Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

krásne napísané !!!

ďakujem

3 0
možnosti

Zasloužená karma

10 0
možnosti
Foto

Každá země na světě, která se vměšuje do cizích zemí a která je schopná i bez svolení OSN je napadnout, si zaslouží jen opovržení.

9 6
možnosti
Foto

Rada bezpečnosti OSN, která jediná může dát souhlas válce je ochromena právem, které má USA, Francie, V. Británie, Rusko a Čína a zejména Rusko používají právo veta, k obhajobě svých zájmů. Viz válka na Ukrajině. Kdyby se čekalo na souhlas RB OSN tak by Saddám Husajn vyrobil s pomocí Ruska a Ćíny atomovou zbraň, Muammar Kaddáfí by dál beztrestně decimoval a vraždil civilní obyvatelstvo a v Kosovu dál byla genocida a miliony uprchlíků by se dali na pochod do Evropy. Na tohle OSN pamatovalo a máme právo na válku (ad bellum) a právo ve válce (in bello). Prvním z principů jus ad bellum je legitimní autorita (right/legitimate authority), tedy otázka, kdo má právo vyhlásit a autorizovat spravedlivou válku. Jedná se o jeden z nejvíce objektivních principů, tito aktéři jsou specifikováni v Chartě Organizace spojených národů. Tento princip se od dob řeckých filozofů či křesťanských myslitelů příliš nezměnil – jediným správným záměrem pro vedení spravedlivé války je podporování míru, přičemž pomsta, touha po moci nebo ublížení nepříteli jsou považovány za morálně špatné a vedoucí k dalším zločinům. Podle principu proporcionality pak musí výhody z vedení války jednoznačně převýšit náklady na ni a vedení války nesmí eventuálně vést ke zhoršení situace

11 0
možnosti
Foto

Takový jednoduchý odsudek Rusů ve stylu narativu veřejnoprávních médií.

5 21
možnosti
Foto

Na Rusku někdy bylo něco hodného k obdivu ???

12 2
možnosti

Kéž by se Váš odhad naplnil.

7 0
možnosti
  • Počet článků 301
  • Celková karma 19,44
  • Průměrná čtenost 1412x
Novinář a spisovatel, publikováno sedm knižních titulů. Autor řady písňových textů a vlastních pohádek s povolením je svým vnukům vyprávět. Zejména tu O opilém krtečkovi. 

Autorova poslední kniha je román z vězeňského prostředí s názvem Kulku neuslyšíš.  Román popisuje příběh studenta práv ve výkonu trestu.

Seznam rubrik