Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
F1

Fikus 1

15. 7. 2010 13:08
Taky musím 100% souhlasit

Na nebezpečí privatizace politicko-business klanů ukazuju už dávno. Vždycky říkám ať mi někdo vysvětlí jak Chrenek, což je jeden z hlavních aktérů privatizace zdravotnitcví, zlepší úroveň zdravotnitcví. Když vypral Grossovi 100 mega přes Moravia Energo, které za nějakou dobu zkrachovalo a kdy neuhradil dluhy ve výši 5 mld., jehož zdravotní pojišťovnu Agel před krachem zachránila pouze fúze s HZP na kterou převedl své stamilionové dluhy, a kterému zkrachovala jeho zdravotní pojišťovna Agel na Slovensku. Ať mi někdo vysvětlí jak takoví lidé vyřeší problémy našeho zdravotnictví......Ani nemluvím o tom, že podle statistiky tuším z roku 2007 byly náklady na lůžko v jeho soukromé nemocnici v Třinci vyšší než v pražském IKEMU.....

0 0
možnosti
BD

Boulder Dash

12. 7. 2010 22:01
sice vas Streite tradicne prilis nemusim

(jako vsechny nohsledy narcisovice Klause)

ale ohledne zdravotnictvi se shodneme. Specifika zdravotnickeho trhu rozebira tato prace

http://is.muni.cz/th/99697/esf_m/Diplomova_prace.pdf?lang=en

0 0
možnosti
DS

Streit

12. 7. 2010 22:19
Re: sice vas Streite tradicne prilis nemusim

Pochybuji, že by V. Klaus se mnou souhlasil.

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

12. 7. 2010 20:25
Chápu vaše rozhořčení,

ale myslím, že nemáte úplně pravdu.

-

Jednak regulace nabídkou a poptávkou je pro zdravotnictví nesmírně důležitá. Zdravotnictví je totiž bezedné. Pokud do něj dáme libovolné množství peněz, zdravotnictví je spotřebuje a bude mít pořád málo. Některé léčebné postupy stojí desítky miliónů. Axiom je, že si nikdy nebudeme moct dovolit ze společné kasy zaplatit všechny lékařské zákroky, které by byly potřeba. Bez nabídky a poptávky nedostanou lidi ani šanci tu nejdražší péči získat.

-

A dále - mix státního a soukromého zdravotnictví je to nejlepší, co může být, nikoli to nejhorší. Stát by měl zajišťovat základní péči, soukromí podnikatelé pak nadstandard. Zdravotnictví potřebuje konkurenci, jen tak je možné zvyšovat kvalitu a přitom snížit náklady. Dnešní systém, upřednostňující administrativně některé druhy léčby před jinými, brání často efektivnější léčbě, a přitom otvírá prostor pro korupci a zavádí ve zdravotnictví klientelismus.

0 0
možnosti
DS

Streit

12. 7. 2010 21:22
Re: Chápu vaše rozhořčení,

Hezké - pokud by to tak mohlo fungovat.

Ale ponechám si svůj názor, že tam, kde stát przní tržní vztahy - lhostejné v jakém oboru - jde vždy o nejhorší model. Ještě horší než plně státní.  Vždy se zvrhne ke klientelismu. Politici to nastaví tak, aby stát a pacienti prodělávali a zainteresovaná část soukromého sektoru vydělala. To je přírodní zákon.

Já bych začal od léků. To by nám ale nesměla do toho kafrat EU.

Finančních rezerv, které jsou dnes vynaloženy neúčelně, je tolik, že by se z nich dala nastavit vyšší kvalita. I když samozřejmě zdravotnictví je schopné utratit vše. Ale odpovězte si na otázku, proč by vzhledem k evoluci a techn. pokroku měly náklady na lepší péči růst. Pod záminkou inovací se nejvíce zdražuje právě zde. Ale vím, že to není český, ale světový problém. A to proto, že ve zdravotnictví poptávka, jež je vždy zajištěna a s růstem věku dožití se dokonce zvyšuje,  je vždy v nevýhodném postavení vůči nabídce. Proto trh ve zdravotnictví ztratil svou regulační funkci.

0 0
možnosti
K

kevinbb

12. 7. 2010 18:32
A to jste to sepsal

jen velmi "nezne", pravda je o mnoho a mnoho tvrdsi.

R^

0 0
možnosti
B

beda24

12. 7. 2010 14:37
tři dny neplacené

neproplácení prvních tří dnu nemocenské má výrazný regulační účinek. ubylo nemocí na prodloužení vikendu. (vždicky se najdou lidé co budou chtít zneužít sebelepší systém)

jinak bych s Vámi celkem souhlasil.

zdravotnictví bude vždy problém a nelze na něj plně uplatňovat tržní princip, ale minimálně vedení nemocnic by mohlo na tržním principu fungovat (bohužel v čechách to asi nebude fungovat nikdy)

0 0
možnosti
DS

Streit

12. 7. 2010 20:10
Re: tři dny neplacené

Nebylo třeba zavádět úhrady za volné dny.

0 0
možnosti
SN

kuča

12. 7. 2010 13:20
Pane Streite!

:-) Napsáno bezvadně ! Bc. Šnajdra mám i já plné zuby, ten se prostě vyzná. Viděl jsem ho v několika diskusích, také jako obhájce prasečí chřipky a říkal jsem si: Ta

by mu k tomu jeho kulatému xichtíku pěkně padla. Za to strašení musel s tím naším hlavním (také krajanem), shrábnout pěkný balík.

Situace je přesně taková jak ji popisujete. Je opravdu řada lidí, kteří se už o sebe nemohou postarat a půjde-li to dál stejným způsobem bude řada lidí houfně umírat

po příkopech. Obávám se, že to je záměrem těchto reforem. Ušetří se na důchodech, bohatší budou ještě bohatšími a luza ať pomře. Trochu se zapomíná na to, že by měl být ve společnosti také nějaký sociální smír. Může se stát, že jednou pohár přeteče!

;-O

0 0
možnosti
JD

Janulice78

12. 7. 2010 12:49
karma

bylo to skvely

0 0
možnosti
ÚNV

úplně nová Viktorka

12. 7. 2010 12:32
nestává se často,

že s vámi souhlasím beze zbytku. Teď právě se stalo:-)

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

12. 7. 2010 11:46
5ešení je jednoduché...

Ať konečně někdo stanoví co je základní zdravotnická péče postačující pouze k tomu aby pacienti na nemoce neumírali a neměli následky.

Cokoli nad tento standart přestat platit ze zdravotního pojištění.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...