Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Džou - dej si pauzu!

Přítelem této vlády rozhodně nejsem. A myslím, že takových jako jsem já, je už v této republice povícero. Joe Dobeš je bezesporu horký kandidát na odchod z ministerstva – přesně řečeno, on! s tím jaký je a jak jedná s lidmi, by ležel v žaludku kdejakému šéfovi, Nečase nevyjímaje. Dost Petra Nečase obdivuji, že nad Džou-em drží ochrannou ruku, ale co mu zbývá. Vládička by šla s Džou-em do kytiček a malý Péťa by přišel o zaměstnání. Upřímně – kdo znovu Petra Nečase zaměstná jako premiéra? Troufnu si říci, že nikdo. Takže nám vládne taková malá, neupřímná, tichá vládní domácnost a Džou má volnou ruku a vyrábí jeden zmetek za druhým. A protože je to Džou, vždycky nám dá něco navíc a nezapomene to vytroubit do médií...Jeden průšvih ještě nestačí utichnout a dva další jsou na obzoru... Co s tím? Nic, je to kompetence Petra Nečase a on – jako premiér nese spoluvinu. A ostudu našemu státu v Evropě dělají oba. A musíme si nalít čistého vína – jede v tom s nimi i Václav Klaus, který Džou-a označil za nejlepšího polistopadového ministra školství. Tohle hodnocení je samo o sobě námětem na úvahu o kvalitě analytických schopností našeho pana prezidenta, ale ne dnes a ne tady.

Pauzaredakce Idnes

 

Pojďme se na Džou-a Dobeše podívat jinak, nechme stranou jeho skandálky, diplomky, evropské dotace, malou a velkou přestávku, Bátoru a bordel, který na ministerstvu vládne. Dejme slovo matce věd – Astrologii a naslouchejme tomu, co lze bez dlouhých řečí a teorií načíst z Džou-ova horoskopu. Tady je. Neznám přesný čas narození, ale v zásadě ho nepotřebuji, neboť Džou-ův problém je zcela zjevný.

Na obrázku vidíme rozestavení planet v okamžiku, kdy se Džou narodil. Vyznačil jsem tam pozice 1,2 a 3. Těmto pozicím v horoskopu říkáme stelia. Je to několik těles, které se nachází zhruba na jednom místě.
Pozice 1 na rozhraní vodnář/ryby – ovlivňuje zejména Džou-ovu emoční stabilitu, invenci a vnitřního génia osobnosti....
Pozice 2 ve znamení Panny – působí na zdraví člověka, pracovní rytmus, sebevědomí a výkonnost člověka v pracovním cyklu (bohužel také generuje touhu být učitelem, hihi)
Pozice 3 ve znamení berana – působí na schopnost člověka prosadit se a být středem dění. Venuše v Beranu, silně podpořená Jupiterem, dává člověku vnitřní potřebu vzít si, na co má zrovna chuť, často bez ohledu na praktický smysl a účel... A utrácí hodně peněz - a to Džou přeci přesně dělá. Hlavně, když je vydělá a dodá někdo jiný!
Pozice 1 a 2 jsou od sebe vzdálené zhruba 180 stupňů. Tomu postavení říkáme v astrologii opozice. Vzájemných planetárních opozic je zde kolem 7. Jsou vyznačeny červenými čarami. To je pro člověka obrovská nervová zátěž, která rozpolcuje osobnost a působí na ni bez ohledu na stav okolního světa. Jinými slovy – duše člověka je protkána 7 lany, za které na jedné straně tahají 4 a na straně druhé 3 hráči. Člověk nikdy nenalézá harmonii a klid. Má pocit, že když získá jedno, definitivně ztratí druhé. Balancuje jako akrobat na laně, nataženém přes propast. Ani na vteřinu nemůže ubrat na pozornosti, aniž by se nevystavil nebezpečí pádu. Výše popisované nervové a emoční napětí způsobuje výpadky koncentrace a chyby při práci. A to je v kostce celoživotní téma Džou-ova horoskopu. Hledat vnitřní klid a harmonii.
Když uvážíme základní lunární cyklus /cca 29 dnů/, pak dochází tranzitem Luny k současnému působení na stélium 1 i 2 a někdy dokonce i na 3. Úplňky a novoluní musí být pro Džou-a poměrně obtížnými obdobími, kdy marně hledá klid a soustředění na práci. No a s tímhle dělejte ministra... O tranzitech ostatních planet nemluvě!
A zde máme vysvětlení toho, proč jednoho dne Džou vyhlásí velkou přestávku dlouhou 10 minut a za půl dne  návrh stáhne... Proč vyhlásí tendr na 90 milionů a vzápětí ho zruší. Prostě Džou je trošku nedbalý a roztržitý – ostatně v tom se shodnu s odborníky, kteří podobně hodnotili jeho diplomovou práci. Údajně byla odfláknutá a obsahově slabá. Škoda, že personalisté neovládají základy astrologie, ušetřili by firmám spoustu problémů s lidmi.
Závěr? Džou je člověk, kterého by soudný personalista na tuhle funkci za normálních okolností neměl pustit. Stačí vyplnit pár psychologických testů v rychlém tempu a intelekt pod časově stresující zátěží vydá nekompromisní svědectví sám o sobě. V soukromé firmě, kde se hraje o hodně peněz, by Džou náročnějšími testy nejspíš neprošel. Parodií je to, že jedním z jeho postů, bylo testování budoucích zaměstnanců neblaze profláklé firmy ABL... Prostě na tenhle typ zaměstnání organizačně a systémově nemá. (Nijak to ovšem nesnižuje jeho ostatní osobní intelektuální schopnosti.)  Jeho jedinou šancí byly a jsou Věci Veřejné, které ho do této složité funkce vynesly, aniž by si byl kdokoliv z vedení strany vědom toho, že Džou je slabší kus.
Doporučení: Džou, dej si dlouhou pauzu. A nezapomeň na svačinu. HOWGH!

