Co říká Horoskop o státních financích ?

Vyčistit Augiášův chlív ? Nemožné! Vyčistit Augiášův chlév =  výzva k likvidaci úděsného a nezvladatelného nepořádku, k nutnosti zametení, čistky a vyhazování tam, kde je něco v nepořádku, zejména ve společnosti nebo hospodaření. Král Eurystheus kdysi dávno uložil silákovi Héráklovi provést dvanáct obtížných úkolů, které mu sám vymyslel. Pátým v řadě bylo ono známé vyčištění chlévů krále Augiáše, který měl ohromná stáda dobytka. Třicet let zde nikdo nekydal hnůj a puch zamořoval celý Peloponéský poloostrov. Hérákles za slib odměny - desetiny stád - slíbil, že bude večer vše čisté a uklizené. Na dvou místech prorazil zdi a změnil tok dvou řek - Alfeios a Péneios, jejichž proud pak do večera vyčistil stáje. Lakomec Augiáš se začal vytáčet a zapírat, že by desetinu stád slíbil. Zasedl soud a Héráklés a Augiášův syn Fýleus byli vyhnáni ze země. Eurystheus navíc úkol neuznal za splněný, protože prý si Augiáš Hérakla na práci najal. Vše mělo dohru po letech - Héraklés zničil Augiášovo království, krále zabil a na jeho místo dosadil jeho syna.

Fragment horoskopu ČRF. Študlar

Dnes bych se chtěl se čtenáři blogů Idnes podělit o svůj osobní pohled na státní finance naší republiky. To, co je v něm dle mého soudu zajímavé je to, že se budu snažit finance našeho současného státního zřízení a jejich tok, popsat pomocí symbolů v nativním horoskopu České republiky. Vraťme se tedy symbolicky k půlnoci roku 1993, kdy hodiny odměřují první vteřiny právě narozené České republiky. Levoboček národovce Vlada Mečiára a sebestředného pseudoekonoma Václava Klause sní svůj první dětský sen…

Takže – státní finance jsou v horoskopu státního útvaru vždy reprezentovány druhým domem. Astrologický dům, to je v tomto případě prostor nikoliv na bydlení, ale jakási duchovně souhrnná množina všeho, co souvisí s hodnotou, kvalitou, naplněním a užitím státních financí. A také s tím, jak ho lid země vnímá…

Nepřehlédnutelnou je zde symbolika Pluta ve znamení štíra. A jaký je její výklad? Není to až tak složité, protože Pluto ve štíru je pro finance prostě mocné a osudové spojení.

Začněme štírem. Ten je v tomto případě spojován s městskou aglomerací, zejména s lokalitami, kde si lidé chtějí užívat života. Říkám-li užívat, myslím ovšem hodně vydatně a řekl bych někdy i velmi bezohledně, za peníze a na úkor jiných lidí. Štír, to jsou lokály, noční podniky, nevěstince, vraždy, tajná společenstva a krvavý biftek servírovaný pozdě v noci na krizovém zasedání vlády. Štír je nesmírně náročný k ostatním a také abnormálně poživačný. Státní finance založené na štíru, to je konglomerát vysokého emočního napětí, lstivosti a pomstychtivosti, magie a žárlivosti. A jako bonus občasná rituální vražda či sebevražda ministra financí. Vše se odehrává v zákulisí, s vyloučením veřejnosti.

    Za zmínku stojí i to, že na chvostu druhého domu stojí prvními třemi stupni znamení střelce, spojované s vlivy ze zahraničí. Jistě nepochybný náznak toho, že o financích nakonec rozhodne vždy někdo ze zahraničí. Na to jsme ovšem po staletí zvyklí. Půvabná je zde reminiscence na současného ministra zahraničí Karla Schwarzenberga, který je narozen právě ve znamení střelce dne 10. 12. 1937. Nebo, že by snad věčně žíznivý ministr financí Miroslav Kalousek, rovněž narozený ve střelci 17. 12. 1960, bonzoval do zahraničí?

    Výklad Pluta v horoskopu státnosti je neméně zajímavý… Pluto, to je organizovaný zločin, podzemní, či skryté proudy a hnutí, mafie, činnost v zákulisí, smyslově nevnímatelný tlak, chaos, dezorientace a rozklad. Ovšem také semeno budoucí kvality, která vyroste z těla své umírající matky. Významným ekvivalentem Pluta v horoskopu státu jsou ovšem také korporace a kapitálová sdružení.

    A nyní pojďme analyzovat, jak se nutně obecný a zjednodušený výklad části horoskopu shoduje s realitou. Podle mého názoru jde o vynikající shodu. O tom, co znamená bratrovražedný boj o státní peníze a jejich přerozdělení v praxi, se denně přesvědčujeme. O tom, co je to zákulisní boj, probleskují denně zprávy médiích. O tom, jak si nenažraný štír rituálně naplňuje bachor, nás zajisté informují úplně všichni, včetně korporativní TV Nova.… A ten uváděný vliv korporací na státní peníze? Kolik zde už jenom bylo daňových prázdnin pro mezinárodní koncerny, tunelů v polostátních bankách, tichého rozkrádání státního rozpočtu sítěmi organizovaného zločinu, prorostlými od místních samospráv až do vládních špiček! Kolik Čunků, Grossů, amerických špionů, nabízejících zbraně, padáky a radary ? Do tohoto schematu přesně zapadá i křivý úsměv kdysi pana slušného Saši Vondry…Z disidenta papalášem…aneb mikrofony za 750 000 000,- Kč A nepochybně poslední lahůdka – nátlakové jednání českých lékařských lobby…Zaplaťte, nebo Vám naše Pluto podřízne krky, aneb učíme se jezdit do Moskvy, jak jít vládě po krku … To je ovšem neméně slavný výrok, rovněž neméně slavného střelce, soudruha Klementa Gottwalda.

    A úplně na závěr – v úvodu toho zamyšlení nad druhým domem v horoskopu našeho státu, cituji příběh o silákovi Héraklovi. Ten, rozhorlen bezprávím a nespravedlivým soudem, se nakonec vrací z ciziny, zahubí krále Augiáše, rozvrátí jeho království a na trůn dosadí jeho syna Fýlea. Bojím se, aby rozvrat království cizími siláky a dosazení vládce z ciziny nepřistihl zakomplexovanou a intrikující českou společnost v nedbalkách. I tohle by bohužel nebylo poprvé. Pluto ve štíru, totiž nikdy nespí, milé děti. A pozor na korporace a pasáky. Nemyslí to s námi úplně dobře.

    Věčně nespokojený plátce různých daní…

    Autor: František Študlar | čtvrtek 17.2.2011 3:01 | karma článku: 12,80 | přečteno: 1509x