Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LH

ant.

12. 6. 2008 16:09
Učí na českých školách druhá liga?

...no - někdy to zřejmě není ani okresní přebor...!!!....ještě že netvrdíte, že je "pajdák" jedna z nejnáročnějších škol - ale to by asi nikdo nespolkl...;-)..."Pak se ovšem nemůžou pravičáci divit, že pedagové mají obecně spíše levičácké názory a že tak vychovávají další generace levičáků" - nepřeceňujte vliv učitelů na děti, spousta z nich je přirozeně inteligentních a navíc je tu působení rodiny - ani v dobách, kdy soudruzi učitelé  - tedy velká většina - nadšeně budovali socialismus, nedokázali přimět všechny žáky, aby je v jejich úsilí s "ohněm v srdci" následovali...jo - v té krásné době bral učitel 85% průměrné mzdy - a nějak jsem nepostřehl, že by proti tomu protestovali s výkřiky např. "Uberte horníkům, chceme učit za prachy"...a píšťalky používali jen tělocvikáři....ale i z té doby si dodnes pamatuji a vážím si několika učitelů - ale je jich hodně málo...!!!

0 0
možnosti
BH

gentlastwo

9. 6. 2008 19:07
Pane Šturso...Vašeho jmenovce jsme v Jihlavě

zavřeli   na 2   roky. Nevině..

Potřebuje právník myslet? Ano? Nebo ne ?

0 0
možnosti
PŠ(A

petr štursa (velmi arogantní)

9. 6. 2008 20:06
Re: Pane Šturso...Vašeho jmenovce jsme v Jihlavě

Tak, ted jeste jednou a pokuste se vyjadrit ponekud jasneji.

Pravnik by asi myslet mel, jako kazdy clovek, ne?

0 0
možnosti
PŠ(A

petr štursa (velmi arogantní)

9. 6. 2008 16:49
Autora neznam, ale

vypada jako pekne rudy mozecek.Vsimnete si, jak deli lidi do kategorii (pravicak, zly podnikatel, okradajici duchodce).

Ucitele jsou vetsinou lidi z pedagogicke fakulty. To je nejjednodussi skola, kam lze jit (vzpomente si, kdo z vasich spoluzaku tam sel. bud nadsenec, nebo nekdo, koho nevzali nikam jinam). Mimochodem, i ped. f. je velmi levicova orientovana.

Neznam pravicaka, ktery by posuzoval lidi podle penez, to je zase autorova naivni predstava, ani se neptam, kde k tomu prisel. Navic maloktery pravicak z meho okoli je orientovany na konzum.

prohlasit se za jakychkoli okolnosti za bolsevika taky vypovida o autorovi - bud je blb, ktery nema ani potuchy, o cem pise, nebo o tom potuchy ma a pak je... vite, co.

Nazor rudocha znate. Vite, jak to vnima pravicak? Tedy: nekteri ucitele jsou elita, nekteri priserni. Zalezi na osobnosti jednoho kazdeho. problemy s nedostatkem dobrych ucitelu vyresi zruseni tabulkovych platu a odmenovani, nedeformovane statem.

0 0
možnosti
PK

Hekynen

9. 6. 2008 17:03
Re: Autora neznam, ale

S úrovní absoloventů pajdáku nelze než souhlasit. Jedna známá "studuje" (spíše by mělo být "učí se") na učitelku. Každou zkoušku na x-krát, skoro každý ročník si sjela dvakrát. Nějakým zázrakem do letos doklepala ke státnicím, od kterých ji pochopitelně vyrazili (blbí jsou samozřejmě zkoušející, ne ona). Takže za půl roku si je půjde zopakovat. Měří metr padesát, když jsem ji viděl poprvé, tipoval jsem ji tak na 16. Autorita zcela nulová...

0 0
možnosti
MV

wostrey

9. 6. 2008 16:02
samozrejme, ze uci.

Nebot se v naproste drtive vetsina jedna pouze o lidi s teoretickymi znalostmi, nikoliv o odborniky z praxe.

Extremne je to znat u technickych oboru.  Rovnez u nekterych humanitnich[>-]

0 0
možnosti
JN

xRocky

9. 6. 2008 15:18
zase

se tu podprahove sugeruje rovnice uspesny podnikatel = darebak okradajici bezbranne starousky. Ach jo... No a ty penize - nerikejte mi ze ucitel (minimalne v predmetech typu matematika, fyzika ...) nemuze pri svem velmi malem vytizeni (zadne nove pripravy chystat nemusi) delat jeste neco navic co mu prinese dalsi penize. A vubec to nemusi byt mimo obor - staci se podivat kolem sebe co zlepsit, na to zpracovat kvalitni projekt (je to prace, ale da se to) a je velka sance ze penize (a nemale) zaplati nektery z fondu Evropske unie. To ze to jde vim zcela jiste neb prave toto dela jeden muj blizky pribuzny. Je to kvalitni pedagog ktery opravdu uci rad a nez by odesel do soukromeho sektoru, tak si takto elegantne zvedl prijem a samozrejme i vlastni sebevedomi.