František Študlar

 

 

 

Autor: František Študlar | pondělí 30.1.2012 20:43 | karma článku: 15,14 | přečteno: 880x
  • Další články autora

František Študlar

Uprchlíci? Made in USA! (Pro méně chápavé vyrobily USA)

Také si myslíte, že uprchlíci a imigranti rozloží evropskou kulturu? Já jsem stejného názoru. Pro běžného Evropana je obtížné rozlišit, kdo je potenciálním zdrojem problémů a kdo není. Kdo se dokáže přizpůsobit a kdo z principu nechce. Kdo je potřebný a kdo předstírá. V Evropě není stát, který by zvládl bez závažné újmy na vlastní svobodě příliv imigrantů. Prostě není. Pokud bude v Evropě dominantním společenským zřízením státem intervenovaný kapitalismus, není možné přibírat imigranty a doufat, že se to nějak samo vyřeší. Ono se to tedy nějak samo vyřeší, ale zřejmě už bez nás. Imigranti od určitého prahového množství vždy a to podtrhuji, rozvrátili hostitelskou zemi. Kolik procent nových přistěhovalců si může dovolit živit a tolerovat průměrná evropská země? Myslím tím nejenom výplatu sociálních dávek. Také kulturní a jazykovou propast. Ale hlavně Islám. Peníze a jazykové bariéry vem čert. Ale Islám – to je jiný kafe. Přes ten by pro nás neměl jet vlak. S tím si nelze poradit. Nikdo to neumí. Umíme doletět na Měsíc, ale neumíme rozlišit, který muslim opásaný výbušninami, se odpálí v metru. Skrývají se pod burkami tváře slušných žen, nebo atentátnic? Násilí a teror neumíme předvídat ani u vlastního etnika, natož pak u islámského!

6.1.2015 v 9:00 | Karma: 38,78 | Přečteno: 1965x | Diskuse| Ostatní

František Študlar

Autentické Česko? Absence elit a totální žumpa.

Jsme zemí na pomezí západu a východu. Nikam doopravdy nepatříme a podle toho to tady vypadá. Chceme žít tak, jako žijí lidi na západě a v mnoha směrech se chováme jako lidi na východě. Nikdo nás nebere vážně. Nejenom proto, že máme podivné politiky. Hlavně proto, že nejsme spolehliví a nevážíme si sami sebe. Nebráníme se. Jsme snadná kořist. Kdy naše armáda vystřelila cíleně a sebevědomě na nepřítele? Už je to hodně dlouho, nikdo z nás, ani našich pradědů si to nepamatuje. Seznam zemí které si nás podrobily, je až příliš dlouhý a potupný.

