Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

K76a60r63e90l 88R26a89d24a

25. 9. 2013 2:33

Také trpíte představou, že všechno špatné musí být nutně  levicové ?  Tak když pravice dělá lumpárny, tak už to není pravice ?  Nějak se zapomíná, že hlavním cílem pravice je umetat cestičky bohatým a chudé držět na uzdě.  A tyto cíle naše pravicové strany stále ctí a naplňují.  Dokonce jsou v tom mnohem důslednější, než strany levicové v plnění svých priorit.

Ale k horníkům.  Kapitalista, který jim vládne, si lacino koupil doly, shrábl zisky a bude je investovat jinde. Pro horníka to znamená nucenou změnu profese, možná i bydliště. Ale taková nucená změna postihla u nás statisíce lidí. Někteří to zvládli, jiné to zničilo. Nikde není psáno, že horník není schopen vykonávat jinou profesi, dokonce mu taková změna nejspíš přinese pár let života navíc. Sociální náklady ponese stát, protože na rozdíl od kapitalisty se zachoval naprosto pitomně.  Doly prodal pod cenou a nezajistil se proti masivnímu propouštění. Ještě větší pitomostí by bylo špatné hospodaření kapitalisty sanovat ze státního rozpočtu.

2 0
možnosti

M85í30l59a 30Š96u64l54a

25. 9. 2013 8:13

.. ne pane Rado, cílem pravice není umetat cestičky bohatým a chudé držet na uzdě, pravice ctí svobodnou volbu, co nejméně zásahů ze strany státu a světe div se, myslí při tom i na "chudé" .. jejich sociální politika je adresná, tedy pomáhají těm, kteří skutečně nemohou a těm, kteří nechtějí .. no však víte .. to je ta svoboda rozhodování každého z nás .. 

.. takže mluvit o stranách, které tu dosud vládly jako o pravici je k pousmání (nebo spíš k pláči), to skutečně žádná pravice není .. co to je, to nechám na vás ..

.. nikdo, kdo nepřišel o práci si ten stres neumí představit .. nikdy jsem o práci nepřišel, ale jen ppři pomyšlení na takovou situaci mě jímá hrůza (v rozporu s fotkou to už mám jen pár měsíců do řádného důchodu :-)) .. to je empatie s lidmi, kterým se hroutí svět .. 

.. v jednom máte pravdu, ze státního rozpočtu sanovat špatné hospodaření je pitomost .. na druhou stranu, co jsou to dotace? .. sanování nehospodárného podnikání ze státního rozpočtu (a to pominu ten dotačně korupční potenciál) ...

1 0
možnosti

M13í32l93a 41Š56u80l15a

24. 9. 2013 22:15

.. jsem jedním z těch 7% .. ne že by to odviselo od inteligence, to jen trochu, já jí dávám vždy, protože už jsem takovej ;-D .. no, jen jsem chtěl napsat, že píšete asi nesrozumitelně pro vobyčejnýho člověka, tak se pak nedivte, že vás tu nějaký ultralevičák (konečně vím, co si mám pod tím pojmem představit, nic pěknýho to ale není) sprdne .. 

.. pokud někdo není schopen pochopit, že většinu vydělaných peněz si státní aparát utrácí na co chce a nikoho se neptá, jestli se mu to líbí, nebo ne, nebo dokonce se ani nedovolí, jestli ty jeho peníze má dáti na to, či něco jiného, pak je to fakt k uzoufání .. 

.. Eric Best napsal o Bakalovi, že on provádí podnikání ve stylu Wall Streetu a u nás a ani v Evropě na to nejsme zvyklý, protože to ani v té Evropě nikdo nepraktikuje .. od těch amerických Sharks nějakou míru empatie nikdo nemůže očekávat .. 

.. jo, a musím pochválit paní Jarmilu, dnes to bylo obzvlášť povedené R^ :-) ..

.. no a jako vždy, jako vždy R^

1 0
možnosti

M32í96l39a 21Š68u72l80a

24. 9. 2013 22:17

.. oprava: ultrapravičák .. (to je asi tím, že tento pojem normálně neexistuje) ..

0 0
možnosti

Dobrý večer.

