Primátor má u veřejnosti pouze dvě tváře

Úžasná povolební atmosféra v kdejakém městě. Komunálky rozhodly, jak rozhodly, teď je ale řada na politicích, aby vůli voličů změnili. To aby atmosféra nadšení byla ještě větší.

To aby taky vydržela do příštích voleb, které jsou až za další čtyři roky. Radujme se a množme se! Hlavně v názorech, že má cenu k volbám chodit. Zkuste to třeba v Brně. Obyvatel „Špilasu“ vám vysvětlí, že hnutí ANO, vítěz tamních voleb, musí odklusat do zákulisí. Protože o tom jednoduše rozhodli méně úspěšní politici. Z „ódées“ a dalších. Protože jich bylo o trochu víc. Jednoduše z toho přes noc udělali gulin se šesti a bylo.

Zkuste to třeba i v Praze. Obyvatel „Práglu“ taky žasne. V metropoli naopak vyhrála ODS a primátorem bude zřejmě někdo jiný. Protože těch méně úspěšných taky bylo o něco víc. Volič už vlastně ani nežasne. Naopak se těší, co z toho paktování proti vítězi nakonec vzejde. A taky že už se rodí. Například jakýsi Zdeněk Hřib pod vlajkou Pirátské strany. Nikdo o něm předtím neslyšel, zato všichni o něm a hlavně od něho teď ví, že bude primátorem a basta! Dokonce v tom vidí „logické vyústění“ zákulisních dohod. Bez vítěze pražských voleb. Někdejší proklamace pirátů, že jim nejde a nepůjde o koryta, tak nějak ustaly. Inu, příležitost dělá zloděje. V tomto případě chuti o volbách vůbec přemýšlet, natož k nim chodit.

Nicméně nechť se zrodí noví primátoři - z vůle voličů i ti ze „šachových partií“, jak se módně podrazy nazývají. Protože řídit město, ať už je jakékoliv, není jen o radosti z dočasného vlastnictví primátorského řetězu. Takový člověk se v podstatě přes noc stane diskutovanou, tím pádem známou osobou a s předvolebním i povolebním pitvořením je konec. Pak nastává práce. Ta bude tím pravým soudcem, kterého žádné politické zákulisní tanečky z ničeho nevyšachují. Takže si počkejme a uvidíme. Co jako? No přece tu pravdu. Primátor má totiž u obyvatel jen dvě tváře. Buď tvář idiota, nebo miláčka celých čtvrtí. Ať už je to ze současných kandidátů kdokoliv.

Autor: Petr Štrompf | čtvrtek 11.10.2018 8:40 | karma článku: 12,31 | přečteno: 199x