24.11.2014 v 8:00 | Karma: 30,03 | Přečteno: 1489x | Diskuse| Ostatní

František Študlar

Erotický náboj Miloše Zemana

Zdají se ti někdy sny? Co bys řekl na malý lechtivý flirtík s blondýnkou v černých punčochách, připnutých na těsný podvazkový pás? Nahoře samozřejmě bez... Hmmm, to vůbec nezní špatně, soukáš ze sebe a máš oči jenom pro ní. Už se blíží a ty cítíš vůni jejích vlasů, podbarvenou rafinovaným parfémem. Její pěstěná ruka ti uvolňuje uzel na kravatě a závan jejího dechu tě šimrá v pravém uchu. Zasloužíš si trochu něhy brouku zašeptá a postrčí tě na plochu velkého letiště. Poddáváš se jejím polibkům a zavíráš oči. A nechápeš, jak si mohla vybrat takovou nulu, jako jsi ty. Ona je moc šikovná a stupňuje napětí mezi vámi dvěma. Cítíš jí úplně všude - ano, ano, takový chlap jsi vždycky chtěl být. Neurčitě vnímáš její smyslnou pozvánku na šampaňské s jahodami – otevřeš oči a zděsíš se... Místo plnokrevné klisny, sedí vedle tebe na posteli Miloš Zeman a nabízí ti slivovici a ovar servírovaný na řeznickém prkýnku... Vrstva masa prorostlá podkožním tukem, se třese na tvoje zaplombované zuby... Jak jsi mi tohle mohl jenom provést, Miloši?

11.11.2014 v 9:00 | Karma: 12,66 | Přečteno: 1016x | Diskuse| Ostatní

František Študlar

Tři pilíře kapitalismu – podvody, dluhy a války

Každé státní zřízení je postavené na nějakém hodnotově-technickém systému, jehož implementace umožňuje vládcům stát dlouhodoběji provozovat. Občas tady čtu neuvěřitelné bláboly o kapitalismu a volném trhu. Vesměs pocházejí z literárních manufaktur lidí, kteří hodnotově spadají do kategorie PRAVICOVÁ CHUDINA. A právě pro tuto skupinu lidí jsem s láskou a péčí napsal tuto krátkou úvahu. Třeba pomůže někomu alespoň z části pochopit svět a sama sebe. A to je vždycky hodně dobré.

16.10.2014 v 11:00 | Karma: 38,84 | Přečteno: 10896x | Diskuse| Ostatní

František Študlar

Tady je Kalouskovo ... (oprava tady bylo Kalouskovo)

Mirek Kalousek a jeho TOP pomalu ale jistě korodují a míří k politickému dnu. Ukazuje se to, co veřejně nikdo nikdy neřekl, ale co chytrý čtenář tušil – TOP 09 nebylo nic jiného, než převlečení Odeesáci, kteří opustili značku ODS jako krysy opouštějí potápějící se loď. Rozhodně dobrá zpráva pro Česko.

15.10.2014 v 16:20 | Karma: 35,65 | Přečteno: 1964x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Vrtulník íránského prezidenta havaroval v mlze, záchranáři po něm pátrají

19. května 2024,  aktualizováno  21:20

Aktualizujeme Na severu Íránu v neděli havaroval vrtulník s íránským prezidentem Ebrahímem Raísím, jehož stav je...

V Maďarsku havaroval na Dunaji motorový člun. Dva lidé zemřeli, pět se pohřešuje

19. května 2024  14:38,  aktualizováno  20:42

Dva lidé zemřeli při lodní nehodě na řece Dunaj severně od maďarské metropole Budapešti, uvedla v...

Obrat. Neučte už sporné teorie o 72 pohlavích, instruuje britská vláda školy

19. května 2024  20:22

Britská vláda představila nové pokyny pro sexuální výchovu. Vyzývá v nich školy, aby přestaly učit...

Armáda pošle miliardy „do luftu“. Kbely dostanou novou věž a dopravní letadla

19. května 2024  20:21

Armádní letectvo získá o téměř devatenáct miliard korun víc pro následující čtyři roky, než bylo...

  • Počet článků 160
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1680x
Jsem zlomyslný a neobjektivní. To Vám musí stačit.

Seznam rubrik