Nová vláda a staří čeští burani ...

V této zemi zajisté žijí lidé, kteří od nové vlády ledacos očekávají. Jedni více peněz, jiní více práce, další sociální jistoty, někteří spravedlivější justici a poctivější státní správu. Ksakru, nezní to špatně, zvlášť když už se nový ministr financí Babiš nechal slyšet, že bude osobně kontrolovat účtenky. Co dodat? Fandím tomu, ale zůstávám na zemi. Žijeme v Česku a naše existence má svoje dost profláknutá regionální specifika.  Všechno tady totiž funguje na bázi mírného pokroku v mezích zákona. Kdo tuto knihu Jaroslava Haška nepřečetl v rámci povinné školní četby a nevedl řádné zápisky ve svém čtenářském deníku, udělal chybu. Jaroslav Hašek – hlavním povoláním povaleč, alkoholik, anarchista a socialista, vedlejším pilný a talentovaný spisovatel, zde fenomenálně popisuje to, čemu já pracovně říkám české mravní bahno... Více o něm napíši níže.

neznámý

 

Nabyl jsem dojmu, že průměrný Čech žije v bublině podivných sebeiluzí. A většina z nich, je objektivně naprosto neprokazatelná.  Týkají se třeba údajné krásy našeho národního jazyka. Nebo zlatých českých ručiček... Nebo posvátných ikon české státnosti. A také jakéhosi iluzorního dělení lidí na zlé politiky a obyvatelstvo, které trpí pod kuratelou blbých českých vlád...

Můj názor na tyhle věci je následující – každý jazyk je krásný a spousta jazyků má bohatší slovní zásobu a přesnější způsob vyjadřování, než čeština. Věřte nebo ne, ale je to tak, Takže v tomhle nijak vyjímeční nejsme.  A co třeba ty zlaté české ručičky? Zase smůla, ve světě existují pracovitější a zručnější národy, než Češi. Stačí si pustit internet a sundat si naivní růžové brýle. Masaryk taky nebyl zrovna šťastný otec zakladatel. Nejdřív se odtrhli Němci, pak Slováci, Podkarpatská Rus, pak znovu Slováci aby nakonec zbyla malá, zapšklá pidizemička. Beneš byl dle mého soudu minimálně dvojnásobný vlastizrádce, o státnících komunistech, nemá absolutně smysl psát.  Karel IV. byl dle mého soudu mnohačetný vrah svých manželek. No a tak bychom mohli pokračovat. Skončil bych u Havla, Klause a Zemana. Otřepané a vyčpělé je to, nevím, jak jinak to líp nazvat.

Suma sumárum – nové vládě bych uvěřil v okamžiku, kdyby tady lidi začli poctivě platit daně. Kdyby po silnicích jezdili řidiči podle předpisů. A  po parcích přestaly běhat neuvázané čuby bez náhubků. A přestali bychom tady očůrávat jeden druhého. A ve školách by visel obraz státníka a děti by povinně ráno zpívaly hymnu s rukou na srdci. Muži osobně bránili vlast a ženy přestaly házet své nenarozené děti do kanálu na gynekologii. Krádež by se nazývala krádeží a chroničtí povaleči by neparazitovali na zbytku společnosti. A idioty, devalvující vlastní měnu, by lid veřejně naházel do Vltavy...

Do doby, než tohle (a nejenom tohle) všechno zvládneme, nemohu žádné vládě věřit. A nemůže jí věřit nikdo soudný a  spravedlivý. Je úplně jedno, zda vládne Sobotka nebo Nečas. Jsme totiž burani a obelháváme sami sebe. Ve všem. Žádná vláda, pokud nesáhne k velmi tvrdým a všeobecně nepopulárním represím, s takovým lidským materiálem nemá šanci na pozitivní změnu.  A na úplný závěr - omlouvám se všem slušným spoluobčanům, o nich jsem samozřejmě nepsal.

František Študlar

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Psáno pro www.astrologiestudlar.cz, do rubriky blog.

 

Autor: František Študlar | středa 19.2.2014 8:00 | karma článku: 19,42 | přečteno: 783x