Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Statisíce za Haška? Zbytečnost, stačila by koupel se Škromachem

Takzvaná okurková sezóna v médiích ne a ne přijít. O vydatnou sklizeň jiných plodů české politické scény se starají sami politici. Co zasejí, to i sklidí. Někdo k tomu potřebuje statisíce, jinému stačí sklenka dobrého vína.

Penízky podle dostupných informací investoval jihomoravský hejtman Michal Hašek. Platil si prý „píárko“, tedy pochvalné články o něm. Že to něco stojí, to dá rozum. Hlavně ten Haškův, když už to na něj prasklo. Jako by ty prašulky teď vyhodil oknem. Proč ne, když ze státního krev neteče. Zato senátor Zdeněk Škromach, to je jiná třída. Jemu zase teče. Ale voda do bazénku, oblíbené to tribuny k hlásání jeho vzletných myšlenek. Když k vlastenecké výzvě, kdo že je tady doma a zapálení ohňů přidá pár vydatných loků vína, pak zbyde i pochvalná óda na dobré moravské škvarky. Sexy chlapa v bazénku aby k tomu volič taky viděl. Skvělá metoda, jak zaujmout v jednom i druhém případě. V sociálnědemokratickém případě. Ani zpívat u toho zmínění politici nemusejí. Volby jsou holt volby a přijít o funkce, to z té obavy toho asi jeden moc nenaspí. Klidně se dá i čekat, že stranickému šéfovi Bohuslavu Sobotkovi některý z politiků vyskočí z narozeninového dortu. I to by přece bylo vydatné mediální sousto, navíc v minulosti nevídané, neslýchané. Pro tuto taškařici a nepochybně i voličský tahák je na tom ČSSD personálně nepochybně dobře. Jen toho „dobrovolníka“ ještě přemluvit. I to by nemusel být problém. Účast na kandidátce je přece pádný důvod, proč svěřený úkol s radostí přijmout. Vůbec nejdiskutovanější stranická diskuze by se zřejmě točila kolem velikosti krabice, ale to je už jiná kapitola.

Že volby jsou vlastně svým způsobem narozeninami nových partají v parlamentu, či znovuzrozením tradičních stran, je přece víc než jasné. A taky to stojí trochu peněz, tu milion či padesát, podle toho, jak velkou má ta která partaj kasu. Nebo odvahu svých jedinců, kteří svou veřejnou angažovaností straně pomůžou nebo ji pohřbí. Toho druhého se lídři bát moc nemusejí – český volič má hodně silný žaludek. Není proto vyloučeno, že i přes veškeré pozdvižení z aktuální Škromachovy koupačky, své příznivce ctěný pan senátor bude mít. Na to nepochybně sází i Michal Hašek – po jeho minulých potížích s pravdomluvností a duchařením s tiskovou mluvčí mu část voličů jistě odpustí. Celkově vzato, ČSSD kyne naděje na úspěch a to by měli vzít na vědomí horníci z OKD. Sobotkova vláda jim přece půjčuje na výplaty. Tedy aspoň se o půjčce veřejně mluví. Malý vděk by proto u voleb neškodil.

Letošní volební podzim bude asi hodně zajímavý. Témat je hodně a bezobsažných hesel bude jistě taky dost. Možná toho budou mít dost i někteří voliči, kteří součtem nespokojených postojů některým stranám pěkně zavaří. Předvolební průzkumy jsou vlastně k ničemu, i když se agentury podobného zaměření budou předhánět, jak si která partaj v soutěži o místo na slunci stojí. Takovéto podsouvání do podvědomí lidí, koho by asi měli jít volit. Samozřejmě že průzkumy jsou placené zadavatelem. Kým jiným, než politickou stranou. Že je to v samotném důsledku úplně k ničemu je marné zadavatelům vysvětlovat. Voliče nelze uplatit, až na nějaký ten gulášek a balónek na památku. Ten většinou praskne za prvním rohem a tím to končí. Po gulášku může tleskající sympatizant totiž volit úplně někoho jiného. Protože ho k tomu v hospodě přemluví kámoš. Čert vem argumenty včerejšího favorita z pódia na návsi. Ten kámoš může v tu chvíli třeba být Zdeněk Škromach. I když přiopile, přec na tom videu vypadal tak mile.

Zrovna jako Franta Flinta od vedle, když si trochu štrnkne. Vlastně je ten kluk senátorskej taky primovej kluk... I tak může přemýšlet volič, který na nějakého toho panáka taky nehledí. Ve voličské urně se to ale samozřejmě nepozná. Většinou se ani nepozná, že nějaké volby byly. Stále stejné tváře tu s větší či menší obměnou a povolání do funkcí těch, kteří neuspěli. Tak pane Škromachu, připijte i na zdraví všech, kteří kvůli znechucení k volbám už několik sezón nechodí.

