Klaus...? Raus!

Dnes budu velmi stručný. Jak asi tušíte, současná hlava našeho státu, se u mě těší nulové úctě. Klaus je v mé stupnici vnímání, druhý nejhorší prezident po komunistickém zrádci národa Klementu Gottwaldovi. Jestli dovolíte – zastavím se dnes nad tím, jaké výrazné kvalitativní proměny vnímám v mediálních výstupech prezidenta. Mám samozřejmě na mysli proměny k horšímu...

 

 

Klaus ještě docela nedávé minulosti, byl Klausem drzým, amorálním, jízlivým, sarkastickým a sebestředným. A musím uznat, že byl verbálně a intelektuálně obratným politikem, schopným diskutérem a nepřehlédnutelnou osobností. Málokdo z jeho politických oponentů, se odvážil jít s ním do veřejné diskuse. Klaus byl jako rozjetý parní válec a svoují rétorikou zdeptal každého, snad kromě Miloše Zemana. Byl mistrem ve vymýšlení jazykových novotvarů a slov-neslov. Ekonomické a politické diskuse s ním neměly žádný smyl, protože pohotově překrucoval význam standarních ekonomických pojmů, kdykoliv se mu to hodilo do krámu. Mnohokrát jsem byl svědkem toho, že renomovaný ekonom pokrčil rameny, když VK v televizní diskusi nasadil některý ze svých ekonomických kameňáků. S Klausem nebylo možné diskutovat, pokud jste ho odmítali zbožštit. Nebo zbaštit, chcete-li.

Ovšem Klaus dneška, to je mizerná parodie na toho starého zlého Klause (už už se mi chtělo napsat starého dobrého! Klause, hihi...) Prezidentův intelektuální propad nastal dle mého soudu někdy v době, kdy skandalizoval sebe a ČR v Chile. Zde Klaus projevil zásadní a do té doby nevídaný intektuální lapsus. Ztráta soudnosti, taktu a zbytku diplomatického myšlení pokračovala jeho nedávnými a dlužno říci agresivními výpady proti Evropě, jakkoliv mohl mít v některých tvrzeních pravdu. Vzpomeňme jenom jeho exkluzivní nabídku na zrušení Eura... "Pokud bude třeba likvidovat euro, hlásím se jako dobrovolník. Mám zkušenosti s demontáží československé měnové unie," řekl prezident Václav Klaus v polské Vratislavi, kde je už druhý den na oficiální mezinárodní návštěvě. Otázka zní, kdo a kdy by reálně měl o výše nabízené zkušenosti Václava Klause zájem. Nikdo významný se pokud vím, dosud nepřihlásil.

Ovšem absolutní ztráta soudnosti se projevila před několika dny, když prezident před kamerami prohlásil památnou větu o zrušení státu. Tato věta je dalším revolučním posunem v kvalitě myšlení Klause – ovšem s jedním velkým otazníkem..? Kdo Vám pane prezidente bude platit vaši luxusní mzdu? A cesty do zahraničí, knihy a ostatní velkopanský život, když ne český stát? Najde se takový blázen? K čemu! by Klaus byl užitečný firmě, kde člověk musí normálně a standardně pracovat ??? Klaus podle mého mínění, přestává být duševně způsobilý vykonávat funkci hlavy státu a vrchního velitele ozbrojených sil. Můžete mít jiný názor, ale Klaus je placený za to, že bude tento stát rozvíjet a udržovat, nikoliv rušit. Z toho plyne jediné – buď stát jako takový přestal respektovat a zradil jej, nebo se zbláznil. Když k tomu připočteme jeho výraznou osobní angažovanost a výroky typu Josef Dobeš je nejlepší polistopadový ministr školství, pan Bém nejlepší primátor Prahy, atd... není skoro co dodat. Až nespokojený lid vyjde do ulic Prahy s úmyslem svrhnout současnou vládu, měl by určitě začít úklidem na Hradě. HOWGH!

Autor: František Študlar | čtvrtek 29.3.2012 7:30 | karma článku: 37,85 | přečteno: 2706x