Bartoš chce porazit Babiše a Země je placatá

Sobotní celostátní fórum v Brně a volba nového předsedy České pirátské strany. Že to bude s největší pravděpodobností dosavadní šéf Ivan Bartoš asi nikdo nepochybuje. Proč kočár přepřahat, když zatím nikam nejede?

Jenomže chce jet a tak se koumá, jak co nejrychleji a nejúčinněji přefrčet cestu plnou výmolů, kterou politika je. K tomu koumání nyní přispívá sebevědomí Pirátů, stále se opájejících volebním výsledkem. A tak pomýšlí na tučnější kořist už nyní vyhlédnutou. Je to hnutí ANO a tak je potřeba zvolit tu správnou taktiku, aby kořist lovec skolil dříve, než se k ní za osm let konečně doplahočil. Jinak řečeno, Ivanu Bartošovi a jeho partě stejnou dobu trvalo než se dostal do sněmovny.

Když už tedy Piráti ve sněmovně jsou, pak je potřeba pořádně naládovat a čekat na vhodnou chvíli, kdy kořist pod ranou na komoru padne k zemi. Lovec zvítězil, trubte na oslavu. Opět jinak řečeno, volební vítěz nyní bude sám rozhodovat o sestavení vlády a určovat další chod českých dějin. Až se Ivan Bartoš probudí ze snu do reality, bude muset opět pociťovat sám sebe. Tedy to, že doposud se na žádné budoucnosti podílet nechce, protože hned po volbách svým voličům oznámil, že odchází se svou partou do opozice.

Argumenty o nespolupráci s trestně stíhaným Andrejem Babišem už moc nezaberou, řekl je tisíckrát. Hlavně na to už veřejnost ani moc zvědavá není a zdá se, že už ani na Ivana Bartoše. Zavinil si to sám, protože participace na politice, byť je to mnohdy minové pole pro kdejakou partaj, ukazuje na její sílu a erudici. Od Pirátů dosud kde nic tu nic, jen samé proklamace, jak by se mělo co by se mělo, ale bohužel bez nás.

Jediné plus celé pirátské partaje lze spatřit pouze v mediálním povědomí, které sice může udržovat jejich koráb s větrem v plachtách, ale po čase už může vodami politiky stát v mediálním bezvětří. Protože zase zůstane jen u slov, neboť v opozici nikdy žádná strana žádné terno neudělala, i kdyby tvrdila, že Země je placatá. Jako outsider budou mít Piráti v popisu práce jen kritiku všeho a všech. S tím byl volič vždy velmi brzy hotový a kočár Pirátů snad aby nikam ani nevyjížděl.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Štrompf | pátek 5.1.2018 7:45 | karma článku: 27,37 | přečteno: 636x