Autor: Petr Štrompf | pátek 12.8.2016 10:30 | karma článku: 13,43 | přečteno: 339x
  • Další články autora

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma: 19,44 | Přečteno: 559x | Diskuse| Politika

Petr Štrompf

Neutrální Rus na olympiádě? Stejná marnost, jako chtít utopit rybu

Na olympiádu v Paříži nebudou smět sportovci, kteří aktivně podporují válku nebo patří do ozbrojených složek, a reprezentační týmy. Kdo to ale skutečně zajistí?

26.12.2023 v 9:58 | Karma: 39,47 | Přečteno: 3580x | Diskuse| Politika

Petr Štrompf

Putin musí zůstat u moci. Jinak Západ nevyhraje

Svět je po osmdesáti letech opět na rozcestí. Diktátoři cítí příležitost, jak utvořit nový světový řád podle jejich představ. Žádná svoboda, ani práva. Demokracie kopnutá do rozkroku teď musí přejít do útoku.

25.10.2023 v 18:30 | Karma: 16,80 | Přečteno: 510x | Diskuse| Politika

Petr Štrompf

Buď debil, chovej se jak debil a budeš slavný debil

Svět médií se přetavil na pseudozábavu všeho druhu. Hlavně ta internetová nemají zábrany. Že je nová doba s novou generací? Ano, je. Bohudík i bohužel.

14.10.2023 v 15:10 | Karma: 14,93 | Přečteno: 411x | Diskuse

Petr Štrompf

Andor Šándor: Vím, že nic nevím

Zmíněného generála v záloze a bezpečnostního poradce zřejmě netřeba dlouze představovat. Proč taky, když je v médiích zmiňován dost často. Jeho vina to ale není.

21.9.2023 v 8:12 | Karma: 22,25 | Přečteno: 958x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Policie v pohotovosti kvůli hrozbě terorismu. Zadržela podezřelého cizince

8. června 2024  23:01,  aktualizováno  9.6 12:41

Policie dopadla cizince podezřelého ze zvlášť závažného zločinu, po kterém vyhlásila pátrání v...

V Turecku zemřela česká zpěvačka Victoria. Zavraždil ji její vlastní manžel

14. června 2024  8:59,  aktualizováno  11:23

Česká zpěvačka Victoria byla zavražděna v Ankaře. Podle tureckého portálu Hürriyet ji zabil její...

„Ukrajinská sebevražda“. Intriky v Kyjevě čím dál víc frustrují Západ

11. června 2024  19:21

Kádrové změny nezmítají jen ruským ministerstvem obrany, rostoucí pozornost vzbuzují i rošády v...

Dar pro Ukrajinu prostřednictvím Čechů vyvolal na Tchaj-wanu bouři

10. června 2024

Premium Dar, který má pomoci Ukrajině s obnovou tamního zdravotnictví, způsobil na Tchaj-wanu politický...

Volby vyhrálo ANO před SPOLU. Stačilo! i Přísaha mají dvě křesla, propadli Piráti

9. června 2024  20:29,  aktualizováno  10.6

Volby do Evropského parlamentu vyhrálo v Česku hnutí ANO. Od voličů získalo 26,14 procenta hlasů,...

Potyčka na ubytovně v Ústí skončila vraždou, podezřelého policie zadržela

17. června 2024  12:06

Policisté vyšetřují vraždu na ubytovně v Ústí nad Labem. V násilný trestný čin zřejmě vyústila...

Rusko chce vyvolat chaos, nespokojenost i strach, říká k žhářství v Praze expert

17. června 2024

Při pokusu o teroristický útok v pražských autobusových garážích nehrála roli národnost útočníka,...

Cizinec svištěl po jihomoravské dálnici víc než dvoustovkou, přišel o řidičák

17. června 2024  11:53

Cifru, která bývá k vidění spíš na závodních okruzích, naměřili minulou neděli jihomoravští...

Kolotočáře soudí za zmlácení Ukrajinek. Nadávaly mi a byly opilé, odmítl vinu

17. června 2024  11:47

Před soudem stanul provozovatel kolotočů Zdeněk Holzknecht, který podle žalobkyně loni v srpnu...

  • Počet článků 301
  • Celková karma 19,44
  • Průměrná čtenost 1412x
Novinář a spisovatel, publikováno sedm knižních titulů. Autor řady písňových textů a vlastních pohádek s povolením je svým vnukům vyprávět. Zejména tu O opilém krtečkovi. 

Autorova poslední kniha je román z vězeňského prostředí s názvem Kulku neuslyšíš.  Román popisuje příběh studenta práv ve výkonu trestu.

Seznam rubrik