Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

I Tvůj hlas rozhodne! Jsi malý, užitečný idiot!

Tři roky sleduji blogy a nezávislá internetová fóra. A zaznamenávám intenzivně sílící názorovou skepsi, intelektuálně zdatnější části obyvatelstva. Uváděná skepse se týká toho, zda má, či nemá smysl chodit k volbám a udržovat v chodu státnost, jakou je současná Česká republika. Ještě nedávno jsem si myslel, že volby nějaký smysl mají. Ale po letošním jaru, neobvykle bohatém na kauzy typu Rath, VV, Bém a spol., jsem svá dilemata definitivně vyřešil. Můj osobní názor na politiky a současný český stát je nezvratný a zní jednoznačně takto:

 

 

 

 

Politické vedení státu je prohnilé a nefunkční – a vede lid této země do dluhové pasti, bez ohledu na to, zda samo sebe nazývá pravicí, či levicí...

Současný politický systém vyčerpal všechny své pozitivní možnosti, jak ovlivnit chod státu k lepšímu. Mezi politiky není člověk, který by měl pozitivní vizi pro národ a reálnou sílu a vůli, přeměnit jí ve skutečnost.

Vzhledem k situaci v Evropě a Americe, kde je realita podobná, bude nutné postulovat novou koncepci českého státu, nezávislou na politických stranách.

Současné státní zřízení, které dosud ovládají politici a vytvořili si z něj nadstandardní osobní banku, bude nutné demontovat. V následujících 5 - 6 letech očekávám státní převrat. Je možné, že nikoliv sametový. Hněv lidu a jeho odpor vůči politikům bude postupně sílit a dojde k linii, z níž nebude cesta zpět. Předpokládám, že i policie a armáda, se postupně přidají na stranu lidu, neboť obě instituce pocítí zoufalou bezvýchodnost a prázdnotu současného státního zřízení.

Převrat nejspíš provede člověk, který lidem slíbí vládu silné ruky, vyčíští stát od zjevné a viditelné formy korupce, omezí občanská a lidská práva a změní ústavu. Rovněž Trestní zákoník, obchodní právo a sociální systém země. Exemplárně potrestá do očí bijící kriminální skutky bývalého vedení, byť by byly provedené v imunitě. Vláda silné ruky jedním bouchnutím razítka imunitu zruší a to i zpětně. Součástí celospolečenských změn, budou obrovské majetkové přesuny - jakási nová forma znárodnění soukromého majetku.

To, co místní pseudokapitalismus nezvládá roky pořešit, tento systém zvládne za zlomek času, podobně jako komunisté po roce 1948.

Pseudokapitalistický model řízení, bude nahrazen formou nové totality – vycházím z analogie mezi První republikou a situací po únoru 48. I zde komunisti využili neschopnosti pravicových stran, se na čemkoliv pozitivním dohodnout. V dnešní Evropě sice nebude válka, ale i tak bude kontinent postižen bídou a politicky neřešitelnou krizí, která postihne všechny evropské státy.

Je možné, že současné pojetí politiky, bude nahrazeno novou politickou formou – líbivou pro oko a ucho lidu a že masy vůbec nepoznají, že jeden typ politiky, je v tichosti nahrazován jiným, ač se politickým vůbec neoznačuje.

Co dodat? Bůh ochraňuj ČR. Politický a společenský vývoj nelze zastavit. Lid nelze donekonečna obelhávat a balamutit. Ano, lidé se stali pro politiky pohými užitečnými idioty. Bez ohledu na to, jak tito idioti naplní volební urny, se vždy a znovu rozjede korupce, nedodržují se volební programy a zneužívají se státní peníze ve velkém. Úloha lidu se bagatelizuje a tzv. VIP skupiny potřebují lidová hlasování už jen proto, aby legalizovala obsazení klíčových postů svými lidmi. Mezi politickými stranami existují jen sotva znatelné rozdíly. Funkce státu víc a víc nahrazují předražené soukromé firmy.

