Nedotknutelní mocní

Co mají společného ČSSD, KSČM a Clintonová? Dosáhli nedotknutelnosti. Právo a spravedlnost vzývají jen tehdy, když je to pro ně výhodné. Chráněny hroší kůží si užívají moci a beztrestnosti. Soudy jsou na ně krátké.

Udělat si z Nejvyššího soudu pojišťovnu proti závažné újmě jak to předvedla ČSSD, to chce fištróna. Politicky brilantně provedeno, nikdo moc nahlas nekřičí, ojedinělé hlasy jsou umlčeny, vlastně se to čekalo. Co víc je potřeba k obhájení svých práv, než platná písemná smlouva, černé na bílém? Absolutní imunita, aby náhodou nadlidé nakonec nestrádali plněním svých závazků.

Operovat v parlamentu s ideologií třídní nenávisti, jako KSČM, na to jsme si bohužel už také zvykli, tolerovat protizákonné jednání vyvolených. Zničené životy a mrtvé lidi jsme oplakali, viníci kolem sebe kopou argumentem nedostatku důkazů a ještě se cítí ukřivděni.

Seznam mrtvých těl nepohodlných lidí v Arkansasu i odjinud z období vzestupu a vlády klanu Clintonových před pár desetiletími je dost dlouhý, shrnutý například na https://www.truthorfiction.com/clintonfriends/. Informace jsou pochopitelně neucelené, spekulace bují, fakta jsou v hrobech s mrtvými. Jedna násilná nebo tragická smrt za druhou, zaráží jejich počet a propojenost mrtvých s Clintonovými. Mrtvý je podřízený velvyslanec a jeho spolupracovníci v Libyi. Stažení se z Iráku a strategické vytvoření prostoru pro extrémistické hnutí, ministerstvo řízené ze soukromého emailového serveru ve vlastním sklepě. To jsou jen maličkosti, které nemohou ublížit kandidatuře Clintonové.

Byla ututlána i její aféra s „insider trading” a výsledným podvodným ziskem z obchodů s akciemi arkansaského potravinářského gigantu Tyson Foods, za což ostatní smrtelníci chodí na léta do federální basy. Stejná lež, za kterou byl nedávno z práce vyhozen hlavní moderátor televize NBC, prošla první dámě země jako nevinná epizodka a hnutí mysli.

Pozn.: Brian Williams z NBC letěl v Afghánistánu vojenským letadlem s doprovodem jiného letadla. Byli pod palbou, druhé letadlo bylo dokonce zasaženo. Reportér si to v reportáži přibarvil tím, že řekl, že bylo zasaženo letadlo, v němž letěl on, což nebyla pravda, jak dosvědčili piloti. Pod palbou ale byli. Clintonová ještě jako první dáma po přistání s dcerou na Balkáně tvrdila, že jejich letadlo bylo pod palbou snajprů, což byla lež jako věž, kterou sama později uznala. Žádná palba na její stroj se nikdy nekonala. Williams byl vyhozen z práce, ona kandiduje na prezidentku.

A tak dále…

Tyto tři subjekty, kdyby znaly význam slov jako čest a svědomí, by se už dávno ztratily lidem z očí, propadly se do politických pekel a někde v ústraní dožívaly. Jak k tomu příjde chudák vojín Jasánek, který byl za pouhé podezření ze soulože v pracovní době zbaven svazácké funkce. Ale to bych chtěl hodně, dovolat se spravedlnosti a měření stejným metrem.

U soudu neuspěje proti nim nikdo, u voleb mají zajištěnou podporu koupenou populistickými sliby a valorizacemi státních příspěvků, výhružkami, že bude-li u moci někdo zodpovědný, přestane život nad poměry. Kdyby aspoň rozdali jen to, co vyberou, ale mají drzost si dostatečnou volební podporu koupit na dluh země, o kterou mají pečovat.

Pár dobrosrdečných Kanaďanů nabídlo přátelům z Ameriky útočiště v Kanadě, vyhraje-li podzimní volby Trump. Kam se ale uchýlit před Clintonovou? Čistokrevný kapitalismus, základní charakteristika Ameriky a základ dlouhodobé prosperity, je podle ní krokem zpět. Svět asi fakt pokročil mílovými kroky směrem ke komunismu, poněvadž do které země se podívám, tam vlády berou lidem peníze a chtějí se za ty jejich peníze o ně starat, část si jich nechat a část rozdělit tak, aby byly hlasy ve volbách. Když to nejde po dobrém, tak to jde po zlém, přinejhorším to posvětí správně vybraný soudce. Nedotknutelnost mocných je zajištěna.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Karel Stryczek | pátek 10.6.2016 14:51 | karma článku: 30,03 | přečteno: 936x