Věnuji vánoční stromek. Zn. Ihned

Žádná umělina, to předesílám. Kdo zaváhá, ten mít vánoce letos nebude. Stromky totiž nebudou. Ani umělé, pronesl Franta Půlpán, co o sobě tvrdí, že není žádný blbec.

Ten týpek prý ví všechno nejlíp. Lesní školky jdou v současných tropech do kopru. Vedro nevedro, do fronty na stromek byste se měli zavčasu postavit. Vůbec nepochybuji, že vás přijde hafo. Rozuměj davy. Ten smrček totiž roste před naším vchodem. Skoro dvoumetrový, geometricky pohádkově pravidelný, jen ho s nadšením ozdobit. Občerstvení, čili catering, podle Půlpána zájemcům zajistí výherce dvoumiliardového džekpotu. Zná ho prý osobně, tuhle za něj platil v hospodě. Škoda, že jsem v té chvíli nekoupal duši i tělo v pivu. Taky jsem si mohl přijít na své. Na cizí korunu jsem fakt nikdy rozhodně nehleděl.

Jenomže co se s jediným stromkem, na který se sesypou koupěchtivci? Jaká je šance ho získat a potom ho cestou domů nadšeně vláčet v metru, tramvaji nebo jinak? Poradí prý zmíněný výherce. Anonymně. Asi kvůli Půlpánovi, který jeho konto nepochybně zdařile podojil. Aspoň se tak tváří. Vylosovaný zájemce si stromek může osobně pokácet. To kvůli certifikátu čerstvosti.

 Losování proběhne tak, že porota s v čele s Frantou Půlpánem vybere v předkole ty, kteří přijdou oblečení přímo stylově - v nejhezčí péřové bundě a termokalhotách, vzdorujícím arktickým mrazům. Semifinále už půjde rychle – kdo ze zájemců ve vedru neomdlel radostí, že se na chvíli stane drvoštěpem, aniž by své svršky odložil, může se dát chutě do díla.

Hrozí ale, že finalistů bude několik. Snadná selekce – první a poslední zásek může uskutečnit vytrvalec, kterému nevadí, že se se stromkem nechá na volném prostranství kolem poledne další dvě hodiny bez hnutí fotit. V zimě by to nebylo ono, říká dobromyslný Franta Půlpán. Vítězi už potom pomoz pánbůh.

Nám bloggerům v tom vedru třeba pomůže, že ten stromek nebudeme tomu človíčkovi závidět. Nebo snad zase ano?

 

 

Autor: Petr Štrompf | pondělí 10.8.2015 10:20 | karma článku: 6,64 | přečteno: 449x