Kaufland, Klaus a Krize

Je čtvrtek pozdě večer a leze na mně hlad. Cestou domů mně napadne zastavit se pro něco k jídlu. Minu 3 zavřené obchodní domy a nacházím jediný otevřený – Kaufland České Budějovice. S velkou nechutí vstupuji dovnitř a mířím k regálům s ovocem a zeleninou. Jenom nerad nakupuji v tomto ráji spotřebitelů. S kvalitou made in Kaufland své letité zkušenosti. Ani tentokrát mně neviditelná ruka trhu nezklamala...

KauflandF.Študlar

V oddělení ovoce – zelenina to vypadá jako za socialismu. Poloprázdné regály, ovoce a zelenina vesměs nedozrálé, nebo v hnilobném stádiu. Překvapující je ovšem to, v jakém stavu se nachází některé poživatelné! zboží. Rajčata plesnivá až nahnilá, jsou zde předkládána zákazníkovi s přáním dobré chuti a do toho všudepřítomná, ohlupující reklama. Kaufland, Kaufland, vždy čerstvé. Mám chuť zaklít jako známý český kuchař v populární show o vaření.

 

Proč o tom ale píši zde? Mně zajímá samozřejmě hlavně politika. Stav tohoto oddělení v Kauflandu mi silně připomíná stav kapitalismu v Evropě a ve světě obecně. Co nekoupí zákazníci v Rakousku, to obchodní řetězce naloží na kamion a odvezou nejspíš do Čech. Češi – známí salámisté a Švejci, snědí vše. Bez reptání, bez revoluce. To, co nám je předkládáno, není nic jiného, než geniálně zpeněžený, odporný, biologický odpad. Jak! typické pro soudobý kapitalismus, zahleděný do tvorby a optimalizace zisku. Jak typické pro neviditelnou ruku trhu! Hniloba, antidepresiva, mediální indoktrinace obyvatelstva a nade vším tím duchovním úpadkem slintající ikony ze světa politiky a zábavního průmyslu! Vezmi si páreček a když se ti z něj udělá blbě, kup si hasičák na žaludek. Ale hlavně nezapomeň včas zaplatit daně, soudruh ministr by se na tebe moc a moc zlobil! A přečti si zápisky z cest, pan prezident odjel do Austrálie a bude tam řečnit na univeritě. Ekologisti jsou zase očkliví a politicky nekorektní. Všichni jich máme D.O.S.T.! A za všechno můžou Židi a nepřizpůsobiví spoluobčané, hlavně za ten blbej státní dluh, se kterým musí pan premiér a ostatní Rychlé šípy bojovat. HOWGH!

 

Tak mně zase jednou neviditelná ruka trhu dostala do varu. A patří mi to. Patří nám to všem, když si pouštíme do duše Kaufland, krizi a Klause. Každý národ má takovou vládu a takový Kaufland, jaký si zaslouží. Dnes muselo být něco ve vzduchu... Přeji Vám krásný den.

 

PS: v době, kdy budete číst tento článek, budu již několik hodin trávit nahnilé rajče z Kauflandu. Vyrobili ho hydroponním způsobem v Holandsku, dovezli do Rakouska a notně nahnilé přebalili na poslední cestu do Czech-landu. Inu, vždy čerstvé, s minimálními přepravními časy, jak mně poučil pán z oddělelní výplachu mozku. Držte mi palce, prosím. Příště Vám napíšu, jaký to bylo...

Nabízím Vám pár fotografií, na kterých evidentně řádila neviditelná ruka trhu.

1 – typické kauflandské rajčátko, globální pobyt Holandsko, Rakousko a Čechy. Posílám ho panu prezidentovi, aby si i s manželkou pochutnali. Když tu neviditelnou ruku trhu tak milují, jistě nepohrdnou jejím typickým výplodem! Je zcela bez chuti a bez zápachu, jediné, co obsahuje, jsou umělá hnojiva a růstové hormony. Dobrou chuť pane prezidente!

2 - typická kauflandská paprička, pravda trošičku zarudlá, evokující barvu rudochů z KSČM. Ovšem má za sebou službu v Belgii, Rakousku a poslední pomazání jí zaplatili zákazníci českobudějovického Kauflandu. Můžeme jenom spekulovat, kde se jí vyrazila ta krásná globální plíseň. Rovněž bez chuti a zápachu, zajisté s dostatkem chemie a hormonů. Okresní hygienik ji určitě včera večer přezkoumal a označil nálekou TOP´+++ Moje osobní věnování zní: všem jupíkům z ODS a ´09. Dobrou chuť chlapci a kdyby snad něco, tak toalety jsou na chodbě.

3 - typické, prázdnotou zející regály made in Kaufland. Kam se poděly všechny ty krásné čerstvé věci? Tak alespoň jedna bedna globální cibule... je trošku ojetá, ale při těch kilometrech, co musela chudinka urazit, se jí ani nedivím. S věnováním všemu spokojenému, neprotestujícímu lidu této země, jí posílá nespokojený autor.

 

Váš František Študlar

Autor: František Študlar | pátek 4.11.2011 7:10 | karma článku: 23,86 | přečteno: 1695x