Až naprší a uschne!

Kdy zavede Francie víza Kanadě? Zřejmě až naprší a uschne. A kdy ratifikuje Klaus Lisabonskou smlouvu? Určitě ne dříve, Sarky!

Na pozadí kanadských víz a sporu o ochrannou známku Budvaru v Rakousku tlačí Sarkozy na pilu. Tedy na Klause, aby ratifikoval Lisabonskou smlouvu. Jinak, hrozí Sarky, mohou nastat sankce. Je vhodné, aby začala pila tlačit zpět na Sarkozyho: Pokud sankce, pak jedině ty dané pravidly EU. Tedy ty navenek, vůči Kanadě.

Jinak se bude EU chovat jako mazák ze socialistické armády: Když bažanta tlučou borci z jiné cimry, tak je mu to fuk. Ale jakmile mu bažant nepřinese dostatečně rychle láhev, tak mu jich sám pár naloží. A je otázkou, zdali jich už mašinerie EU pár nenakládá nyní preventivně ve sporu Budvaru s jistým americkým pivovarem. Jinak není pochopitelné, jak může Evropský soudní dvůr zpochybnit právoplatně uzavřenou dvoustrannou smlouvu, která přišla na svět mnohem dříve, než on sám získal pravomoci ( http://www.financninoviny.cz/zpravy/lucemburk-zpochybnil-narok-budvaru-na-znacku-bud/396526 ).

Sarkoziho nátlak se dá přeložit do srozumitelné řeči i následovně:
Vlastní pravidla (např. klauzuli solidarity ve věci víz či pakt měnové stability) nedodržuji, ale zato chci stále větší a větší kompetence pro mé kamarády ve vedení EU, které jim a mně umožní ještě beztrestněji porušovat ta pravidla. Když nové kompetence náhodou nedostaneme "dobrovolně", použijeme už ty, co máme, k šikanování a zastrašování, dokud nedosáhneme svého.

Tedy: Ratifikovat Lisabonskou smlouvu? Pokud vůbec o něčem takovém uvažovat, tak až poté, co EU prokáže starostlivost o své menší členy a zavede víza Kanadě! A to opravdová víza a pro všechny občany Kanady. Neúčinné výhružky typu "zavedení víz diplomatům" ať si EU strčí za klobouk, má to nulový efekt. A víza zavedou bezpodmínečně všechny státy EU, tj. včetně Francie.

A pokud se Sarky ozve, že nemáme Francii co kecat do toho, komu zavede víza a komu ne? Že prý mu do toho ve Francii nemůže mluvit ani samotná Evropská Unie? Výborně, pak ale ani Francie, ani EU nemá co kecat do toho, komu my zavedeme víza a komu ne, jakou mezistátní smlouvu ratifikujeme a jakou ne, a už vůbec ne do toho, s kým uzavře národní podnik smlouvu o ochranné pivní známce a s kým nikoliv.

Anebo snad už zase platí ono Orwellovo: "Všechna zvířata jsou si rovna. Jen některá rovnější."?

 

Autor: Pavel Strunz | čtvrtek 24.9.2009 7:19 | karma článku: 18,03 | přečteno: 846x