Benátky - něco jako malý fotoblog

Přístavní města jsou jako ženy. Mají svůj osobitý šarm, vůni a eleganci. Benátky musí člověk vidět a prožít s nimi pár nocí. Jinak je nelze skutečně poznat a docenit. Jejich chvění a neklid, pomíjivost i kýč, mají hodně společného s ženskou duší. Kdo sní o toulkách po přístavních městech, sní nepochybně o krásných ženách. Dospělý muž zná velmi dobře ten okamžik, kdy ho jako blesk zasáhne fluidum krásné ženy. Někdy stačí pohled na pramen ženských vlasů, na rty, na bezděčné gesto paže. Jindy muže podráždí intonace hlasu a smích, ženský humor nebo silueta postavy. Nemluvě o vůni ženského těla zdůrazněného rafinovaným parfémem. Na tyhle okamžiky muž nikdy nezapomene, ani po létech pro něj neztratí nic ze své dráždivosti a smyslnosti. Když jsem se poprvé před léty toulal Benátkami, měl jsem podobné pocity.  Byla to láska na první pohled a zřejmě na celý život. Mám tyhle fotky moc rád. Dělal jsem je z čiré radosti a neminulo se to ve mně účinkem.

 

V Benátkách potkáváte v jenom okamžiku stovky lidí, až vás jejich množství může nadmíru obtěžovat. Pokud máte připravený fotoaparát, můžete vyfotit zajímavou tvář. Mně se to myslím povedlo. Tato žena klidně seděla a četla. Nenechala se absolutně vtáhnout do neklidu města. Říkám jí pracovně Čtenářka. Jestlipak víte, co četla? Myslím, že na knize je nápis Don Quijote de la Mancha. Něco jako povinná četba ze střední školy. Ale kniha je to pěkná, četl jsem jí, když mi bylo 16 roků.

 

Kdo má zájem, může poznat neznámou čtenářku blíže.

 

Majáky k přístavům neodmyslitelně patří. Stejně jako malé a velké lodi.

 

Tahle fotka se nemohla jmenovat jinak, než Staří přátelé... Seděli jenom o pár metrů dál, než Čtenářka. Jak úrodné místo pro fotografa amatéra!

 

Siluety Benátek jsou krásné jako siluety žen. Ale na rozdíl od nich, je můžeš všechny osobně poznat. To je dobrá zpráva, mladý muži.

 

Velký kanál je neklidný jako duše mladých žen.

 

Jak se pozná opravdová láska od lásky na jednu noc? Odpověď snad leží na dně velkého kanálu. Dnes večer, se můžeš pokusit svou pravdu nalézt. Ale nezlob se na Benátky, když se ti nic z tvých předsevzetí nepodaří naplnit. Budeš prostě jenom jeden z mnoha...

 

Domy jsou zde jako lidé – po staletí se nemění. Doufej, že ten tvůj, nestojí na hliněných nohou...

 

V Benátkách se přirozeně prolíná krása, kultura a mládí. Může to být výzva i pro tebe.

 

I Alanis Morissette je hodně sexy. V Benátkách je krása vždy nadosah.

 

Kýč a tajemno k tomuto městu neodmyslitelně patří. Tak zas někdy v Benátkách, s fotoaparátem v ruce. Jako ti staří přátelé na fotce výše.

 

18. dubna 2014, František Študlar

Psáno pro www.astrologiestudlar.cz

 

 

 

 

 

 

Autor: František Študlar | pátek 18.4.2014 8:00 | karma článku: 17,99 | přečteno: 1477x