 Z části článku bych souhlasil ,ale mám problém se čtyřmi odstavci na konci. To co tam píšete o havířích, o jejich těžkém uplatnění na trhu práce a jejich chuti pracovat, platilo pro většinu oborů, ve kterých se propuštělo. Já to zažil ve sklářství. Kdy Ti skláři jsou také neupotřebitelní jinde, to zdraví si z té práce odnesete podlomené také a také chtěli jen pracovat.

Nemyslím, že to od lidí v diskuzích je závist, ale jen a jen naštvání, protože se kolem toho zde nyní vytvořil velký mediální cirkus, kde každý z toho chce vytlouct politické body. A proč? Protože je těsně před volbami. A to je na tom to smutné :-(

1 0
možnosti
Foto

Dobrý večer.

S těmi skláři, textiláky i dalšími profesemi máte pravdu. Já přece nic proti tomu nepíšu. Ale víte, co je nejhorší? Když se chudáci budou do krve mezi sebou přít, kdo je větší chudák. A politici a s nimi spříznění "podnikatelé" stojí mimo. Oni nic, oni muzikanti...a textiláci "závidí" havířům... Chápete?

Navíc si myslím, že tentokrát nejde o předvolební kartu, to by Zeman, Zaorálek, Pecina, Kalousek i sponzorovaný Schwarzenberg museli chodit kanály. Oni by byli nejraději, kdyby se to ututlalo. Jenže rozměr té katastrofy přesahuje Důl Paskov. Ohroženo je celé OKD, návazné profese i region a potažmo ČR. Hrozí insolvence - o tom se málo mluví. Ty byty jsou v zástavě. Takže tu nejde o pár tisíc zaměstnanců, co dostanou nadstandardní odstupné. Bude pěkná mela, havíři to umí, odvrátit se to dá těžko a politici chytají kočku za ocas.

1 1
možnosti

R86u18d21i 31G70a37š66p60a76r

24. 9. 2013 14:41

Poslední dva blogy jsou obzvlášť povedené!!! KarmaR^

1 1
možnosti
Foto

Božínku, tady se opět sešli experti. Jeden expert sice uznal, že zde pravicovou stranu nemáme, ale někde si vyčetl, že máme aspoň středopravou stranu. Přírodní bohatsví a Bakala ho nezajímají. Druhého experta také nic nezajímá, jen to, aby nemusel nikomu nic dávat ze svého zisku, protože on sám žije na ostrově jako Robinson a dělá si všechno potřebné k životu sám. Jen jestli to nebude naopak, ve skutečnosti nedělá nic a žije z práce jiných. Já jsem dala karmu.

2 3
možnosti

ne, neziji na ostrove sam, a nevyrabim si vsechno sam ... kdyz neco potrebuji, tak si to proste koupim od nekoho, kdo danou vec vyrabi, a nabizi ji k prodeji. od toho mam penize, ze ano, a prave proto nehodlam nikomu zadne svoje penize davat zadarmo, abych si mohl za ty penize koupit, co uznam za vhodne. ja sam rozhoduji o tom, jak a za co hodlam svoje vlastni penize utratit, nikoliv nejaka cerna, nebo "moudry strycek stat".

a ano, ziji z prace spokojenych klientu, kteri meho zamestnavatele, potazmo i me, z nejakeho duvodu plati za moje nicnedelani ;-)

0 1
možnosti

J13a24n 85H11o57f75í17r25e31k

24. 9. 2013 12:54

Já budu volit Stranu svobodných občanů.

3 1
možnosti
Foto

Kéž by nás bylo aspoň 5% :-)R^

3 1
možnosti

Morální poctivé pravicové hodnoty jsou nezpochybnitelné. Kdo to nepochopil dodnes nebyl dobře vychován. I levicoví voliči učí své děti přiblížit se těmto hodnotám, ale více či méně jejich výchova selhává, proto i nadále jejich děti zůstanou levicovými voliči.