Jak to kdysi řekl vousatý Karel Marx? Zánik kapitalismu je nevyhnutelný. Proletáři všech zemí, spojte se! Já osobně nevěřím na to, že tuto zemi zachrání proletáři, ale na to, že kapitalismus, v tomto pokleslém a primitivním provedení a v této zkorumpované formě zde skončí, věřím. Neotřesitelně. A řeči o tom, že kapirtalismus je jediný, dlouhodobě fungující systém, nejsou založené na pravdě. Totalita v dlouhodobých časových epochách zajistila lidem a kulturám přežití stejně tak, jako to provádí volný trh. Netvrdím, že v těchto totalitních režimech, měli lidé na růžích ustláno. Ale rodili se, stavěli domy,  psali básně a vytvářeli kulturu. Každý diktátor nějakou formu kultury a vyžití pro masu lidí zajistil. Jednou se to nazývalo chléb a hry, druhdy kulturní vyžití pracujícího lidu. Každý režim jednou neslavně domele. V tomto ohledu, je historie největší učitelkou života.

Co si myslíte Vy, vážení čtenáři?

 Autor není voličem, ani sympatizantem žádných politických stran a hnutí, registrovaných v ČR, či v jiných zemích světa.

                                                                      

                                       František Študlar

 

Autor: František Študlar | sobota 26.5.2012 8:00 | karma článku: 25,21 | přečteno: 1377x
  • Další články autora

František Študlar

Uprchlíci? Made in USA! (Pro méně chápavé vyrobily USA)

Také si myslíte, že uprchlíci a imigranti rozloží evropskou kulturu? Já jsem stejného názoru. Pro běžného Evropana je obtížné rozlišit, kdo je potenciálním zdrojem problémů a kdo není. Kdo se dokáže přizpůsobit a kdo z principu nechce. Kdo je potřebný a kdo předstírá. V Evropě není stát, který by zvládl bez závažné újmy na vlastní svobodě příliv imigrantů. Prostě není. Pokud bude v Evropě dominantním společenským zřízením státem intervenovaný kapitalismus, není možné přibírat imigranty a doufat, že se to nějak samo vyřeší. Ono se to tedy nějak samo vyřeší, ale zřejmě už bez nás. Imigranti od určitého prahového množství vždy a to podtrhuji, rozvrátili hostitelskou zemi. Kolik procent nových přistěhovalců si může dovolit živit a tolerovat průměrná evropská země? Myslím tím nejenom výplatu sociálních dávek. Také kulturní a jazykovou propast. Ale hlavně Islám. Peníze a jazykové bariéry vem čert. Ale Islám – to je jiný kafe. Přes ten by pro nás neměl jet vlak. S tím si nelze poradit. Nikdo to neumí. Umíme doletět na Měsíc, ale neumíme rozlišit, který muslim opásaný výbušninami, se odpálí v metru. Skrývají se pod burkami tváře slušných žen, nebo atentátnic? Násilí a teror neumíme předvídat ani u vlastního etnika, natož pak u islámského!

6.1.2015 v 9:00 | Karma: 38,78 | Přečteno: 1965x | Diskuse| Ostatní

František Študlar

Autentické Česko? Absence elit a totální žumpa.

Jsme zemí na pomezí západu a východu. Nikam doopravdy nepatříme a podle toho to tady vypadá. Chceme žít tak, jako žijí lidi na západě a v mnoha směrech se chováme jako lidi na východě. Nikdo nás nebere vážně. Nejenom proto, že máme podivné politiky. Hlavně proto, že nejsme spolehliví a nevážíme si sami sebe. Nebráníme se. Jsme snadná kořist. Kdy naše armáda vystřelila cíleně a sebevědomě na nepřítele? Už je to hodně dlouho, nikdo z nás, ani našich pradědů si to nepamatuje. Seznam zemí které si nás podrobily, je až příliš dlouhý a potupný.

