Buď debil, chovej se jak debil a budeš slavný debil

Svět médií se přetavil na pseudozábavu všeho druhu. Hlavně ta internetová nemají zábrany. Že je nová doba s novou generací? Ano, je. Bohudík i bohužel.  

Influcerky a influceři, toky peněz za extrémy, které lidská duše i představivost jen dovede vytvořit. Mladí se baví, inzerenti mají žně. Sledovanost vysoká, příjmy z reklam taky a když někdo na této platformě vyzve lidi k sebevraždě, tak to někteří udělají. Sledovanost pak zase o něco stoupne. Takové jsou i novodobé povahy. 

Upozorňuji, že netrpím komplexy stáří, užil jsem si ve své novinářské profesi dost a dost zábavy i smutku. Novinařina je i ponor do lidských duší v té které době. Takže i sebevrahů jsem poznal několik, zrovna tak jako debilů z povolání i z nedostatku sebevědomí. Mám tedy co srovnávat. Výzvy k sebevraždám se ale tehdy nepěstovaly, nedostatek sebevědomí drtivou část této skupiny nevedlo například k vraždám učitelů či jiným ohavnostem. Svět zhrubnul a mnozí mladí taky.

Že za současný stav pochroumané mysli současné části společnosti mohou i média? Máte pravdu, mnohdy ano. Protože chybí soudnost, co zveřejnit a co ne. Příklady zla hodných k následování, takže proč taky nemít pár minut slávy?

 A tak tasím kudlu a bodnu, kam mě zrovna napadne. A koho mě zrovna napadne. Výmluva k ospravedlnění je vždy po ruce. Vidím se v televizi, mluví se o mně v rádiu a to se už mohu klidně povalovat ve vazbě. Můj právník mě o všem informuje. A školí, jak se potom u soudu chovat. Nicméně moji vrstevníci už konečně vědí, co jsem zač. A o to tady přece šlo. Jsem slavný!!! A klidně i debil v očích těch, kteří rozumu nepozbyli. Co je mi po nich, jde tu hlavně o mně.

Co se týče televizní zábavy, už mi není ani do breku. Je mi líto těch, kteří se za každou cenu snaží pitvořit nebo předvádět se tak, že by to nepobavilo ani orangutana v zoo. Mají prostor, sledovanost a moderátoři těchto pořadů pro bezmozky žasnou. I nad tou debilitou. Honem rychle další díly, produkce má jistě dost jiných adeptů na výběr. Musím proto použít poupravený výrok spisovatele Marka Tweina: Žádný učený z nebe nespadl, ale hlupáky jak kdyby shazovali.

Taková je dnešní doba a klidně teď po mně hoďte kamenem...

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Štrompf | sobota 14.10.2023 15:10 | karma článku: 14,93 | přečteno: 411x