Panáček Alza vstoupil do služeb Aleny Schillerové

Ministryně financí se nezastaví, ani  když je její šéf Andrej Babiš na dovolené. Prý paní vicepremiérce před svým odjezdem na rodinnou idylu před jejím prahem pořádně zametl, aby nemusela v jeho nepřítomnosti řešit nic důležitého.

Jenomže paní šéfka státní kasy důležité problémy řeší a je jich pořád velká porce. Ta největší je, jak co nejvíce ušetřit a zkrotit jiné rezorty, aby státní kasu nedojily víc než je zdrávo. Proto se nabídl ku pomoci Marťan, čili Zelený mužíček, zvaný Alza. Od dob vládnutí premiéra Jiřího Paroubka zůstal nevytížený, protože Paroubkova představa, že třeba bude vládnout i s Marťany, způsobila na Marsu pocit soucitu a následné vyslání Alzáčka na naší rodnou hroudu.

Jenomže přiletěl pozdě, Paroubka politika mezitím smetla a závan koštěte zase Alzáčka do komerční sféry, kde teď aspoň brigádničí. Nejvíce mu jdou slevové akce, a když vezme do ruky motorovou pilu, jede to ráz na ráz. A právě to zaujalo ministryni financí, že takový "masakr motorovou pilou" je potřeba udělat ve státním rozpočtu a ořezat nehorázné požadavky příslušných ministerstvech.
Tak se i děje, Alzáček teď ječí na každého, kdo přijde s nataženou rukou. Takže o tu už například přišli prosebníci, co požadovali zvýšení financí do sociálních služeb. Ani Ministerstvo životního prostředí si nevýská, motorovka mu uřízla naději, že vycucne z paní Schillerové více peněz do ochrany ovzduší a kopřivy hluchavky.  Na zelenou barvu je totiž  Alzáček hodně háklivý - nikdo nesmí být zelenější než on. Stejně zelený je teď i pan šéf zmíněného rezortu a ještě asi dlouho bude.

Jenomže Alzáčka nová štace strašně baví a těší se na návrat Andreje Babiše. Prý přeřízne vše, co by mu mohlo vadit a nedej bože, aby mu do života mluvila i jeho manželka. Premiérovi smí radit jen jeho mediální poradce Prchal, ale zda bude rychlejší než cestovní fofr z Marsu a jeho vyslance na brigádě ve zlevňování elektroniky, o tom se dá úspěšně pochybovat. Už jen kvůli tomu, že jen Alzáček ví nejlépe, jak funguje vyspělost české komunikační sítě. Pak to vědí i mnohá ministerstva a to už je na pořádného panáka. Na oslavu to ale nebude.

Co bude především? Motorová pila i halasným bojovým ječením Alzáčka se rozléhá nejen na zmíněných ministerstvech, ale doléhá prý i k uším hradního mluvčího Jiřího Ovčáčka. Jeho připravovaný pořad o kabaretu jednoho muže s partou jiných mužů na barrandovském kopečku, prý bude stejný masakr, jako tento hoax, který ale motorovkou přeříznout naštěstí nelze. Ovčáčka nechť si pak přefikne kdo chce.

Autor: Petr Štrompf | pondělí 12.8.2019 9:25 | karma článku: 9,76 | přečteno: 640x