Mladá generace je naštvaná. Politici řeší jen hříchy svého mládí, budoucnost ne!

Sociální sítě jsou zřejmě tím nejvhodnějším a nejrychlejším prostředkem k výměně informací a barometrem nálad. To by si měli politici uvědomit, zejména když svá moudra tímto způsobem rovněž šíří.

Jenomže je rozdíl mezi moudrem a moudrem. V prvním případě by mělo inspirovat, či přinejmenším nasměrovat věci veřejné, správným směrem. V druhém se v podstatě jedná jen o vyřizování osobních účtů. Mládež už na to začíná být citlivá, protože invektivy mocných ve vzájemných slovních přestřelkách už přerostly míru únosnosti nejen v tvrdosti, ale zejména v naprostém nezájmu o život generace budoucí.

Shrnuto do několika vět jednoho z diskutujících: „Prduši v kravatách řeší svou minulost, kdo z nich byl větší komouš za komoušů a kdo jím po komouších svým myšlením stále zůstal. Hází po sobě hnůj, kterej sami nashromáždili a tak teď smrdíme všichni. Smrdíme tím, že v tom odéru stařecký ješitnosti se nehneme dopředu, protože pro nás politici nic nedělaj. Hypotéky jsou pro nás mladý plánovanou ekonomickou sebevraždou na dlouhý roky dopředu, stačí přijít o práci, a je to. Platy po škole jsou děs a bída, kdy tenhle problém vyřeší jen odejít makat do zahraničí. Nechci číst stále dokola blivance od Kalouska, nechci se dívat na nějakýho Štěcha, kterej jen kecá o sobě, nechci věřit těm, co podváděli a stále se nám v politice chechtaj, jak si můžou dělat, co chtějí. Jsem mladej a inženýr k tomu. Jsem blbej a držím krok, protože jsem mladej. A chudej a nucenej mamánek. Protože já, ani máma, z šuplíku nevytasíme pět mega na třicet metrů čtverečních, což je klec v osmým patře nějakýho paneláku. Na to budu vydělávat taky třicet let. Chci mít slušnej život ve slušných podmínkách. Stará generace se umí jen hádat, a řešit neumí vůbec nic. K titulu Ing. si budu připisovat „oběť idiotů“. Je fuk, kterýho si teď v tý naší politice představíte. Obraz jak přes kopírák. Z mejdanů na vysokoškolský koleji teď pofrčíme po dráze do stanice Nasranost. A z tý pak nejraději rychle pryč, kde se česky nemluví."

Autor: Petr Štrompf | sobota 1.9.2018 7:00 | karma článku: 25,13 | přečteno: 648x