Události Luďka Staňka? Pardon, a jaké!?

Tohle jsou Události Luďka Staňka, které my sledujeme, abyste vy, nemuseli....Tolik motto stejnojmenného  moderátora. Dodám, že události všeho druhu raději sledujte, abyste nemuseli sledovat Luďka Staňka.  

Moje poněkud tvrdší úvodní zamyšlení má svůj důvod. Žijeme v době, kde zrovna příkrý humor rádoby zlehčující světové i domácí události nezlehčuje vůbec nic, protože to jednoduše k smíchu není.  Internet dnes umožňuje kde komu kde co, a tak zrodil i postavu Luďka Staňka. Chápu, že každý chce někdy někde v něčem vyniknout, jen je třeba si uvědomit, na co sám stačí. 

Zmíněný moderátor si zvolil novinařinu, leč takovou, která má pobavit. Dělá to povšechně bulvár, tak proč ne Staněk? A jsme u meritu věci. Ne každý glosovat politiku umí. Protože je to setsakra tenký led - nikoliv pro existenci moderátora, od toho žijeme v demokracii. Avšak pro jeho myšlenkové pochody. To, co nám nabízí, není humor, ale smutek z toho, že se vtipně glosovat politiku asi nikdy nenaučí. Protože kdyby to uměl, určitě bych o tom nepsal. 

Propírané události nejsou pro sledovatele žádnou novinkou, je to jen seřazená změť něčeho, nad čím čtenář dávno obrátil list a kašírovaný přídavek Luďka Staňka tyto informace nijak nepozvedá. To uměl svého času pouze Miroslav Šimek (S politiky netančím) a nepotřeboval k tomu pózu pouťového vyřvávače s pozváním na řetízkáč. Ve vší úctě k Luďku Staňkovi - snaha upoutat je jedna věc a mít na to je věc druhá. Komu Staňkovi Události stačí, pánbůh žehnej...

Autor: Petr Štrompf | čtvrtek 30.6.2022 10:57 | karma článku: 16,66 | přečteno: 774x