Děkuji Vám za Flamego, Maestro Lucia

25. února tohoto roku, zemřel kytarový mág Paco de Lucia. Ke zprávám tohoto typu se těžko něco dodává. Je to zajisté smutný okamžik, ovšem hudba kterou vytvořil, navždy zůstává na této planetě. Stane se zajisté uhelným kamenem kulturního dědictví lidstva.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kytaristu Paca de Luciu, jsem slyšel poprvé asi před 25 lety, jako student vysoké školy. Byl jsem kytarista samouk a o co méně jsem to s kytarou uměl, o to vášnivěji jsem hrál. Kamarádův tatínek mi přivezl z Itálie desku, která Paca de Luciu velmi proslavila. Bylo to slavné setkání 3 kytaristů - Friday night in San Francisco. Pochopil jsem velmi lapidární skutečnost – kytarista ze mně nikdy nebude. Ovšem hudbu tohoto muže jsem už nikdy nepustil ze zřetele. Zní mi v uších dodnes, i když srdce Paca de Lucii, 25 února tohoto roku dotlouklo a jeho ruce už nikdy žádný nástroj do ruky neuchopí. Alespoň ne zde, v tomto mém vtělení. Desku si můžete částečně poslechnout zde:

http://www.youtube.com/watch?v=ADwfyxpriAM

 

 Hudba tohoto slavného muže udivuje vším, co hudbu dělá hudbou. Pacovy prstoklady, na mně působí jako střelba z vojenského kulometu. Jen málokdo na světě tohle dokáže. Je to nedostižné a úchvatné, přesné a šokující zároveň. Nechci se více ve vzpomínkách na Paca de Luciu pitvat, snad ještě malá astrologická maličkost. Udělal jsem si jeho horoskop (zdroj www.astrotheme.com) a udivilo mně, jak se  skutečná smrt (Paco zemřel na infarkt), přesně shoduje s nativním a direkčním horoskopem nositele.

Kdo ze čtenářů studuje a rozumí astrologii, ví, o čem píši. Znamení lva, reprezentující srdce, je obsazeno Plutem a Saturnem. To samo o sobě zřejmě stačí k tomu, aby srdce tohoto člověka mělo problém. Osmý dům – dům smrti, je obsazen v první třetině Marsem, což tradiční astrologie hodnotí jako náhlou smrt. V direkčním horoskopu se pak Mars retrográdně pohybuje zpět do znamení lva a atakuje ho, včetně Saturna a Pluta. Direkční Slunce pak v okamžiku smrti naprosto přesně opozituje Mars – což nelze ze zdravotního hlediska interpretovat jinak, než masivní útok na srdce. Tomu zřejmě slavný kytarista podlehl. Z horoskopu lze vyčíst ještě mnohé další – celoživotní vnitřní osamělost, nejistotu v otázce žen a partnerství, originalitu, umělecké nadání, ale také tlak veřejnosti, neblaze působící na osobnost umělce.

Jak jsem řekl – hudba zůstane hudbou a Paco de Lucia, bude navždy nedostižným kytaristou. Jeho poslední český koncert, jsme si s manželkou nadělili jako mírně opožděný svatební dárek. Ještě jednou děkuji za vše dobré a krásné, co jsem s Vámi, pane Paco de Lucio, směl prožít.

 

František Študlar      

Obrázky na perex byly použity ze zdroje http://www.mundo-flamenco.com/nc/box-special.html

Psáno pro www.astrologiestudlar.cz, rubrika blog.

http://www.astrologiestudlar.cz/index.php?page=dat&kat=105&list=47&web=1

 

 

 

Autor: František Študlar | úterý 4.3.2014 8:00 | karma článku: 8,06 | přečteno: 257x