vrtneme? Žádný strach, nové místo letních sletů již je vybráno ( http://www.festivaltrutnov.cz/NEWS/tabid/1138/Default.aspx ), hrdinní pořadatelé a dobrovolníci už na něm pracují, takže netřeba smutnit, festival se stěhuje do lesů a luk a já doufám, že se tam příští rok potkáme. Howg

(Autor se omlouvá za tendenčnost článku, ale jakožto návštěvník festivalu a občan Trutnov byl nastalou situací, tak šokován až-li nasr*n, že nedokázal psát 100% objektivně)

 

Autor: František Sturm | čtvrtek 25.10.2007 10:54 | karma článku: 9,32 | přečteno: 894x
  • Další články autora

František Sturm

Pokrytec Zeman?

1.7.2016 v 20:55 | Karma: 15,84

František Sturm

Jak nás kvóty (ne)zachrání

19.9.2015 v 13:03 | Karma: 13,31

František Sturm

Ukrajinské scénáře

29.8.2014 v 16:14 | Karma: 32,04