Úporný průjem nebo úplavici? Aneb Zemana či Karla?

Jménem Pražského hradu, přijměte srdečnou pozvánku na státní pohřeb první kategorie.  Bude se podávat slivovice, Becher a pivo. Klobásy, jiternice a prejt zdarma všemu lidu! Nekrolog zesnulému  prezidentovi zajódlují Lucie Bílá a Iveta Bartošová.

 

Prezidentské volby opět potvrdily to, o čem zde opakovaně píši – příčinou všeho neštěstí tohoto státu, je amoralita převážné části jeho obyvatelstva. Dobrý c.k. voják Josef Švejk – typický to symbol Čechů, byl proti soudobým obyvatelům Čech a Moravy velký humanista, filozof a myslitel. Měl na věci kolem sebe jasný názor – věděl, co je dobré a co je zlé pro obyčejného člověka. Chápal, že válka a byrokracie byly, jsou a budou vždy jen a jen prachobyčejným svinstvem.

Ví tohle také typický volič Miloše Zemana a Karla Karla Schwarzenberga? Jaké je prahové minimum morálky typického voliče obou výše jmenovaných politiků? Zamyslel se někdy jejich volič nad významem slova hřích, podraz, osobní odpovědnost, pravda, humanita, korupce, spoluúčast na zločinu, krádež, tunel, podvod na voliči a slov podobných?

Každý národ si své alkoholiky a blbce zaslouží. Jenom houšť. K šťastnému komunistickému zítřku zas o krůček blíž. Jenom namátkou - na Pražském hradě už seděl Lucemburk, Habsburk, americký agent, Adolf Hitler, ruský agent, pravda a láska a v současnosti Václav Klaus a jeho neviditelná ruka trhu bez přívlastků. Zdá se, že je na čase zdokonalovat buď jazyk ruský, nebo nějaké příhraniční německo – rakouské dialekty. Zda vyhrají častušky a bonmoty, nebo rakouský dupák, je skoro jedno. V každém případě to bude další porážka slušnosti, zákonnosti a selského rozumu. Co dodat? Patří Vám to Češi! Nemám s vámi slitování. Ani gram! 

 

František Študlar  

Autor: František Študlar | pondělí 14.1.2013 8:00 | karma článku: 17,43 | přečteno: 1067x