Pořád trpím dobrou náladou. Mohou za to politici

Úžasná věc je žít v Česku. Ještě úžasnější je sledovat v něm ten cvrkot,který by nevymyslelo ani to největší scénáristické hovado v pošahaném Hollywoodu.

Stačí vzít po ránu noviny do ruky. Šéf české diplomacie je v Číně. Paráda! Nebojí se létat, tak jako jiní soudruzi. Myslím čínské, to je přece o nich známo. Vlak ale do Pekingu z Prahy nejede. I kdyby ano, v Kopidlně by musel přepřahat. Že je to postavené na hlavu? No a co, Tibet jsme po dnešku ještě víc k Číně přivázali a Lubomír tahá za provaz, leč mu síly stačí. Soudruzi mu tleskají, jejich céčkové zboží  šupky k nám a náš kvalitní export šupky za Velkou zeď. Vylepšená obchodní bilance obou zemí. Pak nemějte dobrou náladu! Lubomírovi to prostě pálí. Jestli pak bude pálit někdo po něm, to se jistě dočtu. Úžasná věc je žít v Česku.

Zrovna jsem si říkal, že je na čase si dobrou náladu aspoň trochu zkazit. Praskla mi huba od smíchu, když jsem se o to pokoušel. Cigára podraží a jaképak zásoby! Kolek s platností na tři měsíce, jinak šlus, hrozí trafikantům finančák Babiš. Vaska Kravčenko, ten věčně zasmušilý Ukrajinec od nás z hospody se taky pobavil. Chceš cigára za polovic? Máš je mít, nás mnogo! Myslel tím pašeráků. Pak mějte hubu secvaklou pesimismem. Objednal jsem si hned deset kartonů.

Úžasná věc mít takového ministra financí. Ráno v ruce jeho noviny, pašované cigáro čertví odkud a zprávy o intelektuálním vzepětí vždy skromné a neúplatné ODS hltám rychleji, než kávu z Kostariky. Šéf modré party hodlá vrátit důchodcům to, co jim v době politického nečasu vzala. Mr.Bean by mě lépe nepobavil. Každý ví, že co jednou vezmu, vrácené jen znovu slzy lítosti rovněž navrací. Pak takové články nedočtěte do konce. Je úžasné žít v Česku!

Věčně dobrá nálada už mě fakt štve. Deset let v Únyji! To je, oč tu běží! I Hamlet by čuměl. Co z toho máme? Docela dost! Davida Ratha nejdřív ve vazbě, někteří severočeští radní už jsou dokonce ve vězení, jiní před studenou kobkou s televizí či jiným nesnesitelným komfortem raději uprchli za za kopečky. Brusel nebo někdejší císařská Vídeň dneska jedno jest. Čech z toho má  zase prima prču. Úžasná věc je žít v Česku.

Autor: Petr Štrompf | úterý 29.4.2014 9:50 | karma článku: 15,62 | přečteno: 529x