0 1
možnosti
Foto

...a je skoro úplně jedno, jestli volí pseuopravici nebo přímo levici.;-(R^

0 1
možnosti

jako pravicak, ba primo i ultrapravicak vam nemohu nez oznamit, ze je me uprimne jedno, kolik kdo bere penez, jake dostane odstupne, nebo jake ma zisky ... dokud ty penize nechce zaplatit ode me. je me jedno, co budou delat propusteni hornici, je me jedno, co bude delat bakala se ziskem, je me jedno, co bude se ziskem delat kdokoliv jiny ... ale vadi me, kdyz nekdo chce rozhodovat o tom, jakym zpusobem ma svuj vlastni zisk pouzit KDOKOLIV cizi, protoze od toho uz je jenom kousek k tomu, aby nekdo zacal rozhodovat take o tom, jakym zpusobem mam pouzit svuj vlastni zisk i ja.

3 2
možnosti
Foto

Vy jste přesně ten případ, který se cítí ultrapravicově, ale vaše jednoduché šablonovité názory vedou jen k tomu, že budete ze svých daní a nákupů platit maras, který tu Bakala zanechá. A věřte, že Paskovem to nekončí...

4 2
možnosti

Msslím, že jste nepochopil řadu věcí... třeba že ODS, natožpak ANO nejsou žádné pravicové strany (ODS středopravá, ANO středolevá) - ať už se voličům snaží nakecat cokoliv. A dále jste nepochopil, že pokud někdo píš o nadměrné "péči" o horníky, není v tom žádná závist - ale např. nechuť dotovat nějaký důl z daní, když ty peníze by mohli dostat skutečně potřební lidí, tedy ti, co se o sebe opravdu postarat nemohou - postižení, invalidé, staří a nemocní. Nebo vidina nespravedlnosti - v ČR totiž přišli najednou o práci daleko větší skupiny zaměstnanců jedné firmy, neměli zdaleka takové nadstandardní odstupné - a stát se o ně taky nějak nestaral...

4 5
možnosti
Foto

Já jsem nepochopil? Vážená dámo, ja tady dlouhá léta píšu, že v parlamentu není ŽÁDNÁ pravicová strana (O ANO ani nemluvím).

Já jsem taky proti tomu, abycom z daní cokoliv za Bakalu platili. Kde jste vzala, že chci problém řešit na úkor postižených, invalidů, nemocných a starých? Tak postupuje pseudopravice. Nejlépe je to vidět na TOP 09:

http://streit.blog.idnes.cz/c/359707/Nejhloupejsi-volice-ma-TOP-09.html

Mi nejde o to, aby se o někoho "staral" stát, naopak!! Stát by se měl postarat, aby velký podnikatel se choval v souladu s "dobrými mravy" (dle OZ) a nepoužíval právních kliček, zastřených obchodů a neschopných kontrolních orgánů státu k vydrancování OKD (nejen přírodního bohatství).

Proti tomu, co hrozí  na Ostravsku, žádné daleko větší skupiny propuštěných ještě nebyly.

1 1
možnosti

Vážený pane Streite , já horníkům žádné odstupné nezávidím... Nicméně to , co se děje kolem Paskova pokládám za jeden velký humbuk , který dosáhl megalomanských rozměrů jenom díky tomu , že se blíží volby..

V aglomeraci , kde žijete , žije a pracuje hodně lidí. To tato oblast nedokáže vstřebat v průběhu 2 let ...2000 lidí ? Co mělo říkat 900 sklářů v Novém Boru (město 5.000 obyv) , když přišlo o práci doslova ze dne na den. Co mělo říkat 1200 sklářů ve Světlé nad Sázavou , která je městem podobné velikosti... Tito skláři tehdy nikoho nezajímali , ale dnes protože jde o horníky a blíží se volby , mohou se všichni strhat.

Horníkům jejich práci nezávidím. Těžce fyzicky pracovat kilometr pod zemí ve čtyřiceti stupních není žádný med. Ještě , když se k tomu připočítá obrovské množství pracovních úrazů s často i smrtelnými následky , nemoci z povolání atd.

Ano přijít o práci není nic příjemného.  Ale proč mám pocit , že horník je ve Vašich očích něco víc , než jiný zaměstnanec ? Není to popření těch vašich pravicových zásad...měřit každému jiným metrem ?

13 2
možnosti
Foto

škoda, že Vám mohu dát jenom jedno jediné plus R^

1 0
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...