Prozření poslankyně RamboKarly

Nejsem děvka! hřímala Karla Šlechtová. Politika je podle ní svinstvo a hnus a fest se v ní lže. Slovní nakládačka současné poslankyně za hnutí ANO měla ještě další kalibry, ale to už laskavý čtenář jistě dávno zaregistroval.

Zrovna tak jako fakt, že kdo je z kola venku, tomu se to jednoduše nelíbí. Zejména, když si pomýšlel na to, že kolem dějin bude zase otáčet. A to Karla Šlechtová už opravdu nebude.

A teď proč: pomýšlela na kariéru europoslankyně, to by ovšem musela figurovat na kandidátce hnutí, sestavované pochopitelně Andrejem Babišem. Nic z toho se nestalo, jiné dvě dámy se teď těší jeho oblibě. Šlechtová tak nadále zůstává jako řadová poslankyně ve Sněmovně, která kuje pikle neobvyklé když má proč, a hlasovací stroje hnutí ANO jsou vždy k dispozici. Tedy i ruce nyní tak trochu „zlobivé“ Karly. Že se v politice lže, není přece nic nového, toho si je trochu soudný volič vědom už z dob, kdy zmíněná poslankyně ještě uklízela doma své dětské bačkůrky do příslušné přihrádky. Co se jen tak „uklidit“ nedá, je pocit osobní křivdy a zhrzenosti. Do jisté míry je to pochopitelné u člověka s velkými ambicemi, které Karla Šlechtová nepochybně měla.

Říká se, že když se člověk stará jenom o psa, buď trpí osamělostí, nebo nemá rád lidi. Objektivně vzato, pravda to nemusí být ani v jednom případě. Čoklíka různých ras mají velké i malé rodiny, a vůbec ti, kteří o jeho společnost stojí. Je to i paradox – pes si na páníčka makajícího v rachotě sice po celý den nevzpomene, zato ho vždy vítá, jako by jej neviděl celé věky. Tím pádem i Karla Šlechtová si nepochybně vychutnávala onu chvilku s olizováním tváře, kterýžto akt oddanosti se zvířeti sice zřejmě moc neoplácí, zato silně vnímá.

Stejného aktu oplácení se však v politice notně nedostává a Karlu Šlechtovou teď pomyslně nikdo neolizuje, jak to kdysi dělali její někdejší zastánci Miloš Zeman, tak i Andrej Babiš. Vlastně jí po všech jejích nevyvedených mediálních sebepropagačních kotrmelcích jako by oba poručili, aby raději „zalehla do rohu“ a poslanecká kostička teď musí stačit. Vzkaz Karly Šlechtové, že i z tohoto místa bude nadále věrně sloužit národu, je srdceryvný. V poslední době se toho tolik událo, jak přes velké šou s mýtném a Jaroslavem Faltýnkem v hlavní roli, tak i s dalšími událostmi kolem šetření ve státním rozpočtu. A z rohu psíka RamboKarly ani štěk. Jen ublíženecké kňučení.

 

 

Autor: Petr Štrompf | úterý 19.3.2019 9:36 | karma článku: 38,38 | přečteno: 5875x