0 0
možnosti
S

Seniorintelektualka

9. 6. 2008 16:14
Oba jste pěkně sprostí!!!Jsme národ Komenského,

učitele národů..Ale pro vás dva platí víc, než pro kohokoliv:Non iurare in verba magistr!!Vos eritis  qoud  nos   sumus..

0 0
možnosti
P

parnassius

9. 6. 2008 14:18
Na školách samozřejmě učí druhá liga,

ta první už je dávno mimo školství. Ruku v ruce s tím jdou i učebnice, to je také kvalitka.

Nedávno jsem se ptal kamarádů mé dcery, kteří z částí chodí ještě na ZŠ a z části do prvního ročníku na střední, jestli už se učí a v učebnicích se objevuje kupř. to, že Sovětský svaz přepadl Polsko ve stejné době jako Hitler. Koukali na mě jako vrány a kroutili hlavou......

Ještě bych připomněl, že třídní mé dcery učí kombinaci Čj a D a kdybych měl zájem rozpoutat "válku", stačilo by opravovat hrubky v jejích sděleních.........

0 0
možnosti

mirek73

9. 6. 2008 14:43
Re: Na školách samozřejmě učí druhá liga,

Ale ono by se i ucilo. Jak tak ctu tak to vypada ze ucitele jsou vlastne neumetelove. Ja mam jiny pribeh. Ucitel zemepisu dal tusim ve 4 nebo 5 tride (nepamatuji si presne) detem do slepe mapy nakreslit Krkonose, Vltavu, Labe, Sumavu. Vetsina deti prestoze je to latka lterou probirali cely rok nedokazal nakreslit skor nic (jen asi 3 zaci z 28 meli vse). Ucitel tedy rozdal nelichotove znamky. Nacez si cca 10 rodicu stezuje co to vubec zkousi a reditelka pote tento typ testu zakaze. Dnes totiz hodne skol bojuje o zaky aby je nezrusili a tak se znacne snizuje latka (na ZS) aby zaci neodesli. o to vetsi rozcarovani prijde po prestupu na stredni skolu a pak klidne nastane situace kdy k maturite dojed treba 2/3 lidi. Ja maturoval v roce 1991 a z 26 zaku mohlo maturovat 18 (ostatni vypadli na matematice) a z tech jeste 3 u maturity propadli. Takze to jiste neni trend poslednich let.

0 0
možnosti
Q

qwdkl

9. 6. 2008 14:00
pro podnikatele

Milí přátelé podnikatelé, nevím, jestli se dovedete živit poctivě, jisté ale je, že neumíte číst: Autor textu pouze tvrdí, že  i podnikatel, který vydělá oním popsaným způsobem, je touto společností ceněn, neboť má peníze.Nic o tom, že tak činí všichni.To jen pro přesnost.

0 0
možnosti
PK

gesslish

9. 6. 2008 14:00
Vcelku souhlas,

až na jednu věc. Píšete, že problémem školství je hlavně přehršel lidí, kteří učit chtějí a jsou pro to nadšení, ale chybí jim kvalita. Nemyslím si to. Vedle několika takových vidím hlavně ty, kteří učí, kvalitu na to nemají, ale nedělají to proto, že by byli nadšenci, ale proto, že by je jinde nevzali, a už vůbec by je nezaplatili lépe. Takoví jsou ještě mnohem horší než ti nekvalitní nadšenci, protože i pouhé nadšení může občas zplodit úspěch.

0 0
možnosti
S

Seniorintelektualka

9. 6. 2008 13:43
Soudobá společnost je orientovaná na konzum, potažmo na pen

Ano, nic   moudřejšího   zde nuikdo nenapíše.Doby Mrštíků, Boženy Němcové

a Těsnohlídka jsou  pryč...

Inrelektuálové  jsou  vnímani jako  nutné  zlo..

0 0
možnosti
KU

Karelur

9. 6. 2008 13:37
Těžko se můžem bavit o prestiži učitelů a

jiných vzdělaných lidí ve společnosti, když stát neoprávněně preferuje lidi bez vzdělání. A bez práce. Rv

0 0
možnosti
  • Počet článků 62
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2899x
Autor narozen v roce 1987, absolovent Přírodovědecké fakulty UK v Praze, obor učitelství geografie.
Po dosažení titulu Mgr. v září 2011 nyní pracuje ve vzdělávací agentuře.

Seznam rubrik

Oblíbené blogy