Minář si nechce nechat ukrást Listopad. Ukradenej začíná být Minář

Milion chvilek se milionkrát bude snažit odstranit vládu jednoho Agrofertu a jeho přisluhovačů. V černém poli terče Andrej Babiš a Marie Benešová. Pic a zase vedle  

Předem upozorňuji, že nijak nezlehčuji snahu aktivistů chystané demonstrace před Velkým výročím Sametu. Mají na to právo, zrovna tak jako veřejnost má právo se tím případně nezabývat. Beru na vědomí, že toto téma bylo na zdejším fóru již přetřásáno. Zároveň je třeba připomenout, že počáteční pozornost směrem k Mikuláši Minářovi byla opodstatněna jeho apelem k výsledku šetření kauz Čapího hnízda. Nikdo zatím nic nevěděl, a pak se divil.

Státní zástupce rozhodl jak rozhodl a ulevil si především Andrej Babiš a jeho rodina. Že má konečný výsledkem ještě v rukou nejvyšší rozhodce? To sice ano, ale nic se nezmění, i kdyby předchozí rozhodnutí vrátil k došetření. Nezájem veřejnosti o Čapí hnízdo dosáhlo velkých rozměrů a ruku na srdce, v každodenních starostech o žití a přežití je Čapák každé druhé rodině šuma fuk. A Babiš i s Minářem taky.

Takže faktická výslednice je, že současnost a minulost je jakýmsi předobrazem budoucnosti, kdy politika je pro většinu národa už zcela podružným faktorem. Protože se v minulosti smál zkostnatělým soudruhům, směje se i současným vládcům, zhusta s minulostí v rudé gardě a navíc současníky v dobře padnoucích oblecích, stravujících se v jídelně Strakovy akademie, soudruzi drží nad vodou. Že tím pádem i sebe poznal i ten, kdo místo klíči chrastí kostmi z podvýživy způsobené morální bídou. Polistopadovou morální bídou.

Milion chvilek je milion minut přehlídky ztraceného času, jak v přítomnosti tak i v budoucnu. Andrej Babiš a jeho kohorta totiž padne sám od sebe, kdy to nebude čekat vůbec nikdo, natož on sám. Snaha o dřívější změnu ale nechť budiž pochválena. Jestli však vzít na politiky klacek, pak jen a jen na ty opoziční, kteří by kvůli vlastní nicotnosti a prázdným velkohubým pokřikům potřebovali rozcupovat na molekuly. Byl by to větší tahák, než "červené čáry" aktivisty Mináře.

Ave, Mikuláši.

Autor: Petr Štrompf | úterý 12.11.2019 9:13 | karma článku: 37,59 | přečteno: 1694x