Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SS

Ynhoj

29. 12. 2009 10:24
Afrika

Měl byste se do Afriky jet podívat a možná byste pochopil trochu její podstatu.V Africe byste měl rozlišovat mezi zeměmi a ne to shrnout, že celý kontinent je v "perdéli". Afrika si hlavně musí pomoci sama, my je maximálně můžeme učit jak. Představa bohaté Afriky jako je Evropa je trochu lichá a nikdy toho nebude s vyjímkou JAR a možná Botswany s Namibiií. Když například Botswana může být jedna z nejstabilnějších demokracíí na světě s donedávna přebytkovým rozpočtem tak to jistě jde i v jiných zemích. jen díky Evropě a USA došlo v Zimbabwe k čemu došlo.kdyby v té době vládla železná lady a v JAR běloši tak by si Mugabe toto nedovolil. JAR hlavně musí děkovat bělošské vládě za vybudování tak silné země jako JAR zatím je.Lidi jsou na světě stejní,ale odlišuje je myšlení a hodnoty.Černoši mají postaveny hodnoty jinde,ale díky bělochům třeba v JAR se naučili makat a budovat. Můžete mi nadhodit apartheid,ale co my tady v Evropě o tom víme?I tehdy byla úroveň černochů nejvyšší v celé Africe.

0 0
možnosti
ZK

SID09

29. 12. 2009 10:43
Re: Afrika

Znám ty, kteří tam byli na Safari a byli Afrikou unešeni. Ti, kteří z nějakého důvodu tam ale delší dobu žili, jsou ale úplně jiného názoru. Strejda z JAR se stal zubem času rasistou. Před 40 lety proti černochům nic neměl. Teď je vyloženě nesnáší - ( kromě těch, co žijí na misiích - protože ti jsou podle něj ještě slušní a nestačili zvlčit, protože jsou podle něj soustavně kolonizováni a polidšťováni ).;-D!!

0 0
možnosti
I

ideozlocin

29. 12. 2009 10:24
barva pleti

samozřejmě není nikdy problém a nikdo , ani rasisté ji za problém nepovažují, barva pleti je jen vnější poznávací znamení a pokud někomu řekne "na tohodle pozor!" tak mu může být fuk jestli předkové tohoto někde před 10000 lety čekali až jim spadne kokos na hlavu a nebo je odvezli lodí do ameriky

0 0
možnosti
H

Hmmhator

29. 12. 2009 9:05
A tohle

bude jednou ucitel zemepisu... Kaluza nas pred tim chran.

0 0
možnosti
ZK

SID09

29. 12. 2009 10:35
Re: A tohle

Naše školství stojí úplně za houwno, když produkuje takovýto učitele, který mají učit naše děti. To už je líp ty naše děti ani do takových škol neposílat.!!!!

0 0
možnosti
GB-

Glock bez -e

29. 12. 2009 8:24
To jako

To jako za všechno mohou bílí? Lol, to je stejné jako tvrzení, že za manželský "sajtenšprung" může jen jeden z partnerů ...

0 0
možnosti
LM

Aaron71

29. 12. 2009 7:21
Afrika je opravdu jiná a zvláštní

Ale nic z toho co píšete nijak nesouvisí se ZimbabweRv

0 0
možnosti
WS

wandering star

29. 12. 2009 6:19
Jakpak dlouho jste žil v Africe?

0 0
možnosti
ZK

SID09

29. 12. 2009 10:36
Re: Jakpak dlouho jste žil v Africe?

R^!! Naprosto přesně trefeno !!;-D

0 0
možnosti
D

Dominicano

29. 12. 2009 3:06
NESOUHLASIM S VAMI MLADY MUZI..

pokud by vase teorie o cestovani silnejsich a chytrejsich lidi v historii na jednotlive kontinenty byla spravna, pak domorodi obyvatele napriklad Australie a Noveho Zelandu by byli bohatsi nez novy kolonizatori z Evropy. tato situace by mela byt jeste podle vasi teorie  o to potvrzenejsi, ze by meli ,,prevalcovat,, tisice kriminalniku a vydedencu, ktere do Australie a Noveho Zelandu lifrovala napriklad Velka Britanie. Opak je pravdou.. opet je to beloch, kdo tam je bohatsi, chytrejsi a uspesnejsi..

Ja sam ziji v Latinske Americe a i zde beloch je VZDY uspesnejsi nez mistni latinoamericano. Tak jakou teorii najdete na toto???

0 0
možnosti
ZK

SID09

29. 12. 2009 10:31
Re: NESOUHLASIM S VAMI MLADY MUZI..

Máte pravdu, ale žlutí jsou poslední dobou také notně čilí.

Ten chlapec plácá naprosté nesmysly - asi takové blbosti teď učí na universitách, aby se v oblasti vzdělání vyrovnaly rozdíly s černým kontinentem. !!;-D

0 0
možnosti
MJ

Heisenberg

28. 12. 2009 23:30
Bláboly

Nezlobte se na mne, ale plácat tady takové obecné bláboly ke konkrétní situaci v Zimbabwe, to hraničí s blogerskou sebevraždou.

Nestlé se nelze divit, že prchá ze státu s nejnestabilnější ekonomikou na světě ovládaném despotickým rasistickým uzurpátorem moci.

Situace v Zimbabwe (a stejně tak i ve většině Afrických států) má jediné řešení. Stopnout veškerou potravinovou, peněžní a materiální pomoc. Nechat polovinu národa pojít hladem nebo umřít při násilné revoluci proti Mugabemu.

Všude platí: Národ, který si svobodu nevybojoval si jí neváží. A dokud se občané jednoho státu nesemknou v utrpení pod jedním despotou, nikdy si nebudou moci říkat národ.

Náš národ se pod despoty semknul, byl zkalen i v bojích proti zahraničnímu nepříteli, ale svobodu si nevybojoval, v posledních sto letech nám pokaždé byla importována. Proto si jí dnes lidé neváží a politická situace je taková, jaká je.

0 0
možnosti
M

marhule

28. 12. 2009 23:23
Afrika

Článek je to sice zajímavý, ale nepojmenoval dobře hlavní problém - a to je porodnost. Dokud budou mít tolik dětí, kolík mívají, tak se nehnou z místa. Je sice hezké říkat, že bílý člověk zpřetrhal jejich rodinné a kmenové vazby, nicméně pracovitosti se zrovna moc nenaučili. A tak nemohou chtít, abychom jim stále přilepšovali - jediný recept je omezit porodnost, vzdělávat a naučit pracovním návykům. Přesně to vidíme v Zimbabwe - vyhnali odtud ty hrozné bílé kapitalisty, ale co dál s půdou a domy či příbytky, které jim bílí postavili a černí neumí ani pořádně užívat ...  Vždy když se vyžene tzv. zlý hospodář, dopadne to se získaným majetkem stejně - viz Kuba, u nás např. zničené budovy tam, kde sídlívaly státní statky, naše pohraničí atd.

0 0
možnosti
K

kaktusak

28. 12. 2009 23:22
Nebo spíš odcházeli ti neúspěšní?

Afrika zas tak zaostalá nebyla. Znali zemědělství, kovy, státy... Nové věci se neobjevovaly z toho důvodu, že nebyly potřeba.

0 0
možnosti
  • Počet článků 62
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2899x
Autor narozen v roce 1987, absolovent Přírodovědecké fakulty UK v Praze, obor učitelství geografie.
Po dosažení titulu Mgr. v září 2011 nyní pracuje ve vzdělávací agentuře.

Seznam rubrik

Oblíbené blogy