Kdy naházíme vládu do Vltavy? Hrr na ně, batři…

Vše, co zde píši, je pouhá literární nadsázka. Přebujelá fantasmagorie stárnoucího muže… Pro některé z nás to je ale krásná fantazie. Kdo ví, co bude dál. Doufám, že lid této země již brzy vyjde do ulic a svrhne vládu. Že se všichni rozpomeneme na naše slavné a udatné předky, na mistra Jana Husa, Jana Žižku a Jana Amose Komenského. Že se přestane krást ve velkém a že hlavou státu a předsedou vlády budou slušní lidé. Vím, že současní papaláši se budou držet zuby nehty svých koryt a proprděných židlí. Ale každou sílu zlomí čas. Stejně tak představitele této nemravné vlády a politickou mafii, která je dosadila. Všem papalášům tikají hodiny a neúprosně jim odměřují čas. Doufám, že brzy půjdou od válu. Tak naivní jsem ve svých 46 letech. Je jenom na nás, kdy vezmeme do ruky státní vlajku a projevíme svou sílu. Kdy se stotisícové davy dají do pohybu za zpěvu hymny. Přeji Vám všem krásný den.

Studlar

Nad Prahou 15. července 2012 stoupá dým. Hodiny na Staroměstském orloji ukazují jedenáct hodin dopoledne. Na četných místech hoří stranické sekretariáty. Český lid bere nemilosrdným útokem budovy parlamentu, senátu a Pražský Hrad.

Na kůlu pod sochou sv. Václava vzbouřenci napichují hlavu Miroslava Kalouska. Tělo je za hlasitého jásotu davu vhozeno do Vltavy a pak několikasettisícový dav míří směrem ke Strakově akademii. Ta, odolává palbě nespokojenců jen necelé dvě hodiny.  Zástupci policie a armády bez vyjednávání předávají výkonnou i vojenskou moc lidu. Lid České republiky je v tuto chvíli plnomocně reprezentovaný Národním revolučním výborem, v jehož řadách dobrovolně pracují tisíce lidí z celé republiky. Revolucionáři  z venkova, studenti, dělníci, inteligence, reprezentanti různých profesí i sociálních skupin. Všechny spojuje společný odpor proti režimu, který zahnal republiku do bídy, koloniálních válek a vykradl veškerý státní majetek. Chystají se veřejné soudy, konfiskace a zestátnění neoprávněně nabytého majetku. V 19.00. večer předseda prozatímní vlády vyhlašuje prozatímní ústavu a ruší výsledky předešlých voleb. Je zrušena poslanecká imunita, vláda, senát a systém politických stran. Národní výbor zahájil bezprostřední kroky ke konfiskaci vytunelovaného majetku a k zadržení tunelářů. Podpředseda vlády zahájil jednání s řediteli 10 největšími zahraničními firmami, zejména s představiteli energetických a komunikačních monopolů. Oznámil jim, že majetek je jménem lidu převzat a zkonfiskován. Česká republika se stává novou svobodnou zemí. Program prozatímní vlády chystá referendum o možnosti vystoupení republiky z EU. Reálně se rovněž zvažuje možnost vystoupení z NATO a přistoupení na principy neutrality. Po dvacáté hodině vzbudila velký rozruch informace, že se podařilo zachytit prchajícího prezidenta republiky. On i manželka uletěli vládním speciálem do Francie, ale Paříž jim odmítla udělit status politického uprchlíka a donutila je k návratu do Čech. Letadlo se při cestě zpět pokusilo o mezipřistání v Plzni, kde byl prezident republiky příslušníky Národního revolučního výboru zadržen. Podle výpovědi pilota se chystal uprchnout před rozzuřeným lidem do Moskvy. Den skončil velmi dramaticky a další naši republiku čekají…

Autor: František Študlar | pondělí 11.4.2011 17:53 | karma článku: 21,52 | přečteno: 1315x