24.11.2014 v 8:00 | Karma: 30,03 | Přečteno: 1489x | Diskuse| Ostatní

František Študlar

Erotický náboj Miloše Zemana

Zdají se ti někdy sny? Co bys řekl na malý lechtivý flirtík s blondýnkou v černých punčochách, připnutých na těsný podvazkový pás? Nahoře samozřejmě bez... Hmmm, to vůbec nezní špatně, soukáš ze sebe a máš oči jenom pro ní. Už se blíží a ty cítíš vůni jejích vlasů, podbarvenou rafinovaným parfémem. Její pěstěná ruka ti uvolňuje uzel na kravatě a závan jejího dechu tě šimrá v pravém uchu. Zasloužíš si trochu něhy brouku zašeptá a postrčí tě na plochu velkého letiště. Poddáváš se jejím polibkům a zavíráš oči. A nechápeš, jak si mohla vybrat takovou nulu, jako jsi ty. Ona je moc šikovná a stupňuje napětí mezi vámi dvěma. Cítíš jí úplně všude - ano, ano, takový chlap jsi vždycky chtěl být. Neurčitě vnímáš její smyslnou pozvánku na šampaňské s jahodami – otevřeš oči a zděsíš se... Místo plnokrevné klisny, sedí vedle tebe na posteli Miloš Zeman a nabízí ti slivovici a ovar servírovaný na řeznickém prkýnku... Vrstva masa prorostlá podkožním tukem, se třese na tvoje zaplombované zuby... Jak jsi mi tohle mohl jenom provést, Miloši?

11.11.2014 v 9:00 | Karma: 12,66 | Přečteno: 1016x | Diskuse| Ostatní

František Študlar

Tři pilíře kapitalismu – podvody, dluhy a války

Každé státní zřízení je postavené na nějakém hodnotově-technickém systému, jehož implementace umožňuje vládcům stát dlouhodoběji provozovat. Občas tady čtu neuvěřitelné bláboly o kapitalismu a volném trhu. Vesměs pocházejí z literárních manufaktur lidí, kteří hodnotově spadají do kategorie PRAVICOVÁ CHUDINA. A právě pro tuto skupinu lidí jsem s láskou a péčí napsal tuto krátkou úvahu. Třeba pomůže někomu alespoň z části pochopit svět a sama sebe. A to je vždycky hodně dobré.

16.10.2014 v 11:00 | Karma: 38,84 | Přečteno: 10896x | Diskuse| Ostatní

František Študlar

Tady je Kalouskovo ... (oprava tady bylo Kalouskovo)

Mirek Kalousek a jeho TOP pomalu ale jistě korodují a míří k politickému dnu. Ukazuje se to, co veřejně nikdo nikdy neřekl, ale co chytrý čtenář tušil – TOP 09 nebylo nic jiného, než převlečení Odeesáci, kteří opustili značku ODS jako krysy opouštějí potápějící se loď. Rozhodně dobrá zpráva pro Česko.

15.10.2014 v 16:20 | Karma: 35,65 | Přečteno: 1964x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Vrtulník íránského prezidenta havaroval v mlze, záchranáři po něm pátrají

19. května 2024,  aktualizováno  22:16

Aktualizujeme Na severozápadě Íránu pokračuje rozsáhlá záchranná operace poté, co zde zmizel vrtulník s íránským...

V Maďarsku havaroval na Dunaji motorový člun. Dva lidé zemřeli, pět se pohřešuje

19. května 2024  14:38,  aktualizováno  20:42

Dva lidé zemřeli při lodní nehodě na řece Dunaj severně od maďarské metropole Budapešti, uvedla v...

Obrat. Neučte už sporné teorie o 72 pohlavích, instruuje britská vláda školy

19. května 2024  20:22

Britská vláda představila nové pokyny pro sexuální výchovu. Vyzývá v nich školy, aby přestaly učit...

Armáda pošle miliardy „do luftu“. Kbely dostanou novou věž a dopravní letadla

19. května 2024  20:21

Armádní letectvo získá o téměř devatenáct miliard korun víc pro následující čtyři roky, než bylo...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 160
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1680x
Jsem zlomyslný a neobjektivní. To Vám musí stačit.

Seznam rubrik