Jak moc je marod mladý Babiš?

Zmiňovat výbušnost vypátrání Babiše juniora dvěma investigativci je patrně zbytečné, protože petardy kritik všeho druhu už explodují napříč sociálními sítěmi. 

 

Detektiv je teď každý a ví toho tolik, že údiv nad tím vším by svými konstrukcemi vystačil na nový zámek v Lánech.

Babiš junior je nyní hlavní postavou aktuální části příběhu, začínajícího a končícího ve švýcarském činžáku. S dvěma novináři hovořil člověk, z jehož projevu je patrná přítomnost příslušné medikace na zklidnění duše. Tedy stavu psyché, která dostala co proto. Důvody duševní změny pojmenoval Babiš junior sám. Strach ze svého otce. Strach z lidí kolem toho čardáše, který musel tancovat, aby neskončil před policejním vyšetřovatelem. Kvůli podpisu jakéhosi lejstra s hlavičkou Čapí hnízdo, v tu chvíli kus neznámého papíru. Zkusme se na pocity Babiše juniora podívat jeho vlastníma očima, pokud v sobě dovedeme potlačit soudce z lidu, stranícího jedné či druhé straně. Prostě objektivně a jsem si vědom, že asi moc neuspěji. Protože pomyslné petardy už řachly a objektivnost by byla na překážku

Člověk pod vlivem medikace, chcete-li psychofarmak samozřejmě má ze života jisté bludiště se všemi přízraky, které strach dovede vytvořit. Jenomže Babiš mladší nepůsobil zmateně, ale ustrašeně a pozvolna se pak uvolil ke sdělení, které nyní hýbe nejen politickou scénou, ale žlučí všeználků. Tento člověk není žádný nýmand – bývalý pilot s licencí ovládat dopravní letadlo. Kdo o letectví něco ví (jsem jeho aktivní fanatik), pak nezpochybňuje schopnosti jak duševní tak fyzické, nutné k ovládání letadla. A jsme u toho: Jestliže taková osoba později prožije nějaké těžké trauma, pořád mu zůstává zbytek rozumu k úvaze, proč si nyní zažívá svoje. A ten zbytek mu zároveň velí, aby byl nadále opatrný. Nechce si peklo prožít znovu. Právě z toho pocitu a jistého uvolnění, že před jeho dveřmi nestojí dva pistolníci, dal průchod zbytku rozumu, v němž je uložena celá popisnost té nešťastné události s cílem pobytu na Krymu. A pak vše, co už teď ví každý, kdo shlédl video ze Švýcar.

Shrnuto a podtrženo, kdyby byl Babiš junior opravdu nesvéprávná osoba, jistě by nepobýval v tom azylu, dá-li se to tak říci. Byl by v nějakém příslušném ústavu. Zbývá tak jediná otázka pro Andreje Babiše seniora. Máte-li duševně postižené děti, proč je necháváte podepisovat tak důležitá lejstra? Jistě jste o jejich zdravotním handicapu nedozvěděl až od investigavců. Pak je zde druhá otázka, a to pro policii. Asi tě čekají těžké časy, protože už moc nepůjde tuto kauzu nechávat u ledu. Závěrem pouze jediné – neodsuzujme někoho v tíživém traumatu rovnou jako blázna. Pak jsme blázni všichni.

Autor: Petr Štrompf | úterý 13.11.2018 12:25 | karma článku: 38,45 | přečteno: 4915x