STAN: V nicotě jsme nic. Ve vládě budeme někým!

Úžasné, jak se počasí na české politické scéně mění. Zpoza pomyslných bouřkových mraků už probleskuje slunce a Andrej Babiš aby ani nevytahoval deštník.

Protože z těch mraků vykukují i Starostové a nezávislí (STAN) a že předtím od této partaje přímo „hromy divo bily“, jak odmítala jakoukoliv spolupráci s trestně stíhaným premiérem. Už je to jinak. Protože když otáčejí kormidlo k Babišovi jiné strany, pak my můžeme taky.

Takže trochu detailů: Ke změně kursu se rozhodlo šest poslanců STAN. Za určitých podmínek by kliďánko podpořili vládu hnutí ANO. To aby prý eliminovali podporu KSČM a SPD. To vše už odsouhlasil celostátní výbor strany. Že jsou to všechno jenom řečičky, musí poznat každý, komu někdy teklo do bot. V politické nicotě je STAN už hodně dlouho, s kouskem štěstí se ve volbách dostala do sněmovny. V roli politického trpaslíka ale zůstala a přidala se k hlasitým oponentům vítěze voleb hnutí ANO. Premiér a lídr hnutí Andrej Babiš je zatím vítězem ničeho, protože cesta k důvěře jeho vlády je lemována negací a dosud to vypadalo, že ani druhý pokus o vyslovení důvěry se nesetká s úspěchem.

Babišův sen o jednobarevné vládě nevyšel a ani nevyjde, zato musí vycházet aspoň s těmi, kdo mu důvěru přislíbili. Což je šéf komunistů Vojtěch Filip a nepochybně i Tomio Okamura (SPD). Je to ale pro Babiše nechtěný kompromis, který mu kazí image více ve světě než doma. Na domácí půdě jsme totiž schopni všeho. Navíc i přehlédnout, že trestně stíhaný premiér je aktuálně i soudně usvědčený estébák.

Babiš se tak dostává do svízelné situace a tu je třeba strategicky využít. Když mu začíná být nakloněna ČSSD, kus svého si rychle chce urvat i STAN. Hnutí ANO tak může klidně vystřílet třeba i mateřskou školku, hlavně že z nouze i jiným nuzákům nabídne podíl na moci. ČSSD a STAN totiž po parlamentních volbách nuzáci jsou. Naše politika tak úspěšně kráčí ke sebezničení. Tím spíše, když prezident Miloš Zeman nabádá z Hradu ke klidu – i soudně usvědčený agent STB je v podstatě neviňátko, za vše může jeho řídící důstojník! Kdyby byl Andrej Babiš řídící důstojník, pak by se prezident zřejmě pustil do ředitelů různých tehdejších zpravodajských sekcí. Byli to oni, kdo řídící důstojníky nutili ke špinavostem! Úžasné, kam až jsme došli. Osm písmen by na to mělo bohatě stačit.

 

 

Autor: Petr Štrompf | sobota 17.2.2018 8:50 | karma článku: 13,87 | přečteno: 625x