Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jay6

3. 1. 2010 3:11
Slabí nebo silní?

Už dělení lidí na slabé a silné podle schopnosti migrovat je zcela chybné.Často migrují právě ti nejslabší,kteří nejsou schopni doma obstát v silné konkurenci.Stejné to bylo s emigraci do Ameriky.Dej nám své slabé,hladové,své zbědované masy.To je nápis z Liberty island.Ne dej nám své nejpodnikavější,nejsilnější a nejschopnější elity.Ty nepotřebují nikam jezdit.Navíc Ameriku osidlovali také lidé,kteří měli doma značné potíže a prchali před spravedlností a zákonem.Čili žádná elita podnikavých.Totéž platí o Austrálii,která začínala jako trestanecká kolonie!Těžko vydávat zloděje,lupiče a vrahy za ty nejschopnější a silné.Pokud to nemyslíme doslova.Obchod s černými otroky převzali Evropané od Arabů a kvetl v masovém měřítku už od 12 století.Na práci otroků byl postaven už rozkvět řecké a římské kultury a to je tak 2 a půl tisíce let.Afričané nejsou Indiáni.Jejich sklon k alkoholismu není o nic větší než u Evropanů.Senilní diktátor dokáže i prosperující Zimbabwe přivést na buben!

0 0
možnosti

burden

30. 12. 2009 18:06
nedejte se znechutit

Vážený bloggere. Nedejte se prosím znechutit příspěvky v diskusi. Jste sice velice naivní a článek má úplně špatné závěry, ale to je dáno Vaším mládím a nezkušeností. Důležité je, že se snažíte analyzovat informace, rozlišovat podstatné od nepodstatného a děláte racionální závěry. Za 20 let budou Vaše články zajímavé a rozumné. Což se nedá říci o 99.9% starších lidí. Takže používejte hlavu a vydržte, nikdo učený z nebe nespad. A přečtěte si tu diskusi, spousta příspěvků je hodně k věci. 

0 0
možnosti

Martin Kostera

30. 12. 2009 0:14
Chybná analýza

Vaše analýza má několik zásadních problémů.

1. Ano, mnozí afričani skončili v otroctví, ale naprostá většina z nich byla otrokářům PRODÁNA tamějšími, černými vládci. Vina tedy nepadá jen na Evropany, ale i na samotné afričany.

2. Nevím o tom, že by afričanům někdo zakazoval rozdělit si svěřené území dle svých vlastních pravidel. Je to jen a pouze vina afričanů, že nejsou schopni domluvy.

0 0
možnosti

wandering star

30. 12. 2009 5:10
Re: Chybná analýza

1. Otroctví v Africe existovalo dávno před příchodem Evropanů (nejpilnější otrokáři byli Arabové) a existuje tam dodnes. Byli to právě Evropané, kteří v první polovině 19. století obchod s otroky zakázali.

0 0
možnosti

Severacka

29. 12. 2009 23:40
No ono to s těmi schopnějšími migrujícími jedinci

z Afriky do světa mohlo být jednoduše i obráceně......

A to tak, že ti silnější, drsnější a schopnější se byli schopni udržet na původním místě a ti co odešli byli méně schopní a proto museli hledat štěstí jinde. Proto nesouhlasím s tím, že by se do Ameriky z Evropy vystěhovávali ti "lepší a schopnější", ale dalo by se říci, že to byli ti všeho schopní, ti co jim hořela koudel u zadku.

A pro důkaz nám stačí zajít ke zvířatům, tam také ten slabší jedinec musí opustit teritorium silnějšího, a proto milý autore nejdřív si v těch teoriích udělej jasno a pak piš.Rv

0 0
možnosti

MORAK

29. 12. 2009 18:45
Černoši vděčí bílým za mnoho, i za svou existenci

Nebýt bílé civilizace, léků a  techniky,  žila by dnes tak desetina  černochů.  

V  podmínkách  kmenových válek a  honů na otroky  občas zpestřených kanibalskou žranicí....  Jo, to byly časy.R^ 

0 0
možnosti

ppakkon

29. 12. 2009 17:16
Nemohu souhlasit s teorií, že silnější Evropané migrovali

do Severní Ameriky a vytvořili tam proto úspěšnější kulturu a společenství, a že v Evropě zůstali ti méně schopní a méně odvážní a na to konto za nějakých 100 -150 let od osidlování předčili Evropu.

Např. do Austrálie, kterou v tomto směru také  zmiňujete, byly prvotně vyváženi a vysazováni jen zločinci!

Proto tato Vaše terorie dosti pokulhává! Do dnešních USA tenkrát také odjel kdejaký stroskotanec, který měl paníze na lodní lístek...!   Ve většině případů to byli neschopní loseři, kteří utíkali do Nového Světa před chudobou, vlastní neschopností, a podobných příčin...

0 0
možnosti

ppakkon

29. 12. 2009 17:11
Viděli jste dokument "The Darwin's Nightmare"?

Doporučuji stáhnout a shlédnout! To je klasika o AFrice a jejích obyvatelích, která vydá za stovky článků! R^

0 0
možnosti

generál Augusto Pinochet

29. 12. 2009 16:42
Pekny clanek...

... ale nepresny. Napriklad Rhodesie( dnesni Zimbabwe ) byla jeste na konci 70. let statem s nejvyssim HDP na hlavu na svete. Zadne kmenove boje na uzemi Zimbabwe taky neprobihaly( ani dnes neprobihaji ) a presto je dneska tento stat na pokraji ekonomickeho krachu. Je s podivem, ze v Africe zhusta lide, kterym se dostalo skveleho vzdelani( jako napr. i Robert Mugabe ) maji potrebu terorizovat svoje spoluobcany, misto aby se zasadili o rozkvet svych zemi.

Na druhou stranu souhlasim s tou "enviromentalni" teorii, ktera tvrdi, ze na lidi ma velky vliv prostredi, v nemz se vyvinuli a po dlouha staleti( ci dokonce tisice az statisice let ) ziji. Rozdily jsou markantni i mezi narody v Evrope. Ale za to vas nikdo nebude z multikulti podezirat. Naopak! Dejte si pozor, aby vas multikulti silenci "neupalili"! Vzdyt podle nich jsou vsichni lidi stejni!

0 0
možnosti

Spring-peace

29. 12. 2009 16:26
Nesouhlasím

Bohužel článek je fakt mimo africké reálie. Je to Váš názor. Po letech života v Africe (Ghana) mám názor jiný. Běloši mohou za leccos v Africe. Afričany nepředěláte. Jsou svým založením nihilisti.Nemají vyšší cíle. Jistě jsou vyjímky. Pak to ale dopadlo katastroficky. Zkuste se něco dočíst o obilnici Afriky a jak dopadla, po převratu. Do té doby bylo v Zibabwe relativně všem dobře, potom už jen vyvoleným. Lidi měli práci od bílých, ale byla to práce a ne čekání na humanit.pomoc jako nyní.

Pište dál, ale zkuste se tam podívat, jste mladý, tak na stáž třeba do JAR?

0 0
možnosti

BoboHml

29. 12. 2009 16:43
Re: Nesouhlasím

Z JAR už běloši také zdrhaj.

0 0
možnosti

Jaroslav Záruba

29. 12. 2009 16:23
Ach bože

"Hledání příčiny tohoto stavu v černé barvě je však příliš jednoduché a samozřejmě špatné."

Nikdo příčinu v barvě pleti nehledá. (Ne, ani ti, kterým se u nás říká "rasisti".)

0 0
možnosti