Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Odmítněme sny malých masochistů.

Příliš nechápu, jak někdo může rozpoznat u svého dítěte masochistické sklony už v tak ranném věku. Ale matky mají někdy téměř nadpřirozené schopnosti stran vlastního dítěte, takže to zcela nevylučuji. Vždyť kdo jiný než masochista by chtěl náhlý pokles životní úrovně např. typu řeckých úsporných opatření (snížení platů, ztráta zaměstnání, skokové zvýšení věku odchodu do penze, snížení penzí, skokové zvýšení daní ...) až dojedeme na doraz.

Masochista samozřejmě zajásá, každý jiný by zaplakal. Paní Petra zřejmě rozpoznala u svého dítěte znaky masochismu, který se v budoucnu rozvine, a odteďka chce začít naplňovat jeho sny. A proto nutí svého muže navrhovat takovou hospodářskou politiku, jakou nám nyní předestírá ve volebním programu ČSSD.

Toto se mi honilo hlavou, když jsem z okna autobusu zahlédl koutkem oka billboard "Naplňme sny našich dětí" s Jirkou a Petrou Paroubkovými. Vzápětí jsem se začetl do volebních reklam některých dalších subjektů na stránkách lokálního plátku městyse, ve kterém bydlím. A je to pěkná koláž, někdy kromě barvy k nerozeznání podobná.

Začněme nalevo. Malá komunisťátka jsou zřejmě také masochisté. Tradiční slibotechna KSČM chce bydlení za únosný nájem, zvýšení mateřské, dostatek míst v jeslích a školkách, dokonce internet občanům zdarma, levnou veřejnou hromadnou dopravu. Doufejme, že nedostane příležitost tyto sny realizovat, jinak budou mít v důsledku masochisté opravdové žně.

Ti by se ale radovali i při dobrém výsledků retenční nádrže ČSSD, nazývané SPO-Zemanovci. Má v čele muže, který spustil po svém nástupu k moci současné zadlužování republiky. A ta sněhová koule zadlužení se od doby vypuštění nabaluje a nabaluje. Předseda prý zná cestu z krize, ale bohužel asi do pekel. Starého psa novým kouskům nenaučíš,  takže by z toho opět byla radost pro současné malé masochisty.

Na půlce stránky paní Hybášková (na kandidátce středové KDU-ČSL) nesděluje radši nic jiného, než že chce změnu. Jinou informaci neposkytuje. Bylo by to krásné, ale je to falešné. Poradenská firma jejího manžela rozhodně žádnou změnu nechce a nepotřebuje. Pro ni je setrvalý stav hospodářství závislého na dotacích, dotacích a zase jen dotacích zárukou dobrých výdělků. Tedy žádné změny se nekonají: masochisté, není se čeho bát.

Situace z předchozích odstavců se bohužel velmi nezmění, ani když se podíváme na předvolební inzerci nominálně pravicové strany. Pan předseda místního sdružení ODS na něm vychvaluje kandidáta za ODS do voleb slovy: ".... a je si dobře vědom, že bez finanční podpory nelze v krátké době realizovat ty stavby, které by zásadním způsobem zlepšily naše životní podmínky. Vždyť všichni víme, že dostavba kanalizační sítě a dopravní infrastruktury v rozsahu, který potřebujeme pro lepší život, závisí na poskytnutí dostatečného finančního krytí." Je jasné, že dvojí opakování slov o finanční podpoře neznamená nic jiného, než porcování medvěda státního rozpočtu. A porcovat se bude virtuální medvěd, reálně už neexistuje ani medvídě. Masochisťátka, zaplesejte.

Další nominálně pravicový subjekt, TOP09, ovšem také není žádná výhra. Jedná se opět o retenční nádrž voličstva (jak to kdesi trefně nazval pan Bátora), tentokrát pro ODS. Má na nejvyšším nepodřimujícím postě politika, který k tomu socanskému dluhu řácky přidával další stamiliardy. Ten také zná cestu z krize, ale pro změnu sází v propagandě na pověstné "krev a slzy". S ním by to neměli schytat až ti mladí masochisté, ale naopak už ti dospělí, kteří si to přeci více zaslouží. Těžko však uvěřit, že to TOP09 myslí upřímně s šlechticem se zelenou krví v čele a bývalým neúspěšným ministrem financí po jeho boku. Takže smetanu po jejich vládě by slízli vrchovatou měrou opět teprve mladí vyznavači sebetrýznění. Jaká slast.

S nimi bohužel i nevyznavači.

 

Autor: Pavel Strunz | úterý 25.5.2010 7:10 | karma článku: 11,80 | přečteno: 1194x
  • Další články autora

Pavel Strunz

Povinná solidarita a jiné zlodějiny

Suverenita, solidarita, manželství. Tyto a další dlouhodobě zavedené pojmy jsou vykrádány. Ti u kormidla by si měli přečíst Havlův projev "Slovo o slovu" a nepodporovat degradaci ověřeného názvosloví.

23.6.2023 v 2:26 | Karma: 31,35 | Přečteno: 806x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Pavel Strunz

Koronachyb hromada, ale boj se svobodou vláda zvládá na jedničku.

Vládě se zápas s koronavirem nedaří. Chybová nálož je značná. Zato si výborně vede v souboji se svobodou. Rozděluje a panuje.

3.12.2021 v 23:56 | Karma: 30,00 | Přečteno: 763x | Diskuse| Politika

Pavel Strunz

Očkování, očkování, očkování, očkování, očkování, očkování, očkování, očkování ... lék?!?

Po ne zcela splněných očekáváních z očkování je třeba konečně seriozně začít léčit COVID19 existujícími léky, případně testovat nové, levnější.

27.10.2021 v 0:13 | Karma: 32,99 | Přečteno: 1147x | Diskuse| Společnost

Pavel Strunz

Pro klimatickou dobrotu na doživotní žebrotu. Ale má ta dobrota vůbec opodstatnění?

Indoktrinace klimatickým alarmismem prostoupila i u nás mnohé až do morků kostí. Dosavadní vědecké poznatky neopravňují ke spuštění panických opatření na záchranu před globálním oteplováním, znamenající zchudnutí a ztrátu svobody.

5.10.2021 v 19:43 | Karma: 28,19 | Přečteno: 925x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Pavel Strunz

Očkovaní, nedopusťte diskriminaci neočkovaných

Stupňování diskriminace neprivilegované menšiny neočkovaných by mělo být zamezeno. Očkování seniorů je efektivní a lze ho doporučit. Mladším ročníkům, kteří zároveň nejsou příslušníky některé z rizikových skupin, však nikoliv.

29.9.2021 v 0:49 | Karma: 25,63 | Přečteno: 792x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

V Břeclavi na chlapce spadla branka, na následky zranění zemřel

1. května 2024

V Břeclavi ve středu v podvečer po úrazu na hřišti zemřel dvanáctiletý chlapec. Policie okolnosti...

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....

  • Počet článků 210
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1306x
Vědecký pracovník a člen strany Svobodní.

Blog píši zejména o těch, kteří se z nás snaží vytrénovat mistry ve skoku na špek.