Mějte nad chudými poslanci slitování!

Češi přejí charitě, nuzáka v nouzi nenechají. To se o nás ve světě říká. Proto pro slzy lítosti téměř nevidím na klávesnici při pomyšlení, jak těžký den poslaneckou sněmovnu čeká. Zlý premiér Sobotka se totiž už dopředu jeví jako feudální karabáčník.  Udření zákonodárci tak možná marně vyhlížejí změnu k lepšímu, a to, že jejich zmrazené platy zasáhne toužebně očekávaná obleva.

Průměrný roční příjem poslance kolem půl druhého milionu korun je opravdu nic moc. Prodiskutovaných hodin o blahu národa je přitom nepočítaně. Lhostejno, zda v poslanecké kantýně nebo někde jinde. Ti lidé prostě permanentně makají. Pro pracovní zápřah pak zapomínají na to nejdůležitější – vlastní odměňování.  Nezapomíná na to ale šéf českého kabinetu. Ani pan prezident Miloš Slušňák. Poslanci jsou nenažraní! pustil do světa. Jako by ti dva nechtěli slyšet, že chudák poslanec z měsíčního sedmdesáti tisícového příjmu jen těžko vyžije.

 Inu, feudálové jsou stále u moci. Přidat nuzákovi tři či čtrnáct procent je zřejmě děsí. Co pak budou chtít potom!? Jako by jim k životu nestačily samotné poslanecké náhrady! Vždyť už jenom tato částka převyšuje průměrný plat té voličské holoty pod horou Říp! Nedivme se, proč citově založený Čech nad tímto argumentem potom ze soucitu zaslzí. V této fázi už přímo bulí nad představou, kolik těchto tvrdě vydělaných peněz poslancům potom odteče do jejich bezedných hypoték, nebo jiných režijních výdajů, spojené se stavbou například vlastního třípatrového bydlení.  Musím si dát pauzu, klávesnice už v slzách plave.

Na nohy mě opět staví zmíněná česká vlastnost – našinec nuzáka v nouzi nenechá. Uskromněme se tedy a pořádejme dobročinné sbírky. No jasně, že na poslance! Nenechme je vláčet v nejistotě, že jednoprocentní zvýšení platů, které navrhuje multihypersuper miliardář Babiš je buď výsměch jejich rodinám, nebo ztráta lidské soudnosti. Mějme ji tedy my, holota pod Řípem! Vybrané milodary předejme nuzákům přímo v poslanecké sněmovně. Ať to nepřející feudálové vidí!  Ať to vidí celý svět, jak se ve sněmovně maká a skoro nic za to! Pak se nedivme, že plebs bulí v jednom kuse a už ani neví, zda je to z lítosti nebo smíchy.

 

Autor: Petr Štrompf | úterý 2.12.2014 8:05 | karma článku: 25,80 | přečteno: 875x