Autentické Česko? Absence elit a totální žumpa.

Jsme zemí na pomezí západu a východu. Nikam doopravdy nepatříme a podle toho to tady vypadá. Chceme žít tak, jako žijí lidi na západě a v mnoha směrech se chováme jako lidi na východě.  Nikdo nás nebere vážně. Nejenom proto, že máme podivné politiky. Hlavně proto, že nejsme spolehliví a nevážíme si sami sebe.  Nebráníme se. Jsme snadná kořist. Kdy naše armáda vystřelila cíleně a sebevědomě na nepřítele? Už je to hodně dlouho, nikdo z nás, ani našich pradědů si to nepamatuje. Seznam zemí které si nás podrobily, je až příliš dlouhý a potupný. 

 

25 let po změně režimu se někteří z nás stále vymlouvají na komunisty. Na Rusy. Jiní na Unii, na Havla, Klause, Zemana. Na kmotry, parlament, senát, každá pitomost se tomuhle národu hodí. A politici vodí lidi šikovně za nos. Pravice špatná, levice špatná. Opovrhujeme Bohem a nikoho jiného nemáme. Ne, my nemáme nic k uctění. Nic, před čím bychom se v úctě a pokoře sklonili. Císaře nám sebral Masaryk. Běda. Boha komunisti. Dvakrát běda. Peníze naše vlastní národní banka. Dobře nám tak. Ne, Čechů mi nemůže být líto. Nezaslouží si soucit. A co nová česká krev? Místo na děti, stát našim ženám přispívá na potraty. Budoucnost za těchto okolností není a nemůže být.

Morálně upadlý národ nemůže zrodit skutečnou elitu. A pokud ano, musí tato prchnout před národní závistí a malostí. A jako Jan Amos Komenský zemřít v ponuré, nedobrovolné emigraci.  Bez elit není možné budovat národ. Vlast. Společenství. Bez elit není mezinárodní uznání a suverenita. Svoboda. Sebeúcta.  

Blogy na Idnes se staly místem, kde není dostatek místa pro slušnou politickou diskuzi. Jak autoři, tak diskutující, postupně mutují v nesnášenlivou a netolerantní komunitu. Chybí jediné – rozdat střelné zbraně a odpískat si to. Pif paf. Kdo rychleji střelí, má šanci. Krev, zoufalství a smrt oponenta se tady cení. Jen tak ti roste karma!

Chci vás všechny - možná dost naivně vyzvat k takové věci – přestat se chovat jako idioti. Respektovat názor druhých a slušně vyjadřovat nesouhlas. A neničit si vlastní životní prostor. Tohle jsou jemom blogy, nejde tu o život. Pondělí je ideální a krásný den, kdy můžeme začít a projevit dobrou vůli.  Já do toho jdu. Ať se vám vše daří.

 

František Študlar

Psáno pro www.astrologiestudlar.cz

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: František Študlar | pondělí 24.11.2014 8:00 | karma článku: 30,03 | přečteno: 1489x