Neutrální Rus na olympiádě? Stejná marnost, jako chtít utopit rybu

Na olympiádu v Paříži nebudou smět sportovci, kteří aktivně podporují válku nebo patří do ozbrojených složek, a reprezentační týmy. Kdo to ale skutečně zajistí?

Ve sportovním světě včetně našeho už delší dobu rezonují zprávy, zda pustit Rusy a Bělorusy na kolbiště míru a porozumění mezi národy, jak kdysi olympiádu proklamovaly politické špičky napříč vesmírem. To se ale ten náš pozemský ,,vesmír" ještě tolik neotřásal v základech, jako teď. Válčí se fest a vraždí zrovna tak. Rusko versus Ukrajina, Hamás versus Izrael, občanská válka v Sýrii,  Afghánistán proti všemu a všem, africké státy s islamisty....Kdy to začne naplno i v celé Evropě? Snad nikdy. Sportem se ale má žít i soupeřit pořád. Na rozdíl od války s rozumem.

No a jsme u toho. Neutrální Rus či Bělorus nemůže být nástrojem propagandy, myslí si šéf Mezinárodního olympijského výboru Thomas Bach. Co je to za hloupost? To má daný sportovec tutlat i své jméno? Nebo pohlaví? Ať už bude nebo nebude v ruce třímat svou národní standardu, pořád to bude Rus či Bělorus a když zvítězí v té které disciplíně, jméno taky nikdo tajit nebude a hlavně ani nesmí. 

Vítěz ani nebude muset propagovat vlajku, či svůj původ nebo názory. Vítězství to udělá za něj a na domácí půdě už se o to propagandisté skvěle postarají. Klidně budou lhát i za ně. Vítězství na Ukrajině bude naše! Zrovna tak jako jsme vás porazili v Paříži! I tam budeme mít svou hranici...

Krátkozrakost a hlavně naivita sportovních bossů může a má už jeden důsledek. Žádný sport se neobejde bez peněz. Že ano? Stejná marnost jako pokus chtít utopit rybu. Jen sponzor je ten největší a nejrychlejší bič, který by měl u uší těchto naivistů hodně hlasitě zapráskat. Nedáme vám ani vindru! A když budou k těmto výzvám sportovní bossové stále hluší, pak je vzít tím bičem rovnou po zádech. Žádný boss žádný sport ze svého nikdy neplatil a platit nebude. Jen tak na svých pomyslných zádech pocítí, že ,, soudruzi někde udělali chybu". To když se kvůli nim žádná Paříž konat nebude.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Štrompf | úterý 26.12.2023 9:58 | karma článku: 39,47 | přečteno: 3580x